Resultaten x
Binnenland

De laatste keer dat Dolberg twee keer scoorde bij Ajax was tegen Feyenoord

Kasper Dolberg in topvorm? Ja, Kasper Dolberg in topvorm. Dat is toch echt het beeld dat in no-time is ontstaan na de monsterzege van Denemarken op Georgië. Dolberg stond aan de basis van het succes met twee doelpunten.
11-06-2019 15:00 door Cas Broxterman

Hoe anders is het beeld dat de afgelopen maanden over Dolberg werd geschetst, na een aantal teleurstellende optredens in het shirt van Ajax. De Deen is na een langdurige blessure niet meer de oude geworden in Amsterdam. Tot nu. Feyenoorder Nicolai Jörgensen zou inmiddels moeten vrezen voor zijn plek in de spits van Denemarken.

Invalbeurt

De laatste keer dat Dolberg twee keer scoorde namens Ajax, was Jörgensen er ook al bij betrokken, op 22 oktober 2017.Hij stond toen in de spits bij Feyenoord, terwijl Dolberg aan de andere kant een allesbeslissende rol speelde in de Klassieker. Hoewel Jens Toornstra op aangeven van Jörgensen nog wel de 1-1 maakte, ging zijn jongere collega daarna los.

Het was de wedstrijd waarin David Neres drie assists gaf tegen Feyenoord. Klaas Jan Huntelaar kreeg de voorkeur boven Dolberg, maar zou in de 65ste minuut naar de kant gaan om zijn Deense ploeggenoot ruim baan te geven.Zeven minuten na zijn invalbeurt maakte Dolberg de 1-2. Na een goal van Siem de Jong had Dolberg in de blessuretijd het slotwoord.

Ten Hag

Marcel Keizer was destijds nog coach van Ajax. Onder diens opvolger Erik ten Hag is het nooit gelukt om vaker dan één keer te scoren. Sinds 22 oktober 2017 scoorde hij over alle competities gezien slechts zeventien keer voor de Amsterdammers. Ter vergelijking: in het seizoen 2016/17 produceerde hij zestien eredivisiedoelpunten.

Voor Ajax is het hoopgevend dat Dolberg voor Denemarken twee keer het net vindt. De jonge spits kan vertrouwen tanken voor volgend seizoen, als hij wederom mag proberen om de onbetwiste nummer negen te worden bij Ajax.Getuige de vijftien keer die hij in het voorbije seizoen mocht starten, valt er voor hem nog genoeg te halen.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Interesse voor Feyenoord-talent Touré vanuit binnen- en buitenland'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <