Resultaten x
Binnenland

Interview Thomas Verheydt over littekens in verleden, heden en toekomst

Je hoeft echt niet Arrigo Sacchi te heten om te snappen waarom Go Ahead Eagles-trainer John Stegeman in de loop van de tweede helft bij FC Den Bosch toch besloot om Thomas Verheydt in te brengen. De Haagse spits werd geacht om gevaar te stichten bij hoge ballen in de zestien. Uitgerekend uit zo’n moment viel de bevrijdende 0-1. Verheydt had alleen part noch deel. Na afloop kwam hij zijn verhaal doen en het ging vaak over littekens.
23-05-2019 10:35 door Jan Willem Spaans

Rommelig

Het oordeel halverwege was van alle kanten hetzelfde. Den Bosch en Go Ahead maakten er in de eerste helft een zinderende, maar kwalitatief bar slechte wedstrijd van. In alle eerlijkheid was het na negentig minuten niet beter geworden, maar het late doelpunt van Jeroen Veldmate bood andersoortige gespreksstof. Verheydt had grote delen van de partij vanaf de bank gezien: hoe verklaarde hij het rommelige potje?

“Nou, ik denk dat wij in de eerste helft goed gespeeld hebben, hen onze wil konden opleggen in ons eigen spelletje. Hier lukte dat niet echt: het veld is stroef en we kwamen tot weinig kansen. Op een gegeven moment gingen we wat opportunistischer spelen, dat leverde dan wel een paar kansjes op. Gelukkig kopt Veldmate hem nog binnen.” Niet dat Verheydt het gezien heeft. Als enige in De Vliert stond hij er met zijn rug naartoe: hij werd behandeld voor een hoofdwond. “De scheidsrechter vond dat de wond niet goed dicht was, dus ik moest weer naar de kant. Net op dat moment kopt-ie hem binnen, ja.”

Litteken

Het is bij lange na niet voldoende voor een horrorfilm, maar na afloop kunnen we inderdaad nog een litteken op het voorhoofd van de aanvaller zien zitten. De play-offs hebben hem eerder littekens bezorgd, toen hij in dienst van MVV was. “Die voel ik nog steeds. In mijn eerste jaar daar haalden we de halve finale, maar verloren we van De Graafschap. Een jaar later maakte ik de winnende bij Cambuur in de halve finale. In die finale verloren we toen van Roda. Ik hoop dat drie keer nu scheepsrecht is.

 Na een heel seizoen is RKC Waalwijk nu de slothorde richting de Eredivisie, daar waar ze in Deventer stiekem vinden dat ze thuishoren. De geel-blauwen uit Brabant eindigde achtste, drie plaatsen en vier punten onder Go Ahead. Dat verschil is volgens Verheydt niet te vertalen naar een favorietenrol. “Ik zie het als fifty-fifty. Zij zijn de laatste tijd sterk, thuis hebben we laatst gewoon van ze verloren. Zij hebben een goede ploeg, wij ook. We kunnen het thuis afmaken, en daar gaan we alles aan doen. Zaterdag eerst een goede uitgangspositie creëren.” Of Verheydt de Brink kent? “Haha, ik woon er vlakbij, net als Jeff”, wijzend naar ploeggenoot Stans. Succes dinsdagavond betekent dat beide heren die Brink voller dan ooit tevoren zullen zien.

Dan was er nog één dingetje. Niet perse over een litteken, eerder een andersoortig blijvend aandenken op je lichaam: in een interview met FOX Sports-collega Fresia Arias beloofde de spits om de Haagse ooievaar op zijn rug bij promotie naar de Eredivisie te vergezellen door een Deventer adelaar. “Ja, als we promoveren gaan we tegen die tijd even kijken. Of die twee vogels samengaan? Weet ik niet, we zullen ze dan bij elkaar zetten!”Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <