Laatste nieuws
03.00Arne Slot de duurste Nederlandse coach ooit: dít laat de succescoach achter bij Feyenoord
01.50Atalanta doet goede zaken in Serie A, geen winnaar in derby van Sevilla
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

Gisteren

23.58Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.45Vermeulen onthult bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op een haar na rond'
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
21.45Wissel Ten Hag zorgt voor boegeroep bij United-fans, Højlund reageert opvallend
Resultaten x
Binnenland

Dit Nederlands Elftal wist tien jaar geleden een recordzege te boeken

Na de stroeve zege op Letland wacht voor het Nederlands Elftal maandag met Gibraltar één van de slechtste landen van het Europese voetbal. Louis van Gaal zal stiekem dromen van een recordzege en dan moet de 11-0-overwinning uit de boeken worden geschoten. Welke spelers zorgden ervoor dat Oranje tegen San Marino een recordzege pakte?

09-10-2021 18:15 door Krist Stoelwinder

Maarten Stekelenburg

Van de basiselftal van het Nederlands Elftal dat in 2011 een recordzege wist te boeken zijn er nog drie spelers actief in het profvoetbal. Eén van hen is Maarten Stekelenburg, de doelman die op het vorige EK de eerste doelman was bij Oranje. Hij bedankte na het eindtoernooi definitief voor Oranje. Het absolute hoogtepunt voor Stekelenburg bij Oranje was te WK 2010, waarin hiij de finale haalde en een wereldredding had tegen Brazilië op de inzet van Kaka.

Gregory van der Wiel

De rechtsback bij het Nederlands Elftal tegen San Marino was met Gregory van der Wiel één van de jongste spelers van de ploeg. De toen 23-jarige vleugelverdediger had er een prima WK opzitten en was bij Ajax één van de sterkhouder. Hij zou nog een jaar in Amsterdam blijven, waarin opnieuw een titel werd gepakt en daarna vertrok hij naar PSG. Na vier jaar in de top van Frankrijk gespeeld te hebben holde de carriere van Van der Wiel via Fenerbahce, Cagliari, Toronto en RKC achteruit, waarna hij in de anonimiteit stopte.

John Heitinga

In de verdediging stond met John Heitinga nog een oud-Ajacied. De verdediger debuteerde in 2001 in het eerste van de Amsterdammers en bleef de club zeven jaar trouw. In de jaren die volgden speelde Heitinga bij Atletico Madrid, Everton, Fulham en Hertha, voordat hij zijn loopbaan in 2016 bij Ajax besloot. Hij kende bij het Nederlands Elftal ook een prachtige loopbaan waarin hij tussen 2004 en 2013 tot 87 interlands kwam.

Joris Mathijsen

Zijn partner in het centrum was met Joris Mathijsen ook niet bepaald één van de beste verdedigers van dat moment, maar wel een man die erg betrouwbaar was. De man die door Willem II werd opgeleid en het betaalde voetbal haalde, belandde via AZ in een Europese topcompetitie bij Hamburger SV. Het was het startsein voor een lange periode in het Nederlands Elftal waar hij voor rust in de defensie zorgde. Die rol hield hij acht jaar lang, terwijl hij als clubspeler nog bij Malaga en Feyenoord onder contract stond.

Erik Pieters

De meest verrassende naam van het basiselftal is waarschijnlijk Erik Pieters. De vleugelverdediger van Burnley kreeg bij Oranje de kans omdat Giovanni van Bronckhorst na het succesvolle wereldkampioenschap in Zuid-Afrika de voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen. Kort daarna raakte Pieters geblesseerd en toen was het al snel over met de pret. Jetro Willems en Daley Blind kregen de kans op de linksback-positie en Pieters kwam niet verder dan 18 interlands. Hij kende nog wel een respectabele carriere die hem via FC Utrecht langs PSV, Stoke City, Amiens en (nu dus) Burnley bracht.

Mark van Bommel

Op het middenveld stond met Mark van Bommel een echte leider en de aanvoerder van het Nederlands Elftal. Na zijn debuut in het Nederlands Elftal moest hij lang wachten op een vaste basisplaats, want hij had met Edgar Davids, Clarence Seedorf en Phillip Cocu geweldige concurrenten. Nadat de routiniers gestopt waren, kreeg Van Bommel zijn kans. Hij had zelf via PSV de absolute wereldtop gehaald bij eerst FC Barcelona en later Bayern München én AC Milan.

Kevin Strootman

Met Kevin Strootman was er een groot talent opgestaan, die het vertrouwen van Bert van Marwijk kreeg boven Nigel de Jong. De talentvolle PSV'er maakte het Nederlands Elftal echt beter en zetten onder Louis van Gaal de volgende stap. Hij leek één van de sterkhouders te gaan worden op het WK 2014, maar toen sloeg het noodlot toe. Bij AS Roma raakte hij zwaar geblesseerd en daarna haalde hij nooit meer zijn oude niveau. Inmiddels voetbalt hij op huurbasis bij Cagliari. 

Wesley Sneijder

De sterspeler van het Nederlands Elftal was in 2011 Wesley Sneijder. De kleine spelmaker van Internazionale was de grote man in het seizoen 2009/10, toen de club de Champions League wist te winnen. Daarna kende hij een geweldig WK 2010, waarbij hij topscorer werd en Oranje naar de finale leidde. Nadat Sneijder in 2013 naar Galatasaray vertrok, waren de tropenjaren voorbij. Als international kende hij nog wel een mooie periode en werd hij recordinternational met 134 interlands.

Robin van Persie

Sneijder was niet de enige wereldtopper, want ook Robin van Persie had zich laten zien op het allerhoogste niveau. In 2004 tekende hij als toptalent bij Arsenal en uiteindelijk ontwikkelde hij zich in Londen tot één van de sterspelers. In het seizoen 2011/12 werd Van Persie aanvoerder bij The Gunners en een jaar later maakte hij een toptransfer naar Manchester United. In zijn debuutseizoen bij The Red Devils was Van Persie in topvorm en hielp hij zijn ploeg naar de landstitel.

Klaas-Jan Huntelaar

Bij het Nederlands Elftal was jarenlang een spitsenstrijd gaande tussen Van Persie en Klaas-Jan Huntelaar. Natuurlijk had Van Persie zich in de absolute top als clubspeler laten zien, maar Huntelaar werd jaar in jaar uit topscorer van Duitsland bij Schalke 04. Bij de nationale ploeg scoorde hij ook aan de lopende band, maar op de eindtoernooien moest hij steevast genoegen nemen met een plaats op de bank. De topspits zette deze zomer op een punt achter zijn loopbaan.

Dirk Kuyt

We sluiten de lijst af met een speler die Bert van Marwijk als één van de eersten op het bord zette. Dirk Kuyt belandde op latere leeftijd in het profvoetbal bij FC Utrecht en haalde via Feyenoord binnen acht jaar de wereldtop bij Liverpool. Ook daar kon hij goed meekomen en werd hij met zijn geweldige mentaliteit één van de publiekslievelingen. Kuyt bleef zes jaar lang in de Premier League en sloot via Fenerbahce zijn loopbaan af bij Feyenoord in 2017. Daar bezorgde hij zijn club de eerste landstitel in acht jaar.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <