Laatste nieuws
13.25Feyenoord identificeert ideaal nieuw hoofd jeugdopleiding bij Rangers FC
13.22Bosz heeft geen kampioenskriebels en rouwt om blessure Dest: 'Zijn er allemaal kapot van'
13.20Bosz over ernstige blessure van Dest: 'We zijn er allemaal kapot van'
13.17Engelse media zien Arne Slot wel zitten bij Liverpool: ‘Hij voldoet aan alle criteria’
13.12Van den Brom stelt voorwaarde aan Vitesse: "Dat is een harde eis"
13.05Vier Feyenoord-kandidaten genoemd: 'Kent de club als geen ander'
13.00Ontsnappingsroute: op deze manier kan Ajax alsnog naar groepsfase Europa League
12.55VoetbalPrimeur bereikt in totaal 130.000 volgers op WhatsApp Kanalen
12.55Feyenoord verbaasd door werkwijze Liverpool inzake Slot; Te Kloese reageert
12.43Feyenoord wacht op bod Liverpool
12.43Porto lovend na definitieve Ajax-exit: 'Nummer tien vrijgehouden voor hem'
12.40PEC-icoon Van Polen zet na zeventien seizoenen punt achter carrière
12.39'Arsenal wil doorpakken in jacht op Zirkzee, Koopmeiners gewild'
12.39'Arsenal wil doorpakken in jacht op gewilde Zirkzee'
12.36Clubicoon Bram van Polen zwaait na zeventien seizoenen af bij PEC Zwolle
12.30Spel is op de wagen: Liverpool meldt zich officieel bij Feyenoord voor Arne Slot
12.27Transparant Feyenoord bevestigt Liverpool-nieuws, Te Kloese reageert
12.25'Liverpool meldt zich bij Feyenoord voor succestrainer Slot'
12.24John van den Brom wil graag bij Vitesse aan de slag, maar alleen mét kansen op promotie
12.12Liverpool meldt zich formeel voor Slot
12.10Mogelijke opvolgers Slot bij Feyenoord in kaart gebracht: 'Uitstekende opties'
12.10PSV is bijna de beste van Nederland: zeven redenen achter het succes
12.03Einde van een tijdperk: PEC Zwolle-clubicoon Van Polen (38) stopt na dit seizoen
12.02Liverpool meldt zich officieel bij Feyenoord voor Arne Slot
12.01Langst dienende Eredivisie-speler stopt: Van Polen (38) houdt het voor gezien
12.00LIVE Premier League | Ten Hag hoopt bekersucces met Manchester United goed vervolg te geven tegen Sheffield United
12.00LIVE Premier League | Liverpool wil titelambities in leven houden in Merseyside Derby tegen Everton
12.00LIVE eredivisie | Ajax hoopt in strijd om plek vijf ook thuis van Excelsior te winnen
12.00LIVE eredivisie | FC Twente krijgt na domper tegen Ajax bezoek van stug Almere City
12.00Bram van Polen (38) stopt: icoon van PEC Zwolle zet na 17 jaar punt achter voetbalcarrière
12.00Ten Hag onder vuur: zo worden de kansen van United op top zes plek in PL geschat
11.45Go Ahead krijgt nog half miljoen euro van FC Utrecht na transfer Brouwers
11.45Ronald Koeman krijgt zijn zin: EK-selecties van 23 naar 26 spelers
11.44'Spel officieel op de wagen: Liverpool dient openingsbod in bij Feyenoord'
11.40Chelsea-icoon schaamt zich kapot: ‘Zou thuis alles naar de tv hebben gegooid’
Resultaten x
Binnenland

Waar zijn ze nu? Het VfL Wolfsburg dat in 2016 de halve eindstrijd van de Champions League op een doelpunt misliep

VfL Wolfsburg nam in zijn gehele clubgeschiedenis slechts twee keer deel aan de Champions League. Bij de eerste deelname, in 2009, was de groepsfase het eindstation. De tweede deelname, in 2015/2016, was een stuk succesvoller. Sterker nog, de Duitse stuntploeg schakelde in de kwartfinales bijna de uiteindelijke kampioen van het toernooi uit. Real Madrid werd in Wolfsburg met 2-0 verslagen. In Madrid scoorde Cristiano Ronaldo echter een van de meest belangrijke hattricks uit zijn carrière. Door een 3-0 overwinning was Real Madrid alsnog verzekerd van een plaatsje in de halve finales.

10-05-2020 14:00 door Thijs de Bruijn

Doelman: Diego Benaglio

Diego Benaglio speelde negen jaar lang voor VfL Wolfsburg alvorens hij in 2017 afscheid nam van de club. In de herfst van zijn carrière ging de Zwitserse goalie aan de slag bij AS Monaco. In Monaco is de inmiddels 36-jarige Benaglio reservedoelman achter Benjamin Lecomte.

Linksback: Ricardo Rodriguez

Ricardo Rodriguez maakte veel indruk bij VfL Wolfsburg en ook in de nationale ploeg van Zwitserland viel de linksback op. In 2017 kon een toptransfer dan ook niet uitblijven. AC Milan nam de verdediger over uit Duitsland. In Milaan kon Rodriguez zijn draai niet vinden en de verdediger verdween uit beeld. PSV bood afgelopen winter uitkomst voor Rodriguez. De Eindhovenaren boden een huurcontract aan dat doorloopt tot aan het einde van het seizoen. Rodriguez heeft in totaal zes duels voor PSV gespeeld waarin hij een prima indruk achterliet.

Centrale verdediger: Dante

In 2016 was Dante voor VfL Wolfsburg al een speler met bakken aan ervaring. De verdediger werd in de zomer van 2015 van Bayern München overgenomen en hij moest de verdediging van Wolfsburg gaan leiden in de Champions League. Na de uitschakeling in de kwartfinales vertrok Dante alweer uit Wolfsburg. De Braziliaan tekende bij OGC Nice, waar de 36-jarige Dante nog altijd een belangrijke rol speelt.

Centrale verdediger: Naldo

Samen met Dante maakte Naldo het Braziliaanse centrale duo van VfL Wolfsburg compleet. Net als Dante vertrok ook Naldo na de uitschakeling in de Champions League. De verdediger ging aan de slag bij directe concurrent Schalke 04. In 2019 pikte AS Monaco de destijds 36-jarige Naldo voor twee miljoen euro op uit Gelsenkirchen, maar de Braziliaan kende een ongelukkige periode in Monaco. Nadat Naldo niet meer in de plannen voorkwam is zijn contract ontbonden. De 37-jarige clubloze Naldo is nu op zoek naar een nieuwe werkgever.

Rechtsback: Vieirinha

Vieirinha werd in 2012 voor een zacht prijsje opgepikt bij PAOK Saloniki, maar de Portugees bleek al snel een schot in de roos voor VfL Wolfsburg. Vieirinha veroverde een plaatsje in de basiself en het duurde ook niet lang voordat de rechtsback zichzelf Portugees international mocht noemen. Na een aantal uitstekende jaren in Duitsland besloot Vieirinha in 2017 weer een stapje terug te doen. De Portugees keerde terug bij PAOK Saloniki, waar hij de absolute vedette is.

Middenvelder: Josuha Guilavogui

Josuha Guilavogui werd tijdens de Champions League-campagne door VfL Wolfsburg gehuurd door Atletico Madrid. Alhoewel Guilavogui niet opvalt met zijn dribbels, doelpunten of zijn splijtende passes, was hij van grote waarde voor de ploeg van Dieter Hecking. Sterker nog, de optie tot koop die op was genomen in het huurcontract werd uiteindelijk gelicht. De 29-jarige Fransman heeft inmiddels als aanvoerder een belangrijke rol bij VfL Wolfsburg gekregen.

Middenvelder: Luiz Gustavo

Luiz Gustavo staat nog altijd in het lijstje met de vijf duurste VfL Wolfsburg-aanwinsten ooit. In 2013 werd de Braziliaanse middenvelder namelijk voor maar liefst zestien miljoen euro overgenomen van Bayern München. Luiz Gustavo speelde vervolgens vier jaar lang voor Wolfsburg. Het werd een periode waarin hij zijn aankoopsom dubbel en dwars waard was. De veertigvoudig international zou in 2017 uiteindelijk verkassen naar Olympique Marseille, maar inmiddels is de 32-jarige middenvelder bij Fenerbahce beland.

Middenvelder: Maximilian Arnold

Een echte uitblinker is Maximlian Arnold in het shirt van VfL Wolfsburg eigenlijk nooit. Ook zijn aantallen doelpunten en assists in de afgelopen zeven jaar zijn allesbehalve denderend. Toch kan Arnold al zeven jaar lang op speeltijd rekenen in Wolfsburg. De eenvoudig international heeft inmiddels 264 Wolfsburg-duels achter zij naam staan waarin hij dertig keer scoorde en dertig assists gaf.

Linksbuiten: Julian Draxler

Julian Draxler staat in de geschiedenisboeken als de duurste aankoop van VfL Wolfsburg aller tijden en dat zal hij voorlopig ook nog wel even blijven. De linksbuiten annex middenvelder kostte maar liefst 43 miljoen euro toen Wolfsburg hem in 2015 overnam van Schalke 04. Wolfsburg had een dag eerder ruim tachtig miljoen euro verdient met de verkoop van Kevin de Bruyne en had nu een nieuwe vedette nodig die het team op sleeptouw kon nemen. Draxler speelde twee seizoenen alvorens Paris Saint-Germain een niet te weigeren contract samenstelde voor Draxler. De inmiddels 26-jarige Duitser moet genoegen nemen met een reserverol in Parijs.

Spits: André Schürrle

André Schürrle is oorspronkelijk een buitenspeler, maar als Bas Dost of Max Kruse niet speelde, werd hij bij VfL Wolfsburg in de spits geposteerd. Na de Champions League-uitschakeling vertrok André Schürrle naar Borussia Dortmund, waar hij niet altijd verzekerd was van een basisplaats. Het afgelopen seizoen kende de Duitse aanvaller een teleurstellende verhuurperiode bij Fulham en ook bij Spartak Moskou was de 29-jarige aanvaller tot dusver niet heel succesvol.

Rechtsbuiten: Bruno Henrique

Bruno Henrique werd in de winter van 2016 naar Wolfsburg gehaald. De vleugelaanvaller viel op bij het Braziliaanse Goiás en hij moest VfL Wolfsburg in de tweede seizoenshelft in het Europese avontuur gaan helpen. Na een paar weken acclimatiseren werd Bruno Henrique voor de leeuwen gegooid. In de beide duels met Real Madrid startte hij vanaf de aftrap, waardoor Max Kruse naar de reservebank verdween en Schürrle in de spits werd opgesteld. Bruno Henrique speelde echter slechts zeventien duels voor Wolfsburg alvorens hij terugkeerde naar Brazilië. Na een avontuur bij Santos FC is hij dit seizoen bij Flamengo beland.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <