Laatste nieuws
18.55FCUpdate in het kort: UEFA stelt Van Boekel aan voor Conference League-kraker
18.50Vandaag Inside komt daags na Genee-uitspraken met nieuwe Derksen-update
18.47Vitesse en ADO winnen oefenduels van beloften
18.38Als KKD-trainer ben je je baan nooit zeker: ‘Is een vak geworden waar je ontslag bijna moet incalculeren’
18.38Brian Brobbey imponeert bij fotoshoot Men’s Health: ‘Check die buik man!’
18.37Bellingham gaat voorspelling uit de weg: 'Ik wed niet en ga niet naar gokkantoren'
18.27'Feyenoord wil verlengen met KKD-parel, onderhandelingen in afrondende fase'
18.10Barcelona en Atlético spelen dinsdagavond ook om vijftig miljoen
18.05Ajax-fans roepen rvc op Kroes te behouden: 'Onze club heeft behoefte aan rust'
18.05Duitser Hölzenbein, die in 1974 strafschop versierde tegen Oranje, overleden
18.00Triest: Volendam-boosdoener Karim na rode kaart bedreigd en racistisch bejegend
17.59Speler in de Eredivisie wordt bedreigd; letterlijke inhoud dreigbrief onthuld
17.42Ploeggenoot plaagt Brobbey met fotoshoot: 'Dat laat ik aan de supersterren'
17.25VZ Kort: Beker bij winst van NEC uitgereikt door clubicoon Frans Janssen
17.20Brobbey van alle markten thuis: Ajax-spits prijkt op cover van Men's Health
17.15Pak 4x je inzet als Uitblinker Raphinha scoort tegen Paris Saint-Germain!
17.13'United laat oog vallen op oud-PSV'er en hoort prijskaartje van 93 miljoen euro'
17.08Deeney duikt op in biljartwereld en krijgt wildcard voor UK Open
17.02'Barça en Laporta slikken verlies bij rechter en kloppen toch weer bij Nike aan'
17.02VP-voetbalkantine: 'PSV moet met 50 miljoen voor Bakayoko tevreden zijn'
16.58Onder meer Tadic reageert op nieuwe post Ajax; De Ligt krijgt de meeste likes
16.50Clubicoon NEC verzorgt eventuele bekeruitreiking
16.46'Lacazette speelt zichzelf in de kijker, Arsenal scout Zirkzee'
16.34Overleden Bernd Hölzenbein zou nu geen penalty krijgen: ‘VAR zou ingegrepen hebben, was een schwalbe’
16.30Kraker in Catalonië: voorspel de winnaar van Barça - PSG voor 50x je inleg!
16.25Klap voor Dortmund: na Haller mist ook Malen spannende return tegen Atlético
16.15Mogelijk nieuwe Ajax-assistent Vos bewierookt: ‘Zijn plafond bepaalt hij zelf’
16.14Malen dreigt af te haken voor Champions League-duel met Atlético
16.04Van der Meijde onthult reden achter afwezigheid Sneijder bij Veronica Offside
16.03Bayern wil ‘teleurstellend’ seizoen redden in Champions League: ‘Veel ervaring met grote wedstrijden’
16.01Van Bronckhorst enthousiast over Ajax-kandidaat: 'Hij is heel betrokken'
15.58Manchester City denkt nog niet aan tweede treble: ‘Kunnen ook in alle drie de competities worden uitgeschakeld’
15.40Cryptomiljardairs investeren vier miljoen in Engelse amateurclub
15.40'Als PSV vijftig, zestig miljoen kan vangen, gaat er strik om Bakayoko'
15.30Het verdriet van NEC: vier keer zó dicht bij de KNVB-beker, vier keer zó ver weg
Resultaten x
Binnenland

Deze spelers werden in 2007 met Jong Oranje Europees kampioen

Vandaag is het precies 12 jaar geleden dat het Nederlands Elftal onder 21 voor de laatste keer Europees kampioen werd. In eigen land werd Servië in de finale met 4-1 verslagen. Maar welke spelers stonden er toen bij Oranje in het veld?
23-06-2019 15:00 door Krist Stoelwinder

Boy Waterman

Voor Boy Waterman kwam het EK onder 27 als geroepen na de dramatische ontknoping in de Eredvisie, waarbij AZ de titel verspeelde en de doelman rood pakte. Hij kreeg het vertrouwen boven Kenneth Vermeer en Tim Krul, keepers die later international werden en een mooie loopbaan kenden. Waterman zelf speelde nooit een interland en keept inmiddels alweer jaren op Cyprus bij APOEL Nicosia.

Gianni Zuiverloon

Nadat Gianni Zuiverloon niet door wist te breken in het eerste van Feyenoord, maakte hij een transfer naar sc Heerenveen. In Friesland maakte hij enorm veel indruk, waardoor er veel interesse ontstond voor de rechtsback. Hij maakte uiteindelijk een transfer naar de Premier League en tekende bij West Brom Albion. Hij deed het redelijk in Engeland, maar belandde uiteindelijk op het tweede plan. Inmiddels gaat hij het avontuur aan in India.

Ryan Donk

Bij Oranje onder 21 werd Ryan Donk gezien als het grootste verdedigende talent. Hij bezat namelijk alle kwaliteiten voor een goede verdediger: Donk kon opbouwen, was sterk en snel. Op het EK haalde hij zijn revanche, nadat het seizoen dramatisch was afgesloten bij AZ. Naast de verspeelde landstitel, miste hij de beslissende penalty waardoor de bekerfinale werd verloren. Donk maakte zijn potentie nooit helemaal waar, werd nooit international en speelt inmiddels bij Galatasaray.

Arnold Kruiswijk

Doordat aanvoerder Ron Vlaar tijdens het EK geblesseerd was geraakt, was Arnold Kruiswijk basisspeler in de finale tegen Servië. Het jeugdproduct van FC Groningen was in Nederland vooral bekend doordat hij in 2006 tegen Heracles Almelo na negen seconden het snelste eigen doelpunt ooit maakte. In 2008 maakte hij een transfer naar de Belgische topclub, maar uiteindelijk keerde hij via Roda JC en sc Heerenveen terug in de Nederlandse subtop bij Vitesse. 

Erik Pieters

Doordat Urby Emanuelson door oververmoeidheid zich had afgemeld voor het EK in eigen land, was Erik Pieters basisklant op de linksbackpositie. De verdediger van FC Utrecht viel op het Europees kampioenschap niet heel erg op, maar werd uiteindelijk wél international. Door een blessuremoest hij het EK 2012 aan zich voorbij laten gaan en na het vertrek van Bert van Marwijk werd Pieters niet meer opgeroepen. Mogelijk keert de 18-voudig international deze zomer terug in de Eredivisie bij PSV. 

Hedwiges Maduro

In 2006 nam Hedwiges Maduro met het Nederlands Elftal mee aan het WK in Duitsland. Het zij veel over de status die de jonge middenvelder sinds zijn doorbraak bij Ajax in Nederland had. Maar het seizoen 2006/07 was voor Maduro uitgelopen op een teleurstelling, doordat Henk ten Cate het niet in hem zag zitten. Op het EK onder 21 presteerde hij goed, waardoor hij uiteindelijk naar Valencia vertrok. Via Sevilla en PAOK Saloniki keerde hij in 2015 terug in Nederland. Bij FC Groningen bleek echter dat zijn niveau achteruit was gehold. 

Otman Bakkal

De partner op het middenveld van Maduro was eenvoudig international Otman Bakkal. Hij was basisspeler in de eindrondes doordat Ismail Aissati in de eerste groepswedstrijd geblesseerd was geraakt. Bij PSV presteerde hij redelijk, maar bij Feyenoord kende hij zijn beste seizoen. Uiteindelijk was hij in 2014 op 29-jarige leeftijd clubloos en vond hij nooit meer een nieuwe profclub.

Royston Drenthe

De grote man op het EK was zonder twijfel Royston Drenthe. De publiekslieveling was net doorgebroken bij Feyenoord, waarna hij op het eindtoernooi de sterren van de hemel speelde. Drenthe maakte zoveel indruk dat hij uiteindelijk voor 15 miljoen naar Real Madrid vertrok. Hij nam nummer 23 over van David Beckham en kende een vliegende start bij de Koninklijken. Hij kreeg uiteindelijk geen speeltijd meer en belandde via Herucles, Everton, Alania Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday, Kayseri Erciyesspor en Baniyas SC na een tussenjaar bij Sparta Rotterdam.

Daniel de Ridder

De Haan had met Roy Beerens, Julian Jenner en Daniel de Ridder flink wat opties voor de rechtsbuitenpositie. Tijdens het toernooi won laatstgenoemde de strijd. De Ridder kon een succesje ook wel gebruiken, want na zijn vertrek bij Ajax kende hij bij Celta de Vigo een slechte periode. Door het succesvolle EK maakte hij uiteindelijk een transfer naar de Premier League.Maar het zondagskind bleek tekort te komen voor de grootste competitie van de wereld en besloot uiteindelijk in 2015 zijn loopbaan in de marge bij Cambuur op 31-jarige leeftijd.

Maceo Rigters

Dat Maceo Rigters geselecteerd was opvallend, dat hij ook nog eens in de basis mocht begonnen was bizar te noemen. Rigters was een speler die in de marge van het Nederlandse voetbal matig presteerde. Maar op het EK verraste hij vriend en vijand. De spits werd topscorer met vier treffers en maakte een geweldige transfer naar Blackburn Rovers. Rigters zou het niveau van het EK nooit meer halen en stopte uiteindelijk al op 28-jarige leeftijd met profvoetbal. Later zorgen beelden van de veel te zware spits als amateurvoetballer voor flink wat hilariteit. 

Ryan Babel

De spelers van de basiself die uiteindelijk het best heeft gepresteerd is Ryan Babel. De buitenspeler is nog altijd international en kwam al tot bijna zestig interlands. Bij speelde bij mooie clubs als Liverpool, Hoffenheim, Deportivo La Coruna, Besiktas en Fulham en gaat op korte termijn een nieuwe transfer maken. Toch vinden voetballiefhebbers dat het talent van het jaar bij Ajax (2007) en Liverpool (2008) meer uit zijn carrière had kunnen halen. 




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <