Laatste nieuws
05.30Arsenal maakt statement door aartsrivaal Tottenham Hotspur uit te verslaan: Premier League blijft ongekend spannend
03.00Arne Slot de duurste Nederlandse coach ooit: dít laat de succescoach achter bij Feyenoord
01.50Atalanta doet goede zaken in Serie A, geen winnaar in derby van Sevilla
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

Gisteren

23.58Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.45Vermeulen onthult bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op een haar na rond'
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
Resultaten x
Binnenland

De ELF beste 'Deadline Day' transfers van de afgelopen jaren in de Eredivisie

Vind hier de beste Online casinos

Er staat voor een aantal Eredivisieclubs een belangrijk weekend voor de deur. Aanstaande zondag zal de transfermarkt zijn deuren sluiten. Vlak voor het verstrijken zullen de nodige Eredivisieclubs de laatste linies in de selectie gaan versterken. Wat waren in de afgelopen jaren nu de beste deals op Deadline Day? ELF Voetbal ging terug tot aan de zomer van 2011 en zette de beste transfers voor je op een rij.

30-08-2019 18:51 door Thijs de Bruijn

 

11. Mitchell van Bergen

Transfer: van Vitesse naar sc Heerenveen

Eind 2018 sloeg sc Heerenveen op de valreep toe. De zoektocht naar een nieuwe aanvaller eindige bij Vitesse-talent Mitchell van Bergen. De rechtsbuiten vond al snel zijn draai in Friesland en scoorde in zijn debuutseizoen voor sc Heerenveen acht keer. Ook dit seizoen heeft de Ossenaar weer een basisplaats in Heerenveen.

10. Christian Atsu

Transfer: van Chelsea naar Vitesse

In geval van nood kon Vitesse vrijwel altijd nog eventjes bij Chelsea aankloppen. Ook op 1 september in 2013 vroeg Vitesse weer om hulp bij de Engelse grootmacht. Er was een nieuwe aanvaller nodig. De Ghanees Christian Atsu werd vervolgens op het vliegtuig richting Nederland gezet. Atsu was aardig succesvol in Arnhem en leek al snel klaar voor een stapje hogerop. Via uitleenbeurten bij Everton, Bournemouth en Malaga FC is de Ghanees inmiddels bij Newcastle United beland.

9. Nicolas Isimat-Mirin

Transfer: van AS Monaco naar PSV

Op 1 september 2014 strandde de zoektocht van PSV naar een nieuwe centrumverdediger in Monaco. Nicolas Isimat-Mirin nou een jaar gehuurd worden. De Fransman beviel zo goed in Eindhoven, dat PSV een optie tot koop in het contract van de centrumverdediger lichtte. Deze zomer liet Isimat-Mirin PSV weer achter zich. De goedlachse Fransman tekende bij Besiktas. De Turkse grootmacht heeft de verdediger op zijn beurt uitgeleend aan Toulouse.

8. Karim El Ahmadi

Transfer: van Aston Villa naar Feyenoord

In 2012 startte Karim El Ahmadi een buitenlands avontuur bij Aston Villa, maar dat avontuur strandde in 2014 alweer. Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline ondertekende de Marokkaan een contract bij Feyenoord waarmee hij terugkeerde in Rotterdam. El Ahmadi bleek opnieuw een uiterst bruikbare speler voor de Rotterdammers. In het afgelopen seizoen werd El Ahmadi bedankt voor zijn diensten en mocht hij transfervrij naar het Arabische Al-Ittihad vertrekken. 

7. Markus Henriksen

Transfer: van Rosenborg naar AZ

Voor slechts twee miljoen euro pikte AZ in 2012 een Noors international op. Markus Henriksen kwam over van Rosenborg en moest het middenveld van de Alkmaarders gaan versterken. Henriksen belandde in de basiself en viel al snel positief op. Sterker nog, in 2015/2016 scoorde hij negentien keer in een seizoen en behoorde hij tot de beste middenvelders van de Eredivisie. Dat bleef ook in de Premier League niet onopgemerkt. Hull City nam de Noor over. 

6. Tim Matavz

Transfer: van FC Groningen naar PSV

Na een droomseizoen moest Tim Matavz in de zomer van 2011 wel een toptransfer gaan maken. Tijdens de seizoensstart was de Sloveen echter opnieuw in de basiself van FC Groningen te bewonderen. Op 31 augustus sloeg PSV alsnog toe. Matavz werd voor zeven miljoen euro overgenomen van de Groningers. Zijn debuutseizoen in Eindhoven was direct veelbelovend. Matavz vond twintig keer het net. Na een Duits en een Italiaans avontuur is hij inmiddels weer teruggekeerd in de Eredivisie. Matavz verdedigt de clubkleuren van Vitesse.

5. Leroy Fer

Transfer: van Feyenoord naar FC Twente

Al vroeg in de transferperiode van 2011 meldde FC Twente zich bij Feyenoord. Er volgde een spel waarin Martin van Geel alle aanbiedingen van FC Twente naar de prullenbak doorverwees. Fer stak zijn voorkeur voor een overgang naar Enschede zelf nooit onder stoelen of banken. "Ik blijf alleen als Feyenoord zich sportief versterkt", zei Fer. Niet veel later vertrok zijn goede vriend Wijnaldum naar PSV. Het was voor Fer het sein om nogmaals aan te geven dat hij graag de Kuip wilde verlaten. Dit keer kreeg zijn roep om een transfer gehoor. Op Deadline Day werd het papierwerk afgerond en was Fer speler van FC Twente. Fer kende een prima periode in Enschede en zou later naar Norwich City vertrekken. Inmiddels is de 29-jarige Fer weer teruggekeerd in Rotterdam.

4. John Guidetti

Transfer: van Manchester City naar Feyenoord

Het scheelde weinig of John Guidetti was nooit speler van Feyenoord geweest. De Zweed maakte immers pas in de laatste uurtjes van de transferperiode zijn overstap naar Rotterdam. Op huurbasis zou Guidetti een jaar bij Feyenoord te bewonderen zijn. Alhoewel Guidetti slechts een jaar in De Kuip te zien was, zullen de fans hem niet snel meer vergeten. De Zweed maakte twintig doelpunten en scoorde drie hattricks. Zijn mooiste hattrick maakte hij in duel met Ajax. Door zijn toedoen verloren de Amsterdammers met 4-2.

3. Donyell Malen

Transfer: van Arsenal naar PSV

Groot nieuws was de transfer van Donyell Malen op 31 augustus in 2017 niet. Zijn overstap van Arsenal, voor zo'n zes ton, naar PSV werd overschaduwd door al het andere transfergeweld dat in Europa op dat moment plaatsvond. Nu, twee jaar later, blijkt Malen een van de beste PSV-aankopen uit de afgelopen jaren. De jongeling werkte zich via Jong PSV op naar het eerste elftal en blonk in de selectie van Mark van Bommel al snel uit. Als kers op de taart heeft hij inmiddels zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal te pakken.

2. Jetro Willems

Transfer: van Sparta naar PSV

Als zeventienjarige speelde Jetro Willems in 2011 al de nodige duels namens Sparta in de Eerste Divisie. Dit bleef bij PSV niet onopgemerkt en op de slotdag van de transferperiode haalden de Eindhovenaren Jetro Willems naar Noord-Brabant. Het duurde niet lang voordat de jongeling ook bij PSV een basisplaats veroverde. De carriere van Willems zat in een stroomversnelling en als achttienjarige mocht hij met Oranje al mee naar het EK. Na 192 duels liet Willems PSV achter zich. De linksback tekende bij Eintracht Frankfurt.

1. Graziano Pellè

Transfer: van Parma naar Feyenoord

Bij Parma speelde Pellè zo nu en dan zijn wedstrijden in de Serie A, maar indruk maken kon hij niet. Parma besloot dat een uitleenbeurt de beste optie was. Feyenoord huurde de Italiaanse spits op Deadline Day. Pellè moest voor doelpunten gaan zorgen in De Kuip. De fans van Feyenoord hadden echter niet verwacht dat de huurling zó veel zou scoren. Pellè maakte 29 doelpunten en greep net naast de topscorerstitel. Een seizoen later werd Pellè definitief overgenomen en opnieuw scoorde hij aan de lopende band. Na 55 doelpunten in 66 duels en een debuut in de nationale ploeg vertrok Pellè naar Southampton.

 




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <