Laatste nieuws
00.10Twente kan voorronde Champions League ruiken na zege op kampioen gelijke spelen
00.08Marten de Roon en scorende Teun Koopmeiners met Atalanta naar Italiaanse bekerfinale
00.06Dijkhuizen spuwt gal over Ajax-charge en VAR: "Het is honderd procent rood"

Gisteren

23.59Ten Hag ziet United twee keer incasseren tegen hekkensluiter: 'Onacceptabel'
23.58PSV kan ‘half Europa’ aftroeven in strijd om veelbelovend talent van Gent
23.57'PSV zit met half Europa achter verdedigend 'fenomeen' uit België (16) aan'
23.50Ajax-trainer John van 't Schip had rode kaart Steven Bergwijn ‘absoluut niet verwacht’: ‘Het hield niet over vandaag’
23.50Virgil van Dijk gaat in op aanstaande komst van Arne Slot naar Liverpool
23.49Liverpool tussen woede en berusting: 'Willen we wel kampioen worden?'
23.42John van ’t Schip is zeer verrast door wissel Brian Brobbey: ‘Het is heel gek’
23.40Derksen en Van der Gijp opperen duo als Slot-opvolgers: 'Beter dan in slangenkuil'
23.35Van 't Schip bevestigt 'probleem' Brobbey: 'Het is gek, er was niks aan de hand'
23.35Van ’t Schip: 'De fitheid van Brobbey is een probleem, het is gewoon gek'
23.35Ajax ontsnapt na rood Steven Bergwijn op valreep aan beschamende thuisnederlaag tegen Excelsior
23.25Atalanta in blessuretijd langs Fiorentina en naar Italiaanse bekerfinale
23.25Ajax ontsnapt aan verlies tegen Excelsior, Europa League-ticket op de tocht
23.21Derksen en V/d Gijp unaniem: dit moet de nieuwe Feyenoord-trainer worden
23.18'Krankzinnig slecht en zielig' Ajax weer onder vuur: 'Het is niet te geloven'
23.15Sprookjeseinde raakt verder uit zicht voor Klopp na zeperd in Merseyside Derby
23.15Barcelona hoeft toch geen nieuwe trainer te zoeken: Xavi blijft
23.15Erik ten Hag en Manchester United ontsnappen aan nieuwe blamage na comeback tegen hekkensluiter
23.11Teun Koopmeiners helpt Atalanta met goal aan plek in finale Coppa Italia
23.10Wéér averij voor Liverpool in titelstrijd: Van Dijk onderuit in Merseyside Derby
23.10Kylian Mbappé steelt de show met heerlijke panna, PSG zet grote stap richting landstitel
23.10Twente rekent af met Almere City en blijft op koers naar Champions League-voorronde
23.07Liverpool verliest bij stadgenoot Everton en raakt achterop in titelstrijd
23.05Paris Saint-Germain doet wat het moet doen en kan zaterdag kampioen worden
23.05Titelkansen Liverpool krijgen enorme knauw door nederlaag in Merseyside Derby
23.04Goal Koopmeiners en weergaloos slotstuk: Atalanta naar finale Coppa Italia
23.04Atalanta na goal Koopmeiners en weergaloos slotstuk naar Italiaanse bekerfinale
23.04Weergaloos slotstuk en Koopmeiners leiden Atalanta naar Italiaanse bekerfinale
23.02PSG krijgt geen hulp en moet nog drie dagen wachten op de titel
23.01Scamacca lijkt in alles op Zlatan en produceert wereldgoal met omhaal
22.58Ten Hag kan na zege opgelucht ademhalen: blunder Onana wordt United niet fataal
22.57Afscheid in mineur dreigt voor Klopp na afgang in Merseyside Derby
Resultaten x
Binnenland

De talenten bij de concurrenten van Jong Oranje

Bekijk hier de voorbeschouwingen (met gratis wedtips) van de experts van Voetbalwedden.net voor de komende voetbalwedstrijden voor de Eredivisie, Champions League en meer!

Jong Oranje heeft zich voor het eerst sinds 2013 geplaatst voor het EK. De ploeg van Erwin van de Looi gaat voor niets minder dan goud naar het toernooi, maar de bezetting is sterk. Op welke spelers moet je komende zomer letten?

20-11-2020 11:00 door Nick Bosma

Een EK onder 21 is altijd weer een samenkomst van de grootste talenten. In de tijd dat Jong Oranje voor het laatst actief was bestond het deelnemersveld uit acht teams. Inmiddels zijn dat er zestien. Het toernooi herbergt dan ook een groot aantal sterke landen. We lichtten de grootste talenten van de concurrenten van Jong Oranje op het EK in Hongarije en Slovenië even uit.

Spanje:

In 2013 werd Spanje ten koste van Italië Europees kampioen. De smaakmakers in de finale destijds waren Isco en Thiago Alcántara. Ook dit jaar herbergt de Spaanse ploeg weer grote talenten.

Pedri (17) is sinds dit seizoen regelmatig aanwezig bij de wedstrijdselectie van Ronald Koemans FC Barcelona. Het talent van Tenerife heeft zijn Champions League-debuut al gemaakt en ook zijn eerste treffer in het miljardenbal is al een feit. Pedri is een lichtvoetige speler die vaak hangend aan de zijkant speelt in Camp Nou. Qua spel wellicht vergelijkbaar met zijn voorganger in Jong Spanje Isco.

Marc Cucurella (22) maakte zich als speler van Getafe niet bijzonder populair in Amsterdam. Als speler van de ploeg die tijdrekken, op de grond liggen en sarren tot kunst heeft verheven schakelde hij Ajax afgelopen seizoen uit in de Europa League. Moet gezegd dat Cucurella een zeer technische voetballer is onder de slagers uit de voorstad van Madrid. Cucurella kan met zijn loopvermogen de hele linkerkant bestrijken. Het is ook een kwestie van tijd voordat een topclub de jeugdexponent van FC Barcelona oppikt.

Brahim Díaz (21) speelde in de jeugd van Málaga CF toen hij werd overgenomen door Manchester City. The Citizens verkochten Díaz op hun beurt aan Real Madrid dat hem dit seizoen verhuurt aan AC Milan. In Milaan is Díaz basisspeler en ontwikkelt het talent zich stormachtig. Het laat zich raden wat zijn grootste kwaliteiten zijn, aangezien het een Spanjaard is. Uiteraard. Techniek. De kans is groot dat Real Madrid Díaz volgend seizoen terug naar Madrid haalt als hij zich zo blijft ontwikkelen.
Brahim Díaz in actie namens AC Milan

Engeland:

Callum Hudson-Odoi (20) heeft zoals zoveel grote Engelse talenten al wedstrijden in de A-selectie gespeeld. De buitenspeler van Chelsea heeft voorin concurrentie van onder andere Jadon Sancho, Marcus Rashford en Mason Greenwood. Het is wellicht voor zijn ontwikkeling beter om een toernooi als basisspeler mee te maken bij Jong Engeland.

Ryan Sessegnon (20) kende tijdens het seizoen 2017/18 een ijzersterk seizoen bij Fulham waarmee hij naar de Premier League promoveerde. Zijn goede spel viel ook de topclubs in Engeland op. Tottenham Hotspur contracteerde het toptalent. Maar tot een vaste basisplek kwam het voor de linksback annex linkermiddenvelder niet. Dit seizoen wordt hij verhuurd aan TSG 1899 Hoffenheim.

Jude Bellingham (17) is gezien zijn leeftijd over vier jaar nog steeds speelgerechtigd op het EK Onder-21. Maar of hij volgend jaar aanwezig is is nog maar zeer de vraag. Het toptalent van Borussia Dortmund heeft zijn debuut al gemaakt in de Engelse A-ploeg van bondscoach Gareth Southgate.

Jude Bellingham in het shirt van Jong Engeland

Frankrijk:

Wesley Fofana (19) speelt ondanks zijn jeugdige leeftijd al regelmatig volledige wedstrijden in de fysiek loodzware Premier League. Bij koploper Leicester City hebben ze met Fofana een verdediger in huis met de potentie om een wereldtopper te worden. Hij is snel, sterk en lang. De ideale eigenschappen voor een goede centrale verdediger. Leicester City nam Fofana afgelopen zomer over van AS Saint-Étienne.

Jonathan Ikoné (22) speelde vorig seizoen met zijn club LOSC Lille tegen Ajax in de Champions League. De razendsnelle aanvallende middenvelder is al een aantal jaren een vaste waarde voor zijn ploeg. Het is dan ook een kwestie van tijd voordat hij Lille inruilt voor een nieuwe club. Momenteel staat hij met Lille tweede in de Franse competitie.

Moussa Diaby (21) staat regelmatig aan de aftrap bij het Bayer 04 Leverkusen van trainer Peter Bosz. Diaby is een van de snelste aanvallers van de Bundesliga. Hij moet het niet hebben van ingewikkelde trucjes. Liever dendert hij als een sneltrein langs zijn directe tegenstander. Diaby komt jeugdopleiding van Paris Saint-Germain. In 2019 verruilde hij de Franse hoofdstad voor Leverkusen.

Diaby in duel met Cristiano Ronaldo van Juventus

Duitsland


Lukas Nmecha (21) heeft zowel Engels als Duitse roots. Nadat hij de Engelse vertegenwoordigende teams doorliep is hij nu de spits van Jong Duitsland. Momenteel komt hij uit voor RSC Anderlecht dat hem huurt van Manchester City. Nmecha is een spits die een goede dribbel in huis heeft. Daarnaast is hij koel in de afronding. Hij werd met zeven doelpunten in acht wedstrijden topscorer van Jong Duitsland in de kwalificatie.

Lukas Nmecha tijdens een interland van Jong Duitsland

Portugal


Rafael Leão (21) komt in de schaduw van Zlatan Ibrahimovic tot bloei bij AC Milan. De centrumspits annex vleugelaanvaller is met zijn diepgang en snelheid een constante dreiging en een van de peilers van de wederopstanding van AC Milan, dat momenteel koploper is in de Serie A.

Fábio Daniel Ferreira Vieira (20) heeft naast een naam waarmee je ieder potje scrabble wint enorm veel talent. Woensdagavond nog was de speler van FC Porto in de laatste wedstrijd van de EK kwalificatie tegen Jong Oranje nog goed voor beide doelpunten in de 2-1 zege. Het gaat wat ver om van een vergelijking te spreken. Maar de crosspasses met links en de zelfverzekerde uitstraling van Vieira doen denken aan Hakim Ziyech.

Gedson Fernandes (21) wordt op dit moment door Tottenham Hotspur gehuurd van SL Benfica. Ondanks dat die huurperiode nog geen doorslaand succes is staat het talent van Fernandes buiten kijf. Hij is de motor op het middenveld van Jong Portugal. Hij beschikt over een goed schot, is dynamisch, heeft een goede sliding in huis en beschikt over een uitstekende functionele techniek om zich uit lastige situaties te voetballen.
Gedson Fernandes in duel met Frenkie de Jong tijdens de Champions League-ontmoeting in 2018

Jong genoeg, maar te goed

Sommige talenten mogen officieel nog wel meedoen op het EK Onder-21, maar zijn simpelweg veel te goed. En als je ziet bij welke clubs ze spelen en hoeveel wedstrijden ze al in de benen hebben is het bijzonder om te zien dat ze officieel nog speelgerechtigd zijn voor het toernooi in Hongarije en Slovenië. Een overzichtje:

Frankrijk: Eduardo Camavinga, Stade Rennais (18)
Frankrijk: Kylian Mbappé, Paris Saint-Germain (21)
Spanje: Ansu Fati, FC Barcelona (18)
Nederland: Matthijs de Ligt, Juventus (21)
Italië: Gianluigi Donnaruma, AC Milan (21)
Engeland: Jadon Sancho, Borussia Dortmund (20)


 

 




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <