Resultaten x
Binnenland

Supporters NAC Breda baas over eigen seizoenkaart

“Voetbalsupporter ben je niet voor de lol”, wordt weleens gekscherend gezegd. Voor supporters van NAC geldt deze uitspraak meer dan ooit. Ondanks een dramatisch seizoen kan de ploeg uit Breda desondanks ook in de Keuken Kampioen Divisie rekenen op volle huizen. Een recordaantal seizoenkaarten is er al verkocht. NAC komt haar trouwe supporters op een bijzondere manier tegemoet.

09-07-2019 12:35 door Martijn Ruijter

Toen NAC in 2017, na twee jaar een niveau lager te hebben gespeeld, promoveerde naar de Eredivisie, vlogen de seizoenkaarten de deur uit. Meer dan vijftienduizend supporters waren iedere thuiswedstrijd verzekerd van een plekje in het Rat Verlegh Stadion. De handhaving die het seizoen daarop volgde, werd vergezeld door opnieuw meer dan vijftienduizend verkochte seizoenkaarten. Afgelopen seizoen capituleerde NAC echter en was degradatie onvermijdelijk. Richting het seizoen 2019/2020 vindt er een leegloop plaats binnen de selectie, maar dat zal absoluut niet het geval zijn op de tribune.

Misschien dat de leegloop van de verguisde selectie juíst een reden is voor veel trouwe NAC-supporters om hun seizoenkaart te verlengen of er een aan te schaffen. Ruim een maand voor het begin van de Eredivisie staat de teller al op 13.221 verkochte seizoenkaarten: een recordaantal voor seizoenen op het tweede niveau en nu al meer dan in menig Eredivisie-seizoen van NAC. De Bredase club komt haar supporters bovendien op een bijzondere manier tegemoet.

Supporters die hun seizoenkaart wilden verlengen, konden namelijk rekenen op een korting van 7,5%. De keuze was vrij of er gebruik werd gemaakt van de korting. Indien dat niet het geval was, werd die 7,5% van het totaalbedrag gedoneerd aan de jeugdopleiding van NAC. Het is veilig om te zeggen dat de supporters van NAC veelvuldig voor de laatste optie hebben gekozen. In totaal is er €48.552,- opgehaald ter behoeve van de jeugdopleiding. Zo blijkt weer eens: NAC is een bijzondere club met een bijzondere achterban.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <