Laatste nieuws
11.15Kraay: 'We praten er bijna niet meer over, maar dát is het vervelende aan deze competitie'
11.10Oranje-opponent Bosnië presenteert nieuwe bondscoach
11.06Dost speelt rol bij NEC richting bekerfinale: 'Maar daar heeft hij geen zin in'
11.05Positie Ten Hag op de tocht: 3-voudig CL-winnaar wil trainer Man United worden
10.59'Voor de ontwikkeling van het spel is Neuer net zo belangrijk als Messi'
10.49Clubicoon geeft PSV advies voor transferzomer: ‘Ik zou met hem niet doorgaan’
10.45Opvallend Ajax-pleidooi van Jonker: 'Hij heeft dit gecheckt bij Van Gaal'
10.40'Ajax 1 was altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken'
10.25Wanprestatie Juventus: 'Ik had in de rust iedereen kunnen wisselen'
10.21Van promotie tot degradatie, bij Vitesse was het zelden rustig de laatste 35 jaar
10.15Engelse fans hekelen 'hebzucht' topclubs en UEFA: 'FA Cup betaalt de prijs'
09.58PSV baalt van dubieuze goksponsor: 'Andere partijen betalen daar geld voor'
09.58'Ødegaard-route' voor toptalent Güler: 'Ajax of PSV zou nu zeker niet gek zijn'
09.55Vitesse-trainer Sturing heeft na degradatie heldere boodschap voor eigen spelers
09.38Bijzonder gerucht uit Turkije: Galatasaray richt pijlen op Gravenberch
09.35Vitesse komt niet in de buurt van record: deze club kreeg ooit 72 strafpunten
09.35'Zidane voert druk op Ten Hag op: ex-coach Real hoopt op Manchester United'
09.20Kuijt de gevierde man bij Beerschot: 'Onze pijp is helemaal leeg'
09.19‘Milan neemt na dit seizoen afscheid van trainer Pioli en denkt aan Nederlander’
08.56'Bekerwinst met NEC is meer waard dan prijzen met Ajax en Barça'
08.50Twijfels over langer PSV-verblijf: 'Dest zei dat het wel erg simpel gaat'
08.50Straf Vitesse klinkt vernietigend, maar stiekem werpt licentiecommissie een reddingsboei
08.45Lot AZ en Ajax in handen van bekerfinalisten: gevolgen van winst Feyenoord óf NEC
08.45'Zlatan tipt Van Bommel bij Milan, Zidane hoopt op baan bij United'
08.35Vitesse ook in buitenland groot nieuws: 'Historische straf in Eredivisie'
08.35Summerville imponeert: "Die man is echt buitengewoon goed, niet normaal"
08.25Voormalig PSV'er Simons gaat Kuijt achterna: 'Dit is schitterend!'
08.20Carrière van Feyenoord-verdediger Dávid Hancko verliep niet vlekkeloos: ‘Ik voelde me de flop van de Serie A’
08.17Mats Hummels haalt op X uit richting Engeland en vergaart 120 duizend likes
08.15'Ibrahimovic maakt zich sterk voor Van Bommel als nieuwe trainer AC Milan'
08.15Feest voor Dirk Kuyt en PSV-icoon Timmy Simons met promotie in België: ‘Dit is fantastisch’
08.11Seedorf zet zich in voor gelijkheid: 'Of ik nog coach wil zijn? Op dit moment niet'
07.35'Tottenham Hotspur bepaalt prijskaartje voor Feyenoord-doelwit Gil'
07.31Hélène Hendriks brengt bij Vandaag Inside slecht nieuws voor Robin van Persie
07.30Voetbal op tv: op deze zender wordt Man City - Chelsea uitgezonden
Resultaten x
Binnenland

Hoe is het nu met de 40 grootste talenten van 2010? (Deel 3)

De prestigieuze Golden Boy Award wordt elk jaar uitgereikt aan het grootste voetbaltalent ter wereld. Dit jaar mocht Ajax-verdediger Matthijs de Ligt de prijs in ontvangst nemen. De Nederlander stond op een shortlist met 39 andere kanshebbers en werd dus uitgeroepen tot het grootste talent. In 2010, nu negen jaar geleden, mocht Mario Balotelli de prijs in ontvangst nemen. Hoe is het nu met Balotelli en de overige 39 kanshebbers van 2010? ELF Voetbal zocht het voor je uit. Het derde en laatste de
16-06-2019 15:00 door Thijs de Bruijn

Mateo Musacchio

Huidige club: AC Milan

Als toptalent van Villarreal verscheen Mateo Musacchio in 2010 op de shortlist voor de Golden Boy Award. De Argentijnse verdediger was een vertrouwd gezicht bij de Argentijnse nationale jeugdelftallen en had al een basisplaats bij Villarreal bemachtigd. Musacchio zou uiteindelijk 249 wedstrijden voor Villarreal spelen alvorens hij in 2017 naar AC Milan vertrok. Ook in Milaan heeft Musacchio een basisplaats.

Yann M'Vila

Huidige club: Saint-Étienne

M'Vila was in 2010 misschien wel het grootste talent van Frankrijk. Als middenvelder van Stade Rennes had de Fransman al een basisplaats in de Ligue 1 veroverd en werd hij regelmatig opgeroepen voor de nationale ploeg. M'Vila verloor in het seizoen 2012/2013 echter opeens zijn basisplaats bij Stade Rennes. De jonge middenvelder koos voor een vertrek en tekende bij Rubin Kazan in Rusland. Zijn oude niveau kon hij nooit meer aantikken. Na uitleenbeurten aan Internazionale en Sunderland liet Rubin Kazan M'Vila afgelopen zomer naar Saint-Étienne vertrekken. In de Ligue 1 heeft M'Vila eindelijk weer eens een goed seizoen achter de rug.

Sotiris Ninis

Huidige club: Hapoel Ashkelon

In 2010 had Griekenland de beschikking over een nieuw toptalent. Sotiris Ninis debuteerde op zijn achttiende al in het interlandvoetbal en ook in het clubvoetbal was Ninis op jonge leeftijd al een dragende kracht voor Panathinaikos. In 2012 vertrok Ninis naar Parma, maar in Italië kon de jongeling geen onuitwisbare indruk achter laten. Twee jaar na zijn vertrek keerde Ninis weer terug bij Panathinaikos. Enkele jaren later ging Ninis een nieuw buitenlands avontuur in. Ditmaal beproefde hij zijn geluk in België. Dienstverbanden bij RSC Charleroi en KV Mechelen leverden echter niet het gewenste resultaat op. Inmiddels speelt Ninis bij Hapoel Ashkelon op het tweede niveau van Israël.

Dani Pacheco

Huidige club: FC Málaga

Een van de vele Spanjaarden die op de shortlist verscheen was vleugelaanvaller Dani Pacheco. De talentvolle linksbuiten stond onder contract bij Liverpool, maar kon niet doorbreken in het eerste elftal. Na uitleenbeurten aan Noriwch City en Atletico Madrid verdween Pacheco via de achterdeur naar Alcorcón. De clubhopper speelde vervolgens nog voor Deportivo Alavés, Real Betis en FC Getafe alvorens hij afgelopen zomer naar FC Málaga vertrok. Bij FC Málaga moest hij het afgelopen seizoen genoegen nemen met een reserverol.

Marcus Pedersen

Huidige club: Strömsgodset IF

In 2010 leek Vitesse een mooie slag op de transfermarkt te slaan. De talentvolle Noorse aanvaller Marcus Pedersen werd voor 1,5 miljoen euro overgenomen van Strömsgodset IF. Erg succesvol in de Eredivisie was Pedersen niet. Pedersen flopte bij Vitesse en werd uitgeleend aan verschillende clubs. In 2014 zou hij Vitesse definitief verlaten voor een contract bij SK Brann. Inmiddels speelt Pedersen weer voor Strömsgodset, maar moet hij genoegen nemen met een reserverol.

Miralem Pjanic

Huidige club: Juventus

Als talentvolle middenvelder van Olympique Lyon verscheen Miralem Pjanic op de shortlist voor de Golden Boy Award. Erg lang zou Pjanic niet onder contract staan bij de Franse topclub, want in 2011 betaalde AS Roma zo'n elf miljoen euro voor de middenvelder uit Bosnië-Herzegovina. Nu, acht jaar later, speelt Pjanic zijn wedstrijden voor Juventus. De middenvelder is tevens de sterspeler in de nationale ploeg.

Rafael

Huidige club: Olympique Lyon

In 2010 had Manchester United de beschikking over een getalenteerde vleugelverdediger. De Braziliaanse Rafael had op jonge leeftijd al een basisplaats in Manchester United en leek een mooie toekomst in het vooruitzicht te hebben. Na enkele jaren verloor Rafael echter zijn basisplaats waardoor de rechtsback koos voor een vertrek. Rafael tekende bij Olympique Lyon. In Lyon houdt Rafael voornamelijk de reservebank warm.

Gastón Ramírez

Huidige club: UC Sampdoria

FC Bologna had in 2010 opeens in Uruguayaans international in de gelederen. Gastón Ramírez had alles in zich om uit te groeien tot een speler van wereldklasse. Dat bleef ook bij Southampton niet onopgemerkt. In 2012 werd Ramírez voor ruim vijftien miljoen euro overgenomen van FC Bologna. Ramírez kon echter niet wennen bij Southampton en belandde via verschillende uitleenbeurten bij Middlesbrough. Inmiddels heeft Ramírez zijn oude vorm weer hervonden in Italië. Bij Sampdoria heeft de Uruguayaan een prima seizoen achter de rug.

Emmanuel Rivière

Huidige club: FC Metz

Emmanuel Rivière begon zijn carrière als een groot talent bij Saint-Etiènne. De Franse spits kwam vanaf dat moment alleen maar in een neerwaartse spiraal terecht. Periodes bij Toulouse, AS Monaco en Newcastle United werden niet wat hij er van verwacht had. Inmiddels speelt Rivière bij FC Metz in de Ligue 2, maar ook hier kan het voormalig toptalent geen basisplaats bemachtigen. Deze zomer zal Rivière op zoek gaan naar een nieuwe werkgever, want zijn contract in Metz loopt af.

James Rodriguez

Huidige club: Real Madrid

In 2010 pikte FC Porto James Rodriguez voor slechts zes miljoen euro op bij het Argentijnse Banfield. Het bleek een schot in de roos, want drie jaar later werd de Colombiaan voor 45 miljoen euro weer verkocht aan AS Monaco. Inmiddels staat de 72-voudig international bij Real Madrid onder contract. Het afgelopen seizoen was James op huurbasis te bewonderen bij Bayern München.

Mamadou Sakho

Huidige club: Crystal Palace

In 2007 leverde de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain een groot talent op. Mamadou Sakho maakte op zeventienjarig leeftijd zijn debuut in de Ligue 1. Liverpool wachtte niet lang en haalde de talentvolle centrumverdediger in 2013 naar de Premier League. Na drie jaar verloor Sakho zijn basisplaats waardoor hij noodgedwongen voor een vertrek uit Liverpool koos. De Fransman tekende bij Crystal Palace, de club waarbij hij nog altijd onder contract staat.

Eduardo Salvio

Huidige club: Benfica

Atlético Madrid leek in de winter van 2010 een goede slag te slaan op de transfermarkt. De Argentijnse vleugelaanvaller Eduardo Salvio werd voor acht miljoen euro overgenomen van Club Lanús. Alhoewel Salvio genoeg kansen kreeg bij de Spaanse topclub, werd hij na twee jaar alweer verkocht. Benfica nam de aanvaller voor elf miljoen euro over van Atlético Madrid. Nu, negen jaar en 266 wedstrijden later, staat Salvio nog altijd in Portugal onder contract.

André Schürrle

Huidige club: Borussia Dortmund

In 2010 kwam er een groot talent uit de jeugdopleiding van FSV Mainz gerold. André Schürrle bestormde op jonge leeftijd al de Bundesliga. Bayer Leverkusen bleef niet stilzitten en nam de vleugelaanvaller voor negen miljoen euro over. Twee jaar later werd Schürrle weer met een grote winst doorverkocht. Chelsea betaalde 22 miljoen euro voor de Duitser. Via VfL Wolfsburg belandde Schürrle in 2016 bij  zijn huidige werkgever, Borussia Dortmund. In Dortmund had de 57-voudig international echter weinig uitzicht op speeltijd. Het afgelopen seizoen werd Schürrle dan ook door Fulham gehuurd. Ondanks zijn zes doelpunten, degradeerde Fulham naar de Championship.

Jack Wilshere

Huidige club: West Ham United

Hij was een van de weinige Engelsen op de shortlist van 2010. Jack Wilshere was samen met Nathan Delfouneso de enige Engelsman die kansmaakte op de Golden Boy Award. De getalenteerde Jack Wilshere verdedigde tussen 2008 en 2018 de clubkleuren van Arsenal, maar speelde 'slechts' 198 wedstrijden voor The Gunners. Jack Wilshere bleek tè blessuregoevelig en kon daardoor zijn potentie niet inlossen. Inmiddels speelt Wilshere zijn wedstrijden voor competitiegenoot West Ham United.

 

 




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <