Laatste nieuws
18.13'Barcelona zet streep door vier potentiële opvolgers hoofdtrainer Xavi'
18.02Van 't Schip over motivatie spelers: 'Willen zich laten zien om transfer te maken'
17.59Schouten onthult rituelen op een wedstrijddag: 'Dat doe ik al jaren'
17.53‘Ajax houdt PSV-target Debast in de gaten, maar geniet stevige concurrentie’
17.53Italiaans gerucht: Ajax komt uit bij voormalig PSV-target voor verdedigende impuls
17.44Excelsior-doelman Alblas (29) stopt na derde zware blessure
17.43Oud-ploeggenoot pakt Robinho en Dani Alves aan: ‘Als het mijn dochter was...’
17.38Manchester United stuurt afgezanten naar Real Madrid voor gesprekken over spits
17.38'Manchester United meldt zich in Madrid voor verrassende zomertransfer'
17.38Kökçü en Schmidt sluiten vrede: 'Niet zijn intentie om ruis te veroorzaken'
17.35Messi doet boekje open over toekomst: 'Dan zal ik zelf de knoop doorhakken'
17.23Advies voor Vinícius: 'Opstootjes zijn er altijd, daar moet je boven staan'
17.23Parejo voorziet veelbesproken Vinícius van advies: 'Daar moet je boven staan'
17.23Elfrink: ‘Sergiño Dest kan absolute grootverdiener worden bij PSV’
17.17VP-voetbalkantine: 'Zonder Henderson maakt Ajax geen kans in de klassieker'
17.12Tonali opnieuw in de problemen: Newcastle blijft middenvelder desondanks steunen
17.07'Bayern ziet voormalig Man United-coach als beste alternatief voor Alonso'
16.53'Ajax-flop in beeld bij AS Roma: Italianen bereiden zich voor op vertrek Lukaku'
16.53FC Den Bosch-investeerders houden het voor gezien: Amerikanen trekken zich terug
16.48Oosting baalt van situatie Brenet: 'Veel mensen zullen het niet verwachten...'
16.43Dyche snapt Southgate niet en heeft update over Danjuma
16.36Sandro Tonali moet vrezen voor nog langere schorsing nadat hij ook gokte als speler van Newcastle United
16.35Bayern ziet in voormalig trainer Man United beste alternatief voor Xabi Alonso
16.24MVV voorkomt transfervrij vertrek tweetal: 'Kapitaal staat op het veld'
16.22Pak 50x je inzet als PSV zaterdag wint op bezoek bij NEC!
16.21Kökcü in genade aangenomen bij Benfica na gesprek met Schmidt
16.2099-voudig FC Utrecht-rechtsback staat voor vertrek na aantrekken Horemans
16.16Onherkenbare Nicklas Bendtner volgt Kenneth Perez op als analist
16.11'Bayern wijst alternatief voor Alonso aan en zet streep door grote namen'
16.07Toch grotere selecties op het EK? UEFA gaat erover in gesprek met bondscoaches
15.53'Manchester United stelt nieuwe prioriteit: Real Madrid-spits in beeld'
15.53Panenka | ‘Het kan twee kanten op met Santiago Giménez: of Atlético Madrid of Sporting Gijón’
15.50Van 't Schip licht overwegingen rondom Brobbey toe: 'Je weet dat het fout kan gaan'
15.48Cristiano Ronaldo showt met een Ferrari van 2,4 miljoen euro zijn nieuwste ‘ruimteschip’
15.35Volgend hoofdstuk in Italiaans gokschandaal: Tonali wacht nieuwe schorsing
Resultaten x
Binnenland

Interview Arthur Numan: “Ik hoop dat Rangers wint”

Hij speelde vijf jaar voor Rangers FC en heeft lak aan de bijdrage die Willem II kan leveren aan de coëfficiëntenpolonaise die in Nederland al een tijdje gaande is. Arthur Numan is Ranger in hart en nieren en met hem blikken we bij ELF vooruit op de Europa League-clash tussen Willem II en Rangers FC die donderdag op de rol staat.

23-09-2020 13:00 door Nick Bosma

Numan voetbalde van 1998 tot 2003 in de Schotse hoofdstad en werd driemaal kampioen. Ook sloot hij er zijn carrière als voetballer af. De 45-voudig international was afgelopen weekend al even op bezoek in Tilburg. Om te spioneren voor zijn grote liefde? “Haha, nee ik was daar voor AZ, waar ik als scout actief ben.”

Een favoriet aanwijzen voor donderdag vindt Numan lastig. Daar blijft hij dan ook een beetje terughoudend in. “Steven Gerrard heeft weer wat duidelijkheid geschapen en probeert een voetballende ploeg te creëren”, legt Numan uit. “Daarnaast heeft de club een aantal goede spelers aangetrokken om de concurrentie met Celtic weer aan te gaan en op Europees niveau mee te doen. Spelers als Ryan Kent, Alfredo Morelos en Ryan Jack zijn bijvoorbeeld erg goede spelers.”

Vorig seizoen voetbalde Feyenoord tweemaal tegen Rangers. Op Ibrox werd het 1-0 voor de Schotten en in de Kuip 2-2. Numan: “In Schotland denken ze vooral: we spelen tegen Willem II. Gelukkig niet tegen Ajax, Feyenoord of PSV. Maar echte onderschatting is het niet. Wel denken ze: tegen zo’n ploeg moeten we kunnen winnen.”

Het Schotse voetbal staat bekend om de sfeer, passie en strijd. Volgens Numan is het zonde dat Willem II die ervaring niet kan meemaken, aangezien de wedstrijd in Tilburg plaatsvindt en niet op het iconische Ibrox. “Jammer dat het niet over twee wedstrijden gaat en er geen supporters mogen zijn. Als Willem II naar Ibrox was gegaan en daar voor vijftigduizend man had gespeeld, was dat een geweldige ervaring voor ze geweest.”

De voordelen van een Tilburgse zege voor het Nederlandse voetbal wegen voor Numan niet op tegen zijn liefde voor Rangers. “Ik moet je teleurstellen, want ik ga honderd procent voor Rangers”, zegt Numan. “Die club zit echt in mijn hart. Ik heb er vijf jaar gevoetbald en daarna nog zeven jaar gewoond. Toen ben ik bij bijna alle thuiswedstrijden wezen kijken.” Een kleine voorspelling dan? “1-2 voor Rangers.”

Bloeiperiode

De voormalig linksback omschrijft zijn periode bij Rangers als de mooiste van zijn loopbaan. En dat terwijl hij ook bij HFC Haarlem, FC Twente en PSV onder contract stond en in Eindhoven Nederlands kampioen werd. Hij voetbalde in Schotland met onder anderen Giovanni van Bronckhorst, Ronald de Boer, Bert Konterman, Fernando Ricksen en Michael Mols. De Nederlandse enclave werd bovendien getraind door Dick Advocaat.

Numan in het shirt van PSV

“Toen ik erheen ging wist ik niet wat ik moest verwachten. Ik werd in Nederland door iedereen afgemaakt. Rangers was toch geen betere ploeg dan PSV? In de Champions League wonnen we tweemaal van PSV. In Eindhoven met 0-1 en thuis met 4-1.” Er waren meer clubs die destijds oren hadden naar de diensten van Numan, waaronder Atlético Madrid. “Maar de keuze voor Rangers was de beste keuze die ik kon maken. Onze eerste wedstrijd was voor de beker tegen een derdedivisieclubje en er zaten vijftigduizend man op de tribune. Ik keek van Bronckhorst aan en dacht: wat gebeurt hier nou? Maar dat was bij alle wedstrijden zo. Bij een uitwedstrijd in de Champions League tegen AS Monaco zaten er zelfs meer supporters van Rangers dan van de thuisploeg.”

Hondstrouwe aanhang

Aan het begin van het vorige decennium zat Rangers financieel aan de grond en moest het zelfs een faillissement aanvragen. In het seizoen 2012/13 werd de gevallen topclub teruggezet naar het vierde niveau. Maar dat zorgde niet voor lege stoeltjes op Ibrox. “De supporters bleven de club trouw. Rangers speelde bij wijze van spreken op vierde klasse KNVB-niveau. Maar bij thuiswedstrijden zaten er alsnog gewoon vijftigduizend man op de tribune.”

Bij uitwedstrijden zorgde de hondstrouwe aanhang van Rangers FC voor bijzondere taferelen. Clubs moesten alle zeilen bijzetten om de enorme toestroom uit Glasgow te herbergen. “Sommige clubs moesten drie tribunes neerzetten. Normaal gesproken kwamen er tweehonderd mensen kijken en ineens zaten er vijfduizend man.”

Wij van WC-Eend adviseren….

The Old Firm staat bij menig supporter op de bucketlist wat betreft voetbaltripjes. De derby tussen de grootmachten Rangers en Celtic moet volgens Numan zelfs bovenaan staan. “Ik ben bij veel topduels geweest, waaronder FC Barcelona tegen Real Madrid, maar dat haalt het niet bij The Old Firm. Dat begint al een week van tevoren op straat, of als je naar de supermarkt gaat. Dan roepen mensen naar je.

De wedstrijd staat elk seizoen vaak op de agenda. Sowieso viermaal voor de competitie en vaak ook nog in de verschillende bekertoernooien. “We hebben ook tegen Celtic gespeeld op Hampden Park, dat is het nationale stadion. Als je dan het veld op komt zie je rechts 25 duizend man van Celtic en links 25 duizend man van Rangers. Het voetbal was niet altijd goed, maar de sfeer en entourage waren echt fantastisch”, besluit Numan.

De aftrap van het Europa League-duel tussen Willem II en het Rangers FC van Steven Gerrard is donderdag om 21.00 uur in het Koning Willem II-stadion.

 

 

 

 

 

 




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <