Laatste nieuws
07.30Driessen stellig na Oranje-training: ‘Je ziet wel dat hij de eerste keeper gaat worden'
07.25Doekhi ziet 'mooiste podium' en staat open voor transfer bij Union
07.24Spaanse en internationale sportpers reageert op bevestiging: 'Hala Mbappé!'
07.16Terug in Tampere, waar Oranje bij het EK van 2009 de weg naar de top insloeg
07.10El Ghazi onthult: 'Ik was dit seizoen dicht bij overstap naar United'
07.00Het wonderbaarlijke herstel van Donny van Iperen, die na botsing in coma belandde: ‘Mijn vader wilde al de stekker eruit trekken’
06.30Lof voor 'levensgevaarlijke' Brobbey: 'Kan zomaar topscorer worden op het EK'
06.13Wat heeft Oranje nodig voor triomf als in 1988? Prijzenpakkers, vooral voorin
03.00Het regent superlatieven over Xavi Simons, nu nog bij Oranje: ‘Het gaat ooit komen’
03.00Voetbalpodcast | ‘Het spitsenkoppel Depay en Brobbey is een test waard’
00.38Janssen pleit voor Ajax-terugkeer: 'Hij laat het op heel hoog niveau zien'
00.11Cristiano Ronaldo reageert via Instagram op transfer van Mbappé naar Real Madrid
00.06Twee clubs met interesse in Memphis Depay onthuld bij Ziggo
00.05NAC-fans in extase: 'Zevende in de Eredivisie, over twee jaar Champions League!'
00.00‘Nieuwe Ronaldo’ Kylian Mbappé is geboren om voor Real Madrid te spelen

Gisteren

23.50Fantastisch: NAC'er Koscelník onder luid gejuich van supporters het water in
23.48Southgate stak stokje voor plan Kane: 'Dat ging nooit gebeuren'
23.40Ruud Gullit lijkt de woorden van Frenkie de Jong volledig verkeerd te taxeren
23.35Mulder steekt loftrompet: 'Beste Nederlandse middenvelder op dit moment'
23.22Hans Nijland kan in Nederland rentree maken als algemeen directeur
23.20Mulder ziet in Veerman versterking voor Real Madrid: 'Dat is een passer'
23.20Duitsland speelt doelpuntloos gelijk in oefenduel met Oekraïne, Engelsen winnen
23.15LIVE TRANSFERS: West Ham doet opnieuw zaken, Ten Hag ziet talent vertrekken
23.14Villarreal neemt afscheid van veteraan Reina (41)
23.10Tina Nijkamp wijst naar VI-ster: ‘Hij is uitgegroeid tot de allerpopulairste talkshowgast van Nederland!’
23.02Gullit eist meer van Frenkie de Jong: 'Hij speelt wél slecht'
22.50Amrabat doet boekje open over 'weigerende' Casemiro: 'Hij was niet geblesseerd'
22.50Duitsland bij rentree Manuel Neuer niet langs Oekraïne, Engeland boekt ruime zege
22.48Belangrijkste zorgenpunt voor Duitsland komt direct naar voren in oefenduel
22.43Duitsland krijgt stof tot nadenken: Oekraïne houdt de nul in Nürnberg
22.40Terugkeer in de maak? PSV in gesprek met Phillip Cocu over bijzondere hereniging
22.40Engeland zegeviert met ruime cijfers bij interlanddebuut ex-PSV'er Branthwaite
22.37Slot verdedigt Rinus Michels Award-winst: ook vier andere kanshebbers
22.36Branthwaite debuteert bij eenvoudige oefenzege Engeland
22.20NAC-supporters dolgelukkig met promotie: 'We gaan de Champions League in'
Resultaten x
Binnenland

Waar zijn ze nu? De Nederlandse winnaars van het EK onder 21 in 2007

Het EK onder 21 komt er weer aan! Op woensdag 24 maart speelt Jong Oranje de eerste poulewedstrijd tegen Roemenië. Nederland won het toernooi voor het laatst in 2007, onder leiding van Foppe de Haan. ELF Voetbal zocht uit: wat doen de spelers die in 2007 het EK wonnen met Jong Oranje tegenwoordig?

16-03-2021 12:00 door Wessel Antes

Boy Waterman

De absolute held in de halve finale tegen Engeland was Boy Waterman. Tijdens de spectaculaire strafschoppenserie wist hij een aantal Britse penalty’s te keren. Waterman was gedurende het gehele eindtoernooi de onbetwiste nummer 1 tussen de palen. Hij hield daarmee Kenneth Vermeer en Tim Krul op de bank. Destijds keepte Waterman zijn wedstrijden in clubverband voor AZ. Tegenwoordig voetbalt hij nog steeds! Net als Luc Castaignos en Jonathan de Guzman staat Waterman onder contract bij OFI Kreta.

Gianni Zuiverloon

Ook Gianni Zuiverloon vertolkte een heldenrol tijdens de strafschoppenserie van de halve finale tegen Engeland. De toenmalig rechtsback van sc Heerenveen schoot de beslissende penalty beheerst tegen de touwen. Zuiverloon speelde in Engeland jarenlang voor West Bromwich Albion. Sinds begin november is hij terug in de Eredivisie na buitenlandse avonturen in Spanje en India. ADO den Haag pikte hem transfervrij op. Veel speelde Zuiverloon nog niet dit seizoen: hij kwam slechts 103 minuten in actie. 

Ryan Donk

Ryan Henk Donk. Van zichzelf al een iconische voetbalnaam. Tijdens het jeugd-EK in 2007 liet Donk zich als speler van AZ voor het eerst aan het grote publiek zien. Met zijn imposante verschijning maakte Donk veel indruk. De fysiek sterke verdediger groeide echter nooit uit tot international voor het grote Oranje. Sinds begin februari is Donk speelgerechtigd voor het nationale team van Suriname. Daar hoopt de verdediger van Galatasaray alsnog wat interlands mee te pikken.

Arnold Kruiswijk

Vanwege een aanhoudende rugblessure besloot Arnold Kruiswijk in 2019 een punt achter zijn carrière te zetten. Tijdens het jeugd-EK stond Kruiswijk onder contract bij FC Groningen. Kruiswijk is als trainer nog steeds actief in de voetbalwereld. Bij Be Quick 1887 traint de voormalig linksback de onder 19. Ook loopt Kruiswijk mee als assistent trainer bij de onder 16 van FC Groningen. Kruiswijk is tevens bezig met verschillende trainerscursussen. 

Erik Pieters

Erik Pieters was anno 2007 een talentvolle linksback bij FC Utrecht toen hij werd opgeroepen voor het jeugd-EK. Inmiddels heeft Pieters meer dan 200 wedstrijden in de Premier League achter zijn naam staan. Op dat niveau is hij nog steeds actief als speler van Burnley. Aankomende zomer loopt zijn contract af in Engeland. Zien we Pieters nog eens terug in de Eredivisie? Met PSV won hij twee keer de Johan Cruijff Schaal en één KNVB beker.

Hedwiges Maduro

Hedwiges Maduro was de aanvoerder van het elftal in 2007. Destijds was hij al meerdere jaren een bekende naam in het eerste bij Ajax. In totaal speelde Maduro negen interlands voor Jong Oranje, waarin hij één doelpunt maakte. Na zijn periode bij Ajax speelde Maduro jarenlang voor Valencia in de LaLiga. Ook speelde hij 18 interlands voor het grote Oranje. Hij sloot zijn carrière in 2018 af op Cyprus bij Omonia Nicosia. Dat betekent niet dat Maduro uit beeld is geraakt. Sterker nog: hij is wekelijks te zien als analist bij ESPN. Daarnaast is Maduro werkzaam als trainer bij Almere City onder 21. 

Otman Bakkal

Otman Bakkal is volledig uit de spotlights verdwenen sinds hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing. Bakkal speelde in 2014 zijn laatste officiële wedstrijd voor Feyenoord en stopte daarna in stilte. Tijdens de finale tegen Servië maakte Bakkal na zeventien minuten de 1-0 voor Jong Oranje. Op dat moment stond hij te boek als groot talent bij PSV. Zijn belofte kon hij echter nooit volledig waarmaken. Bakkal heeft de twijfelachtige eer van minste minuten voor het grote Oranje op zijn naam staan. Tegen Paraguay deed hij op 18 november 2009 vijf minuten mee. 

Royston Drenthe

Royston Drenthe werd veertien jaar geleden uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Met zijn goede spel speelde een grillige Drenthe zich in de kijker bij Real Madrid. Drenthe leverde die zomer veel miljoenen op voor Feyenoord. De Koninklijke betaalde circa 14 miljoen voor zijn diensten. Uiteindelijk speelde hij 65 wedstrijden voor Real Madrid. Toch is Drenthe zijn carrière sindsdien alleen maar bergafwaarts gegaan. De afgelopen jaren zagen we Drenthe vooral buiten het voetbalveld de aandacht trekken. Zo speelde hij een rol in de populaire serie Mocro Maffia en bracht hij onder de artiestennaam Roya2Faces rapmuziek uit. Royston is wel nog steeds actief als profvoetballer. Hij draagt het shirt van Racing Murcia, dat uitkomt in de Tercera Division, het vierde niveau van Spanje. 

Ryan Babel

Ryan Babel speelde van alle spelers die in de basiself stonden uiteindelijk de meeste interlands voor het grote Oranje. Maar liefst 67. Voor de komende interlands maakt hij nog steeds deel uit van de voorselectie. Babel droomt ervan om nog één eindtoernooi met Oranje mee te maken. De concurrentie voorin is echter groot. Of de Galatasaray-aanvaller daadwerkelijk meegaat is nog maar de vraag. Ook Babel hield aan zijn goede spel tijdens het jeugd-EK een droomtransfer over. Liverpool nam hem in juli 2007 voor ruim 17 miljoen euro over van Ajax. In de finale van 2007 was Babel trefzeker. 

Maceo Rigters

De topscorer van het toernooi was Maceo Rigters. Hij maakte er in totaal vier. Zijn prestaties bleven in Engeland niet onopgemerkt. Premier League club Blackburn Rovers betaalde een maand later 1,2 miljoen euro voor Rigters. Die transfer staat bij NAC tot op heden nog steeds op de vijfde plek qua uitgaande transfers. Rigters wist zich tijdens zijn carrière nergens echt te ontwikkelen tot doelpuntenmaker. In 2012 speelde hij zijn laatste officiële seizoen. Dat was voor Gold Coast United FC in Australië. De liefde voor de bal verloor Rigters na zijn carrière niet. Bij amateurclub ZSGOWMS was hij nog enkele jaren actief in het amateurvoetbal. Dat leverde een bijzondere foto op:

Daniël de Ridder

Ook Daniël de Ridder is alweer heel wat jaartjes gestopt. In 2015 speelde hij zijn laatste wedstrijd als prof bij Cambuur. Tijdens het jeugd-EK stond hij onder contract bij het Spaanse Celta de Vigo. De potentie die hij als Ajax-talent had heeft hij nooit echt laten zien. Drie jaar na zijn carrière begon Daniël aan zijn studie rechten. Hij heeft de ambitie om advocaat te worden. Zijn affectie met voetbal is niet volledig verloren gegaan, want Daniël is regelmatig te zien als voetbalanalist op televisie. Daniël heeft al jarenlang een relatie met de bekende actrice Halina Reijn. 

 




Aanmelden
transfergeruchten Laatste: Feyenoord en Ajax in de markt voor Jamaicaan Omari Hutchinson
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.