Laatste nieuws
01.20Wat je niet zag op tv: Mbappé veroorzaakt enorme ruzie in catacomben na uitschakeling Barcelona
00.15Martinez pakt tweede geel in penaltyserie, maar helpt Villa aan halvefinaleplek
00.05Goed nieuws voor Nederland: Benfica sneuvelt tegen Marseille
00.00Atalanta knikkert Liverpool uit Europa League, Frimpong scoort voor Leverkusen

Gisteren

23.55Fenerbahçe verliest na gemiste penalty Tadic, historische prestatie Brugge
23.53VI Live: Marseille en Olympiakos na strafschoppen door
23.53Tadic, Ünder en Bonucci missen penalty voor Fenerbahçe: Olympiacos stoot door
23.52Gemiste penalty Tadic begin van het einde voor Fenerbahçe
23.52Gemiste penalty Tadic wordt Fenerbahçe fataal
23.48Benfica en Kökçu klaar in Europa na misser Di María op moment suprême
23.47Ruime voorsprong Nederland op Portugal na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.47Voorsprong Nederland op Portugal blijft riant na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.40De Boer had botsing bij Ajax: 'Hij bleef tien minuten op wc, ik gooide 'm eruit'
23.35VI Live: strafschoppen in Frankrijk en Turkije
23.25Grote vreugde Leverkusen: Frimpong blijft koel en redt ongeslagen status
23.06Historische prestatie Club Brugge in Europees verband
23.05Atalanta niet meer in de problemen tegen Liverpool, Frimpong houdt ongeslagen status Leverkusen in stand
23.01Atalanta completeert flinke stunt tegen Liverpool, ook Feyenoord-beul stoot door
22.59Leverkusen zet succesreeks voort dankzij Frimpong, ook Roma door
22.58Tienkoppig AS Roma verslaat AC Milan opnieuw en meldt zich bij laatste vier
22.57Frimpong houdt unieke reeks Leverkusen in stand
22.56Jeremie Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen en staat in halve finale
22.54Stunt Liverpool blijft uit: Jürgen Klopp vertrekt zonder Europese prijs
22.52VI Live: Marseille en Benfica gaan verlengen
22.52VI Live: Leverkusen zeker van halve finale dankzij Frimpong
22.52Nieuwe comeback Liverpool blijft uit: Klopp moet karig afscheid vrezen
22.40VI Live: Marseille dwingt Benfica in slotfase op de knieën
22.29Rood voor Roma: Leão kermt van de pijn na flinke zaag op de enkels
22.24Van Hooijdonk begrijpt niets van ‘Martínez-regel’: ‘Vrijbrief om te klootviolen’
22.20Emiliano Martínez laat zich weer zien: tweede geel in penaltyserie na provocaties, maar toch de held van Aston Villa
22.12Verbijstering om hoofdrol Emiliano Martínez: 'Vrijbrief om te klootviolen'
22.04'Maatsen wil weg bij Chelsea, Bayern gaat voor vertrek Musiala liggen'
21.59Bizar: Martínez ontvangt twee keer geel, blijft staan en pakt beslissende penalty
21.49Emiliano Martínez krijgt twee keer geel maar géén rood dankzij speciale regel
21.46Emiliano Martínez krijgt tweede geel in penaltyreeks, maar mag blijven staan
Resultaten x
Binnenland

Interview ADO Den Haag-huurling Sam Stubbs: "Verbaas mij dat iedereen hier zo goed Engels spreekt"

Vind hier de beste Online casinos

Voor ADO Den Haag was het een drukke winterstop. Twee spelers, de hoofdtrainer, assistent-trainer en Manager Voetbalzaken vertrokken uit de Residentie. Daar tegenover staat de komst van een nieuwe hoofdtrainer, twee assistent-trainers, Technisch Adviseur en maar liefst vijf nieuwe spelers. ELF Voetbal sprak met een van hen, Sam Stubbs.

21-01-2020 15:30 door Glenn Duijzer

De 21-jarige verdediger wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Middlesbrough FC, nadat hij in de eerste seizoenshelft op uitleenbasis actief was voor het Schotse Hamilton Academical. Als centrale verdediger kende hij een uitstekende start middels een 2-0 zege op hekkensluiter RKC Waalwijk. Drie punten die hem een goed gevoel geven. "Dat heeft er niets mee te maken of een speler zijn debuut maakt of niet."

"Ik vond wel dat we verdiend hebben gewonnen. Beide helften waren verschillend van elkaar. Na rust werd RKC beter en werden wij gedwongen meer te verdedigen. Maar we hebben laten zien dat we daartoe ook in staat zijn. Na afloop liet de trainer weten dat het beter moet worden. Maar wat mij persoonlijk betreft een goede start", aldus de Engelsman, die eerder werd verhuurd aan Notts County.

Taal

Stubbs vervult voorlopig de positie op het veld van publiekslieveling Tom Beugelsdijk, die herstellende is van een polsblessure. Als back-up ervaart hij daardoor geen speciale druk. "Ik ben heel goed opgevangen door de spelers van ADO Den Haag. Wat mij wel heel erg verbaasde, was het feit dat iedereen in Nederland zo goed Engels spreekt. Van hoog tot laag binnen de club hangt er een positieve sfeer. Iedereen wil maar één ding en dat is zo snel mogelijk uit de degradatiezorgen komen. Om dat voor elkaar te krijgen, zijn alle spelers nodig en daar is iedereen van doordrongen."

De aanwezigheid van meerdere Engelse spelers en trainers ziet Stubbs eerder als meevaller dan als pluspunt. "Het is goed dat de trainer Engelstalige spelers heeft die zijn opdrachten misschien beter of eerder begrijpen. Maar vanuit mijn standpunt was de nationaliteit van de trainer niet van doorslaggevende aard om naar ADO Den Haag te komen. Het feit dat iedereen hier zo goed Engels spreekt, maakt het gemakkelijk. Sommigen spreken beter Engels dan ik. We hebben afgelopen week een quiz met spelling gedaan. Lex Immers was beter met Engelse spelling dan ik."

Boulevard

Door het Spaanse trainingskamp en het vele trainen onder Alan Pardew heeft Stubbs nog weinig van de stad Den Haag gezien. "Ik ben een paar keer de stad ingeweest om te eten, maar ik heb nog niet de kans gekregen om eens goed rond te lopen. Wat mij wel opviel was dat Den Haag groter is dan ik had verwacht. Ik heb gehoord dat ik vooral de boulevard en de pier in Scheveningen moet bezoeken op een zonnige dag."

Het Haagse halve seizoen is voor de in Liverpool geboren verdediger alweer zijn tweede avontuur  buiten Engeland. Al beschouwt hij het Schotse Hamilton niet als buitenland. "Al klopt het dat ik voor de tweede keer ver van huis speel. Nu beschouw ik dit als het echte buitenland. Een andere taal en andere gewoontes. Ik ben niet bang om ver van huis te zijn. Toen ADO Den Haag werd genoemd, was het mijn keuze om hier te gaan spelen. Ik sta nog zes maanden bij Middlesbrough onder contract. In de Eredivisie krijg je meer aandacht. Het Nederlandse voetbal is heel anders dan het Engelse. Ik wilde graag in een andere stijl dan de Engelse of Schotse gaan voetballen. Vandaar mijn keuze voor ADO."

Ondanks dat Stubbs het einde van zijn contract met Middlesbrough nadert, houdt hij alle opties open. "Het maakt mij niet uit waar ik volgend seizoen voetbal. Het is veel belangrijker dat ik de juiste keuze maak. En dat ik volgend seizoen aan voetballen toekom. Ik ben hier om mijzelf verder te ontwikkelen en de club voor degradatie te behouden. Voorlopig sta ik nog onder contract bij Middlesbrough. Er zat vandaag ook iemand van de club op de tribune om mij te bekijken. Maar eigenlijk kijk ik momenteel niet verder dan de volgende wedstrijd en die is vrijdag tegen FC Utrecht uit."

Nieuwe club

De aanwezigheid van een Engelse trainingsstaf valt niet nadelig uit. "Natuurlijk trekt Pardew veel media aan, zeker ook de Engelse. Maar ik wil slagen zonder hulp van een trainer. Ik wil slagen in het betaalde voetbal voor wie ik ben en wat ik kan. Maar Pardew is wel een hele grote naam in Engeland. Hij heeft diverse Premier League-teams getraind en een berg aan ervaring. Maar ik wil bij een volgende club tekenen, omdat ze mij een goede voetballer vinden." Voor die interesse is Stubbs niet bang. Ondanks dat hij in de Eredivisie speelt. "Scouts zitten overal vandaag de dag. Het feit dat er vandaag (afgelopen zondag, red.) al iemand van Middlesbrough komt kijken, is daar het bewijs van."

De vader van Sam Stubbs, Alan, speelde in het verleden voor onder meer Celtic. Sam in de Schotse Premier League voor Hamilton. De competitie wordt in ons land denigrerend aangeduid als Mickey Mouse Competitie. "Dat weet ik. Die gedachte leeft ook in Engeland, maar dat is absoluut niet zo. Je moet er gespeeld hebben om te weten hoe immens de Schotse Premier League eigenlijk is. Volgens mij heeft Rangers Feyenoord uit de Europa League geknikkerd."

"Bij Celtic zitten gewoon meer dan 50.000 supporters op de tribune tegen Hamilton. Ik heb dit seizoen tweemaal tegen Celtic mogen spelen. Thuis verloren we vrij kansloos met 0-3. Maar uit speelden we een hele goede wedstrijd, die we ongelukkig met 1-0 verloren op Celtic Park. Ik kreeg vanmorgen (afgelopen zondag, red.) nog een appje van Brian Rice, de trainer van Hamilton, om mij succes te wensen. Ik heb daar een goede tijd gehad en ben ze ook dankbaar dat ze mij die kans gaven."




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Boudewijn Pahlplatz, Twentse dribbelaar
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <