Resultaten x
Binnenland

Één jaar Ronaldo bij Juventus in feiten en cijfers

Nee, om de Serie A te winnen hoefde Juventus Cristiano Ronaldo niet te kopen. Dat is alsof je op een racefiets aan de start van een driewielerwedstrijd verschijnt. De Scudetto was, is en blijft Turijns alleenrecht tenzij de beleidsbepalers in de provincie Piedmont hele gekke dingen gaan doen. De Portugees is nu een jaar en een dag bij de Bianconeri: wat leverde dat cijfermatig op?

11-07-2019 12:00 door Jan Willem Spaans

1

Het bleef dit seizoen bij één hattrick. Wel een belangrijke: Ronaldo haalde hoogstpersoonlijk de 2-0 achterstand op Atlético Madrid op door in Turijn een hattrick te laten noteren. Het leverde zijn ploeg de grote eer op om in de volgende ronde horendol te mogen worden gespeeld door Ajax.

3

Op speeldag drie kwam Juventus bovenaan te staan. Na vorig seizoen een groot deel van de competitie in de achtervolging te hebben doorgebracht, sloeg Turijn dit keer van meet af aan het ritme dat geen andere ploeg kon volgen. Ruim voor het einde werd Juventus kampioen, maar het is een prijs die ze in Turijn amper nog vieren. De belangrijkste missie, de Champions League winnen, slaagde niet. Massimiliano Allegri vertrok dus. Nog nét niet door de achterdeur.

18

Ook de achttiende jacht op de Cup met de Grote Oren eindigde met lege handen. In 1997, 2003 en 2015 verloor de Oude Dame pas in de eindstrijd. In 2019, het mag bekend zijn, strandde het schip in de kwartfinale. Of Ronaldo helemaal fit was voor het tweeluik met Ajax, geen idee. Verliezers hebben altijd een excuus. De Portugees was wél de man die aan Italiaanse zijde de kastanjes uit het vuur haalde: in beide wedstrijden kwam hij tot scoren. Ajax was simpelweg te goed.

21

Of 3x7 in de wondere wereld van Cristiano Ronaldo, de BV Madeira op voetbalschoenen. Het duurde een paar weken voordat ze in Turijn het eerste doelpunt van hun nieuwe superster mochten bejubelen, maar eer hij begon was er geen houden meer aan. Nou ja: relatief dan. In Italië is het doorgaans moeilijker scoren dan in Spanje, waar sommige kleinere ploegen alsnog de achterdeur openzetten. In de Serie A is 21 stuks een heel behoorlijk getal, ook als er vijf vanaf de stip komen. Vanzelfsprekend is Ronaldo nu ook de Portugees met de meeste Serie A-goals in één seizoen.

320

Het aantal minuten voordat Turijn voor het eerst een collectieve SIIIIIIIU mocht laten horen. Ronaldo had het drie wedstrijdjes lastig, maar tegen Sassuolo was het voor het eerst raak. Juve won met 2-1 en de aanvalsleider scoorde allebei de treffers. Na afloop brabbelde meneer iets over het team en belangen, maar wie de opluchting op zijn gladgeplooide koppie zag weet wel beter.

520.000

Het aantal verkochte shirtjes met Ronaldo achterop. In een jaar? Ha! In de eerste dag alleen al gingen er meer dan een half miljoen van de zwart-wit gestreepte tricotjes over de toonbank. Wetende dat ze in Turijn zo’n honderd euro omzet draaien per verkocht shirtje is het in ieder geval kassa. Niet noodzakelijkerwijs in Italië zelf, het gros van de inkomsten vloeit door naar adidas. Dikke kans dat er iemand in Duitsland achter een Excelbestand vol getalletjes is gaan zitten en er een stevige SIIIU uit heeft gegooid.

 

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <