Laatste nieuws
16.26‘Verrassing uit Amsterdam: routinier in gesprek met Ajax over nieuw contract en stelt pensioen uit’
16.23Kroes krijgt complimenten van Ajax-icoon: 'Heeft hij altijd al laten blijken'
16.22Engelse media wachten Slot op bij Feyenoord-bus: coach komt met gortdroog antwoord
16.12FC Twente verslaat Almere City ook in besloten oefenduel
16.10'Door terugkeer van Kroes tekent Potter op één voorwaarde gegarandeerd bij Ajax '
16.10Kroes gaat verder bij Ajax, niet als algemeen directeur maar als technisch directeur
15.57Arne Slot live op Sky Sports; Engelse journalist moet worden geweerd
15.50KNVB-arts laat Koeman opgelucht ademhalen: 'Geen reden dat hij het EK niet haalt'
15.50Terugkeer Kroes met blijdschap ontvangen in Amsterdam: 'Zeer verstandige keuze'
15.40Koeman krijgt zijn zin: landen mogen 26 spelers meenemen naar EK
15.38Akpom noemt naam van ideale trainer voor Ajax: ‘Maar hij lijkt me niet haalbaar’
15.30Van Praag stelt mening bij en neemt Kroes terug: 'Zijn niet doof voor geluiden om ons heen'
15.30Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
15.25Alex Kroes terug bij Ajax als technisch directeur: ‘Wij zijn niet doof voor de geluiden om ons heen’
15.20KNVB gaat uit van EK-deelname Frenkie de Jong
15.15Alex Kroes keert in andere functie terug bij Ajax
15.15Ajax komt met groots nieuws: Kroes keert in nieuwe rol terug in clubbestuur
15.15Barcelona bevestigt: Xavi blijft toch na eerder aangekondigd vertrek
15.01Alex Kroes keert terug bij Ajax
15.01Kroes keert terug bij Ajax
15.00'Lijstje met Slot-opvolgers ligt klaar: voornamelijk buitenlandse kandidaten'
15.00Bekerwinnaar Feyenoord wil PSV-feestje uitstellen: pak €50 bij winst op Go Ahead!
14.57Nagelsmann slaat terug: 'Ik heb geen steek gevoeld'
14.47'Potter veegt eerste Ajax-bod van tafel: partijen financieel ver uit elkaar'
14.45De stal van Heurelho Gomes: hoe PSV kan profiteren
14.38Graham Potter veegt eerste voorstel van Ajax resoluut van tafel
14.34Graham Potter veegt eerste Ajax-bod van tafel: salaris komt niet in de buurt van zijn eisen
14.31D-Day voor Ajax: wat kan het crisisberaad rond Alex Kroes voor gevolgen hebben?
14.25VP-voetbalkantine: 'Aanblijven Xavi is voor beide partijen de beste beslissing'
14.19Akpom noemt ideale Ajax-trainer: 'Maar hij lijkt me niet haalbaar'
14.17Barcelona bleef hopen op Xavi: 'Niet met andere trainers gesproken'
14.13Real verwacht snelle terugkeer van sterkhouder: 'Zou volgende week kunnen spelen'
14.10Onana gebeten hond bij Engelse media: 'Zorgde voor dramatische start'
14.05Davids voorziet Ajax van duidelijk advies: 'De rvc moet er gewoon uit'
14.00VZ Kort: Supportersvereniging Go Ahead Eagles feliciteert Feyenoord na bekerzege
Resultaten x
Binnenland

Waar zijn ze nu? De Nederlanders die in 2008 voor het laatst op de Olympische Spelen speelden

Vind hier de beste Online casinos

Nu ook de Olympische Spelen een nieuwe datum hebben gekregen, zullen we komende zomer nog een voetbaltoernooi moeten gaan missen. Ook het Olympische toernooi zal immers geen doorgang vinden. Nederland had zich dit jaar niet geplaatst, maar dat lukte ze wel in 2008. Destijds werd er in de kwartfinale van het toernooi, waarin alleen spelers jonger dan 23 jaar mee mogen doen, met 2-1 verloren van Argentinië. Hoe is het nu met de jonge Nederlanders die voor het laatst op de Olympische Spelen te bewonderen waren?

29-03-2020 12:00 door Thijs de Bruijn

Doelman: Kenneth Vermeer

Na zijn eerste seizoen in het profvoetbal, een seizoen waarin hij door Ajax aan Willem II, werd Kenneth Vermeer door Foppe de Haan uitgekozen als de eerste doelman voor Oranje. De doelman zou later doorbreken in het eerste elftal van Ajax alvorens hij de gevoelige overstap naar Feyenoord maakte. Inmiddels staat hij bij Los Angeles FC onder de lat.

Linksback: Calvin Jong-A-Pin

In 2008 was Calvin Jong-A-Ping al een vaste waarde in de basiself van sc Heerenveen, maar heel veel beter zou hij nooit worden. Toen hij in 2010 werd verhuurd aan Vitesse, besloot Jong-A-Pin te vertrekken in Nederland. Sindsdien speelde hij voor drie verschillende Japanse clubs. Dit seizoen staat hij bij Yokohama FC onder contract.

Centrale verdediger: Dirk Marcellis

Dirk Marcellis was één van de grote talenten uit dit Nederlandse elftal. De centrumverdediger kon zijn potentie echter nooit volledig waarmaken. Na een aantal prima seizoenen bij PSV verdween Marcellis via AZ naar NAC Breda. Al in 2018 zou de destijds dertigjarige Marcellis zijn carrière afsluiten. Door beschadiging van het kraakbeen was doorgaan met voetballen onverantwoord, waardoor hij zijn contract bij PEC Zwolle inleverde.

Centrale verdediger: Erik Pieters

Pieters blonk in 2008 uit bij FC Utrecht waardoor een toptransfer niet lang uit kon blijven. Na zijn optreden op de Olympische Spelen was PSV de club die toehapte. De Eindhovenaren betaalden 2,5 miljoen euro voor de talentvolle verdediger. Pieters kreeg een belangrijke rol in Eindhoven en trok zodoende aandacht vanuit de Premier League. Stoke City bood de linkspoot een Engels avontuur aan. Vandaag de dag is Pieters nog altijd actief in Engeland, al heeft hin Stoke City inmiddels ingeruild voor Burnley.

Rechtsback: Gianni Zuiverloon

Voormalig sc Heerenveen-talent Gianni Zuiverloon heeft na zijn doorbraak in 2008 een interessante carrière gehad. De rechtsback annex centrumverdediger speelde in totaal voor tien clubs, maar was lang niet altijd even succesvol. Zuiverloon speelde onder meer voor West Bromwich Albion, RCD Mallorca en hij was ook in Nederland weer even bij ADO Den Haag te bewonderen. Inmiddels speelt Zuiverloon voor Kerala Blasters uit India, nadat hij ook al even bij concurrent Odisha FC onder contract stond.

Middenvelder: Jonathan de Guzman

Ook veel ogen waren tijdens de Olympische spelen gericht op Jonathan de Guzman. De middenvelder was één van de grootste Eredivisietalenten na zijn doorbraak bij Feyenoord. RCD Mallorca werd in 2010 de eerste buitenlandse werkgever van De Guzman. Vanuit Spanje zou de Nederlandse Canadees een prima carrière opbouwen waarin hij speelde voor Napoli, Villarreal en Swansea City. Inmiddels speelt De Guzman al bijna drie jaar voor Eintracht Frankfurt.

Middenvelder: Urby Emanuelson

Ook Urby Emanuelson had in 2008 een mooie carrière voor de boeg. De middenvelder was al A-international voor Oranje en had een basisplaats bij Ajax. Een mooi avontuur in het buitenland lonkte toen AC Milan geïnteresseerd raakte. Emanuelson maakte de overstap naar Italië en speelde vervolgens voor verschillende topclubs. Bij AC Milan, AS Roma en ook Fulham kon Emanuelson echter nooit een onuitwisbare indruk achterlaten. Nadat avonturen bij Atalanta en Hellas Verona mislukten, keerde Emanuelson terug in Nederland. Bij FC Utrecht is hij nu voor het derde seizoen een waardevolle speler.

Middenvelder: Evander Sno

Evander Sno had op 21-jarige leeftijd al een bijzondere loopbaan achter de rug. Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax, vertrok vervolgens naar Feyenoord, hij werd verhuurd aan NAC Breda, maakte de overstap naar Celtic en keerde weer terug naar Ajax. Na een prima toernooi op de Olympische Spelen flopte Sno in Amsterdam. Tot overmaat van ramp kreeg hij ook nog eens te maken met hartproblemen. Sno speelde NEC, Westerlo en RKC alvorens hij zijn carrière afsloot bij DHSC Utrecht. Inmiddels is de 32-jarige Sno assistent-trainer bij FC Lienden.

Middenvelder: Otman Bakkal

Bakkal was de oudste deelnemer van Nederland uit dit elftal. Bakkal was 23 jaar en had al wat Eredivisie-ervaring achter de rug. De middenvelder, die destijds bij PSV onder contract stond, blonk uit op de Olympische Spelen en maakte het enige Nederlandse doelpunt tijdens de kwartfinale tegen Argentinië. In 2012 verkaste Bakkal naar Dinamo Moskou, maar het Russiche avontuur werd een nachtmerrie voor de middenvelder, die amper op speeltijd kon rekenen. Nadat een terugkeer in Nederland bij Feyenoord ook mislukte besloot Bakkal op zijn 29ste te stoppen met voetballen.

Aanvaller: Ryan Babel

Ryan Babel was de blikvanger aan Nederlandse zijde. De aanvaller had een jaar eerder al de overstap gemaakt van Ajax naar Liverpool. Babel was tevens al een vaste basisspeler bij het grote Oranje. Het toptalent kon echter niet voorkomen dat Nederland in de kwartfinale werd uitgeschakeld. Babel piekte vroeg in zijn carrière en zou nooit een absolute topspeler worden. De aanvaller speelde onder meer voor TSG Hoffenheim, Besiktas en Fulham alvorens hij afgelopen winter terugkeerde bij Ajax.

Aanvaller: Royston Drenthe

Ook Royston Drenthe was een grote naam aan Nederlandse zijde. De geboren Rotterdammer had in 2007 de overstap naar Real Madrid gemaakt, waar hij nooit lekker uit de verf kwam. Drenthe verdween al snel uit beeld nadat hij voor avonturen in Rusland, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten koos. In 2018 keerde Drenthe plots weer terug. Hij ging aan de slag bij Spart in de Eerste Divisie. Inmiddels is de 32-jarige Drenthe zijn carrière af aan het sluiten bij Kozakken Boys.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <