Resultaten x
Binnenland

Waarom Sergino Dest (nog) niet voor teams van de KNVB uitkomt

Nog voordat Sergino Dest eenmaal voet aan de grond kreeg als groot talent in Nederland, zag John Hackworth zijn kans schoon. De toenmalige bondscoach van de Verenigde Staten onder 17 liet Dest, net een maand 16, debuteren in zijn ploeg.

19-07-2019 13:55 door Cas Broxterman

Sindsdien komt Dest met regelmaat uit voor een vertegenwoordigend elftal van de Verenigde Staten. Eerst speelde hij vijf keer mee bij Onder 17. Nu maakt hij indruk in het Onder 20-team. In mei en juni speelde hij nog in vijf duels van de VS mee op het WK voor spelers onder de 20 jaar.

Dest is op 3 november 2000 geboren in Almere. Maar hij heeft ook roots in de Verenigde Staten. Hij heeft een Nederlands en Amerikaans paspoort. Bij vertegenwoordigende elftallen van de KNVB viel hij niet genoeg op. Op jonge leeftijd kwam hij daar wel voor in aanmerking, maar een uitnodiging voor Oranje onder 17 bleef uit. De keuze viel vervolgens op de VS.

Ajax-trainer Erik ten Hag toont in de voorbereiding op het nieuwe seizoen veel vertrouwen in Dest. De vleugelverdediger ontwikkelt zich stormachtig in de oefencampagne van Ajax. Zo maakte hij ook weer indruk in het vriendschappelijke duel met de Engelse Premier League-club Watford.

Mazraoui

Dest speelde het voorbije seizoen voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax laat vermoedelijk niet lang op zich wachten. De speler met wie hij in één adem wordt genoemd, Noussair Mazraoui, stoomde afgelopen jaar zó door naar de Marokkaanse nationale ploeg. Ook hij had voor Nederland kunnen kiezen.

Of bondscoach Ronald Koeman zich al zorgen moet gaan maken? Tja, dat blijft afwachten. Dat moet Dest de komende maanden eerst laten zien bij Ajax. Nu hij het zo goed doet in de voorbereiding, komt een debuut steeds dichterbij. Ten Hag laat er geen twijfel over bestaan dat die kans aanwezig is.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <