Resultaten x
Binnenland

De droomgroep voor Arjan Swinkels en KV Mechelen

De klucht is ten einde! Nee, België heeft heus nog geen nieuwe regering, het gaat om de competitie-indeling van 2019/20. Die blijft ‘gewoon’ zoals op het veld werd afgedwongen: KV Mechelen mag gewoon promoveren. Woedende gezichten op het Kiel in Antwerpen, waar Beerschot zich al rijk rekende maar nu toch gewoon op het tweede niveau moet beginnen.

11-07-2019 07:00 door Jan Willem Spaans

Wat is er gebeurd?

Het is intussen bekend: België werd geteisterd door een enorm omkoopschandaal. KV Mechelen was betrokken partij, zo ook Waasland-Beveren. Het was niet duidelijk of die twee clubs, hoewel ze op het veld een plek voor de Jupiler Pro League bemachtigden, echt op het hoogste niveau mochten gaan uitkomen. De KBVB lanceerde een conceptschema waarbij Mechelen en Beerschot alle wedstrijden van elkaar konden spelen, voor het geval dat de Kakkers en de Ratten (hun echte bijnamen) van divisie moesten wisselen.

Om het nog moeilijker te maken besloot KV Mechelen om doodleuk de beker te winnen. Net zoals in Nederland krijgt de winnaar van de Belgische beker het meest aantrekkelijke ticket voor de Europa League. Als Mechelen gestraft zou worden, kon die club alleen ook geen Europees voetbal spelen. Het werd dus de groepsfase, of helemaal niets. In dat geval mocht Standard Luik naar de groepsfase, zou Antwerp een rondje opschuiven en mocht AA Gent het laatste Europese ticket annexeren. Daar is dus niets van ingekomen: Arjan Swinkels mag Europa in!

Wat kan Mechelen verwachten?

Voor het eerst in 1993 mogen de rood-gelen nog eens internationaal spelen. Zelf hebben ze natuurlijk geen punten meer op de UEFA-ranglijst, maar omdat België er aardig wat verzamelen, hoeven ze toch niet terug bij af te beginnen. Tot zover het goede nieuws: Mechelen belandt zo goed als zeker in de laagste pot bij de loting, nummertje vier. Zodoende wacht er een loodzware, maar prachtige loting: drie topaffiches Achter de Kazerne behoren zeker tot de mogelijkheden.

In de hoogste poule wemelt het al jaren van de grote namen. Voor het komend seizoen is er een droomopponent die de andere mogelijke tegenstanders wel overvleugelt. Niets zou er voor KV Mechelen mooier zijn dan een bezoek aan en van Manchester United. De Engelse gevallen grootmacht ontvangen in België zou al leuk zijn, maar op bezoek in de stad van de Stone Roses, Oasis en Romelu Lukaku moet voor menig aanhanger een droom zijn die uit zou komen.

In pot twee zou een verplaatsing naar Borussia Mönchengladbach ideaal zijn. Ook de Duitsers zijn voetballend natuurlijk een flinke maat te groot voor Mechelen, maar voor de aanhang is het een ideale uittrip: een paar uur rijden volstaat om het Borussia-Park te bereiken, waar het uitvak groot genoeg is om een flinke schare Mechelse fans te ontvangen. Tot slot zou in pot drie bijvoorbeeld AEK Athene kunnen zitten. De Grieken krijgen in de kwalificatie een eerlijke kans om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Een bezoek aan Athene is voor niemand een straf, en wie AEK vorig seizoen zag stuntelen tegen Ajax zou niet durven uitsluiten dat het voor Mechelen mogelijk is te stunten.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <