Laatste nieuws
23.25Sparta worstelt zich langs Volendam en zet reuzenstap naar play-offs om Europees voetbal
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.15Heeft Sparta goud in handen? ‘Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee’
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09Van der Vaart schuift oud-teamgenoot naar voren als Slot-opvolger: 'Waarom niet?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.05Geen winnaar in derby van Sevilla, Atalanta doet goede zaken in Serie A
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.45Vermeulen onthult bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op een haar na rond'
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
21.45Wissel Ten Hag zorgt voor boegeroep bij United-fans, Højlund reageert opvallend
21.43'Bedragen die voor Bakayoko genoemd worden zijn belachelijk'
21.40Perez ziet geschikte Slot-opvolger: 'Het is zó bepalend wie Feyenoord nu neemt'
21.40Paris Saint-Germain is dag na gelijkspel alsnog kampioen door nederlaag AS Monaco
21.40RKC geeft tot twee keer toe voorsprong uit handen tegen worstelend Utrecht
21.39VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Conceição en St. Juste in Portugese topper
21.35Bijzondere mijlpaal voor Kluivert na wéér een treffer: 'Mijn vader verslagen'
21.35VI Live: El Gran Derbi onderweg, Conceição en St. Juste in Portugese topper
21.20Slot krijgt advies om geen Feyenoorders mee te nemen: 'Vonden Antony ook geweldig'
21.20Column Willem van Hanegem | Dat Anton Gaaei er niet uit werd gestuurd bij Ajax is aan niemand uit te leggen
Resultaten x
Binnenland

Deze ELF aankopen maken de Eredivisie nog leuker om te volgen

De transfermarkt is al weer een tijdje open en dus hebben de clubs uit de Eredivisie zich al flink versterkt. ELF Voetbal zocht uit welke nieuwelingen onze competitie komend seizoen een stuk leuker maken om te volgen. Van spelers met een groot potentieel, tot bekende routiniers die terugkeren in ons land.

18-07-2022 12:19 door Krist Stoelwinder

Steven Bergwijn

We trappen de lijst af met de duurste aankoop van de Eredivisie. Steven Bergwijn schitterde eerder al bij PSV en werd met de Eindhovenaren meerdere keren kampioen, daarin was hij één van de absolute smaakmakers. Hij vertrok uiteindelijk naar Tottenham Hotspur en liet in Engeland soms prachtige dingen zien, maar was over het algemeen vooral bankzitter. Bij het Nederlands Elftal is hij momenteel één van de sterkhouders. 

Joao Virginia

Ook de ploegen in de middenmoot en de onderkant van Eredivisie leggen op het moment interessante spelers vast. Zo wist SC Cambuur bijvoorbeeld de jonge keeper Joao Virginia te huren van Everton. Hij keepte in de Champions League nog met Sporting CP tegen Ajax, maar speelde op huurbasis weinig bij de Portugezen en in de Championship bij Reading. Toch wordt hij nog altijd als een interessant talent gezien, hij is niet voor niets jeugdinternational van Portugal.

Maikel Kieftenbeld

Door met een interessante aankoop van FC Emmen, die Maikel Kieftenbeld transfervrij wist vast te leggen. De middenvelder brak door bij Go Ahead Eagles en was vervolgens vijf jaar lang een sterkhouder bij FC Groningen. Nadat de beker werd gewonnen, vertrok Kieftenbeld naar Engeland. In de Championship zou hij zeven jaar lang actief blijven namens Birmingham City en Milwall. Hij was er altijd een vaste waarde en daarom is het best bijzonder dat hij nu voor een promovendus kiest.

Javairo Dilrosun

Voor de Feyenoord-supporters is over het algemeen nog een frustrerende zomer, want hun club heeft op dit moment interesse in veel grote talenten, maar rond kwam het nog altijd niet. Eén van de interessante spelers die wel werd vastgelegd is Javairo Dilrosun. De 24-jarige buitenspeler kwam voor vijf miljoen over van Hertha BSC. In de Bundesliga begon hij in het seizoen 2018/19 erg sterk en werd hij zelfs international. Blessures zaten hem daarna dwars en daarom heeft hij zijn volle potentieel nog niet kunnen benutten.

Burak Yilmaz

Dé transferstunt van de Eredivisie is zonder twijfel de komst van Burak Yilmaz naar Fortuna Sittard. De 37-jarige spits was 16 jaar lang international van Turkije en maakte in 77 interlands 31 doelpunten. In eigen land was hij erg succesvol en wist hij verschillende prijzen in de wacht te slepen met Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray en Trabzonspor. Ruim een jaar geleden vervulde hij zelfs een cruciale rol in de landstitel van OSC Lille in Frankrijk en nu is zijn taak om Fortuna in de Eredivisie te houden.

Bobby Adekanye

Evenals Javairo Dilrosun speelde Bobby Adekanye in de jeugd van Ajax en werd hij daar gezien als een toptalent. Uiteindelijk vertrok hij naar FC Barcelona en zou hij ook nog bij Liverpool spelen. Namens Lazio speelde hij flink wat wedstrijden in de Serie A, maar hij zou er nooit echt doorbreken. In de periode daarna werd hij verhuurd aan Cadiz, ADO en Crotone. Daar had hij wisselend succes. Nu gaat de razendsnelle buitenspeler met Go Ahead Eagles strijden om lijfsbehoud.

Alex Timossi Andersson

In eigen land werd Alex Timossi Andersson gezien als een absoluut toptalent. Hij was nog maar net 16 toen hij met Helsingborgs IF debuteerde op het hoogste niveau van Zweden. Bayern München zag zijn potentie en legde hem daarom in 2018 vast. Hij werd daarna weer verhuurd aan zijn voormalige werkgever en daarna aan Austria Klagenfurt. Hij hielp die club naar het hoogste niveau van Oostenrijk en maakte daarin ook een prima indruk. Nu heeft sc Heerenveen hem op definitieve basis vastgelegd.

Oussama Tannane

Toen Vitesse in het seizoen 2020/21 lange tijd met de top meedeed in de Eredivisie, speelde Oussama Tannane daar een cruciale rol in. De buitenspeler was met Riechedly Bazoer de beste speler van Vitesse en één van de betere van de competitie. De elfvoudig Marokkaans international wilde vervolgens vertrekken en er leek een transfer naar Stade Rennais te komen, maar dat ging niet door. Uiteindelijk ging hij naar Göztepe en daar deed hij het niet heel erg goed, waardoor hij nu transfervrij mocht vertrekken en N.E.C. durfde de gok wel aan.

Walter Benitez

Vorig seizoen was de keeperspositie de zwakke schakel bij PSV. Joël Drommel oogde erg onzeker en zijn concurrent Yvon Mvogo maakte ook geen onuitwisbare indruk. Er moest daarom een nieuwe doelman komen en dat is met Walter Benitez een uitstekende optie geworden. De Argentijn was de afgelopen jaren bij OGC Nice een erg betrouwbare doelverdediger en leek ook nog wel een mooie stap te kunneen maken, maar de tweede aanvoerder van Nice koos voor PSV.

Mika Biereth

RKC Waalwijk had vorig jaar een uitstekende spits met Jens Odgaard en lijkt nu weer een interessante centrumaanvaller in de gelederen te hebben. Mika Biereth werd bij Fulham gezien als een supertalent en daarom nam Arsenal hem vorig jaar over. Dit seizoen wordt hij gehuurd door de Brabantse laagvlieger en in de voorbereiding maakte hij erg veel indruk. Bij Voetbal International noemden ze hem niet voor niets een potentiële revelatie voor komend seizoen.

Bas Dost

Met Bas Dost komt er nog een gevierde Eredivisie-speler terug. De Domstedelingen versterkten zich indrukwekkend met verder onder meer nog Luuk Brouwers, Taylor Booth, Nick Viergever en Modibo Sagnan. Een mix van ervaring en talent dus. Dost heeft zich in de Eredivisie bij Heracles Almelo en sc Heerenveen ruimschoots bewezen en maakte ook in het buitenland indruk bij Wolfsburg en Sporting. Bij Club Brugge ging het iets minder, waardoor hij nu een klein stapje achteruit zet.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <