Resultaten x
Binnenland

Mohamed Taabouni, in de voetsporen van AZ-captain Guus Til

De verkenningstocht langs meerdere posities die Mohamed Taabouni deze voorbereiding maakt bij AZ, is herkenbaar voor Guus Til. De aanvoerder heeft nu zijn vaste stek als aanvallende middenvelder. Dat is ook de plek waar Taabouni zich in de toekomst het liefst laat gelden.

11-07-2019 18:00 door Cas Broxterman

Taabouni kende een vruchtbaar jaar als jeugdspeler van AZ. Hij speelde een paar keer mee bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie, plus hij won met Oranje onder 17 het EK. Daarbij speelde hij als basisspeler een verdienstelijke rol. Het is sindsdien tijd voor een nieuwe stap. Een constant seizoen bij Jong AZ leek hem al mooi meegenomen, maar de zeventienjarige krijgt deze voorbereiding ook al de kans van eerste elftalcoach Arne Slot om zich te laten zien.

Til zal de manier waarop Taabouni aan het water mag wennen herkennen. De nu 21-jarige AZ-captain meldde zich in de zomer van 2016 voor de oversteek van Jong naar de hoofdmacht. Regelmatig werd hij door coach John van den Brom ingezet als centrale middenvelder. Met de tijd is hij steeds aanvallender gaan spelen. Hij heeft zelfs nog als centrumspits gespeeld, en als linkermiddenvelder. Aanvallend op het middenveld is zijn favoriete plek.

Alternatieven

Taabouni speelde in de tweede seizoenshelft nog regelmatig wedstrijden met AZ onder 19. Hij stond dan telkens als centrale middenvelder geposteerd. Dat hij de drang naar voren heeft, blijkt wel uit het feit dat zijn alternatieve posities allemaal in aanvallend opzicht zijn. Slot testte hem in de voorbereiding bijvoorbeeld al als rechtsbuiten, maar ook als aanvallende middenvelder. Bij Onder 17 is hij vaak gebruikt als linksbuiten, maar ook als aanvallende middenvelder. Niet zonder resultaat: in achttien interlands vond hij zes keer het doel. Ook gaf hij vijf assists.

AZ heeft het contract met Taabouni sterk verbeterd, in de hoop dat het talent voorlopig behouden blijft voor Alkmaar. Dat is geen gekke gedachte. Als captain Til een goed seizoen draait, is het aannemelijk dat er iemand zijn plek in het team moet overnemen. Dan lonkt een transfer, zoals die al eerder heeft gelonkt toen hij in topvorm verkeerde. Taabouni is dan achttien of negentien jaar, klaar om op net zo'n jonge leeftijd als Til een plek in het team te veroveren.

 

 

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <