Laatste nieuws
06.30Pijnlijke verspreking Johan Derksen zorgt voor hilariteit bij Vandaag Inside
01.03Matthijs de Ligt: "Ik denk vaak na over een terugkeer"

Gisteren

23.55Mooi: Berghuis doet belofte aan zieke Ajax-fan
23.45Vardy Party: Leicester viert succes acht jaar later wéér voor televisie
23.35'Bayern maakt enorm bedrag vrij voor toptransfer Leverkusen-ster in 2025'
23.28Unicum: veelbesproken De Mil handhaaft zich met tweede club in Pro League
23.25Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
23.20Leicester keert terug in Premier League door afstraffing Leeds
23.20B-garnituur Real wint dankzij scorende basisdebutant en is bijna kampioen
23.15Mondeling akkoord tussen Feyenoord en Liverpool: droomtransfer Arne Slot bijna rond
23.13Real Madrid kan titel nauwelijks nog ontgaan, Crysensio Summerville verprutst eerste promotiekans met Leeds United
23.10Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
22.58B-team Real Madrid rekent af met Real Sociedad, titel bijna binnen
22.57Güler helpt Real Madrid bij basisdebuut in LaLiga aan zege
22.55Leeds gaat op de slachtbank, Leicester keert terug naar Premier League
22.55Britse media: 'Liverpool betaalt minimaal 9 miljoen voor Slot'
22.55Tilburgs feestje verpest: (nog) geen promotie Willem II na gelijkspel
22.40Groningen koestert punt in KKD-kraker: 'Zijn nog vol in de race'
22.25'Liverpool en Feyenoord akkoord over transfersom Slot, deal snel beklonken'
22.25Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
22.22Namen Giménez en Taylor vallen in Italië
22.22Namen Santiago Giménez en Kenneth Taylor vallen in Italië
22.18Fabrizio Romano meldt: "Arne Slot naar Liverpool"
22.07Jong Ajax speelt thuis gelijk tegen Roda JC
22.05Liverpool en Feyenoord bereiken mondeling akkoord over transfer Arne Slot
22.05Roda JC profiteert niet van remise bij kraker Willem II - FC Groningen
22.02Keuken Kampioen Divisie stevent af op spannende ontknoping
22.00'Feyenoord en Liverpool akkoord: Slot krijgt droomtransfer'
22.00Willem II grijpt naast eerste kans op terugkeer naar eredivisie na remise tegen Groningen
21.57Willem II moet promotiefeest uitstellen na gelijkspel in kraker
21.57Roda JC maakt dure misstap, FC Dordrecht vergeet te profiteren
21.57Roda begaat bij Jong Ajax cruciale misstap in strijd om directe promotie
21.55Willem II wint niet van FC Groningen en moet promotiefeest uitstellen
21.52Willem II moet feest uitstellen, maar houdt beste promotieperspectief
21.52VI Live: Willem II moet promotiefeest uitstellen
Resultaten x
Binnenland

ELFtal: De ELF beste jeugdproducten die Real Madrid liet gaan

De jeugdopleiding van Real Madrid staat hoog aangeschreven. Verschillende Madrileense talenten groeiden in het Santiago Bernabeu uit tot absolute wereldtoppers. Doorbreken in de Spaanse hoofdstad is echter niet voor iedereen weggelegd. Deze elf toptalenten werden te licht bevonden voor Real Madrid.

24-05-2020 18:00 door Thijs de Bruijn

Doelman: Fernando Pacheco

Fernando Pacheco speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Real Madrid. De goalie mocht tevens zo nu en dan zijn opwachting maken in de Spaanse nationale jeugdelftallen. Verder dan een rol als derde doelman zou hij in Santiago Bernabéu echter nooit komen. In 2015 zou Pacheco de overstap maken naar Deportivo Alavés, waar hij uitgroeide tot een van de betere doelmannen in de LaLiga.

Verdediger: Mario Hermoso

Espanyol nam een grote gok in 2017. De ploeg uit Barcelona betaalde meer dan tien miljoen euro voor een verdediger die nog geen enkel duel op het hoogste niveau had gespeeld. Hermoso bleek de hoge transfersom later dubbel en dwars waard. Hermoso groeide uit tot Spaans international en verkaste afgelopen zomer voor 25 miljoen euro naar Atletico Madrid.

Verdediger: Diego Llorente

Diego Llorente speelde meer dan zestig duels voor Real Madrid Castilla, het B-elftal van Los Blancos. In het eerste elftal van Real Madrid kwam de centrale verdediger echter niet verder dan drie optredens. Na enkele uitleenbeurten nam Real Sociedad de verdediger voor zeven miljoen euro over. In de afgelopen drie jaar is Llorente uitgegroeid tot een sterkhouder in Sociedad. Llorente speelde zelfs al enkele interlands namens Spanje.

Verdediger: Juanfran

Ook Juanfran stond jarenlang te boek als een toptalent in Spanje. Juanfran speelde tientallen jeugdinterlands en had als ultiem doel om door te breken in Santiago Bernabéu. Juanfran bleef steken op elf optredens en verkaste naar CA Osasuna. Enkele jaren later keerde Juanfran weer terug in Madrid. De rechtsback tekende bij Atletico Madrid, waar hij een succesvolle periode kende. Inmiddels staat de 35-jarige Juanfran onder contract bij FC Sao Paulo.

Middenvelder: Fabinho

Fabinho werd niet opgeleid bij Real Madrid, maar bij het Braziliaanse Fluminense en later het Portugese Rio Ave. Sterker nog, Fabinho speelde slechts maar één seizoen in Madrid. in 2012 werd de Braziliaanse rechtspoot voor één seizoen gehuurd, met een optie tot verlenging. Alhoewel Fabinho het aardig deed in het B-elftal van Real Madrid, besloten De Koninklijken om de middenvelder na een seizoen weer te laten gaan. Inmiddels is Fabinho bij Liverpool uitgegroeid tot een verdedigende middenvelder van wereldklasse.

Middenvelder: Omar Mascarell

Omar Mascarell wist het eerste elftal van Real Madrid te bereieken, maar verder dan één optreden zou hij nooit komen. Na enkele uitleenbeurten zou Mascarell in 2016 definitief verkassen naar Eintracht Frankfurt. Afgelopen zomer maakte de Spanjaard de overstap naar Schalke 04.

Middenvelder: Juan Mata

Toen in 2007 bleek dat Juan Mata geen toekomst bij Real Madrid had, koos de club ervoor om de aanvallende middenvelder te laten gaan. Sterker nog, Real Madrid ving niet eens een transfersom toen Mata de overstap maakte naar Valencia. In Valencia ontwikkelde Mata zich razendsnel en een toptransfer bleef niet lang uit. Chelsea betaalde 27 miljoen euro. Inmiddels speelt Mata al zo'n zes jaar voor Manchester United.

Middenvelder: Borja Valero

Borja Valero stond te boek als een absoluut toptalent in de jeugdopleiding van Real Madrid. Zijn potentie kon hij in Santiago Bernabéu echter nooit inlossen. Valero verkaste naar RCD Mallorca, waar hij snel zijn draai vond. Wat volgde was een mooie carrière waarin hij de shirts van West Bromwich Albion, Villarreal en Fiorentina droeg. Inmiddels vervult de 35-jarige Valero een reserverol bij Internazionale.

Linksbuiten: José Callejon 

Net als alle andere talenten in de academie van Real, droomde Callejon van een doorbraak in het eerste elftal. In eerste instantie zou die doorbraak er niet komen. Na enkele seizoenen in het B-elftal verkaste Callejon voor ruim één miljoen euro naar Espanyol. Drie seizoenen later kwam de droom van Callejon alsnog uit. Real Madrid haalde de aanvaller terug naar de Spaanse hoofdstad. Opnieuw kon Callejon niet imponeren. Inmiddels is Callejon al zijn zeven jaar niet weg te denken uit de basiself van Napoli.

Spits: Rodrigo

Rodrigo werd grootgebracht bij Celta Vigo, maar verscheen al snel op de radar van Real Madrid. De Madrilenen namen de goalgetter over en Rodrigo landde in het B-elftal. Een seizoen later mocht Rodrigo alweer vertrekken. De spits tekende bij Benfica. Inmiddels scoort de spits al vijf jaar zijn doelpunten voor Valencia.

Rechtsbuiten: Pablo Sarabia

Pablo Sarabia speelde meer dan zestig jeugdinterlands voor Spanje. De aanvaller annex middenvelder was een absoluut toptalent, maar het eerste elftal van Real Madrid bleek alsnog een brug te ver. Sarabia verkaste naar Getafe, waar hij enkele prima seizoenen kende. Pas toen de aanvaller op 24-jarige leeftijd naar Sevilla vertrok, kon hij eindelijk zijn potentie inlossen. Sarabia werd een uitblinker en werd begeerd door meerdere topclubs. Afgelopen zomer zou de Spaans international uiteindelijk voor Paris Saint-Germain kiezen.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <