Laatste nieuws
06.20Dumfries maakt richting EK misser bij huldiging Inter: 'Snap dit écht niet'
06.15Vermeulen bevestigt bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op haar na rond'
03.00Arne Slot de duurste Nederlandse coach ooit: dít laat de succescoach achter bij Feyenoord
01.50Atalanta doet goede zaken in Serie A, geen winnaar in derby van Sevilla
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

Gisteren

23.58Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
Resultaten x
Binnenland

De laatste keer dat PSV punten verspeelde toen N.E.C. op bezoek kwam

Ajax en Feyenoord zijn deze speelronde vrij, waardoor PSV de enige topclub is die dit weekend in actie komt. De Eindhovenaren ontvangen in eigen stadion middenmoter N.E.C. en dus moet dat gewoon een overwinning opleveren voor de ploeg van Ruud van Nistelrooy. De laatste keer dat PSV in eigen stadion punten verspeelde tegen de Nijmegenaren is namelijk 13,5 jaar geleden. Wie stonden er toen in het veld bij de Gelderse formatie?

29-10-2022 11:16 door Krist Stoelwinder

Gabor Babos

De absolute routinier van N.E.C. was met Gabor Babos een sympathieke Hongaar. De doelman had zich in de subtop van de Eredivisie bewezen bij NAC Breda, maar mislukte daarna aardig in de top bij Feyenoord. N.E.C. raapte hem op en daar zou hij zeven prachtige jaren kennen. Het Europese succes in 2008 was het absolute hoogtepunt, maar voor Babos was het vooral ook belangrijk dat hij zich had herpakt na een tegenvallende periode in Rotterdam.

Dani Fernandez

Toen Dani Fernandez leek door te breken bij FC Barcelona, trainde hij dagelijks met wereldsterren als Ronaldinho, Lionel Messi, Xavi, Samuel Eto'o en Andres Iniesta. Uiteindelijk was er niet genoeg ruimte in het eerste, waardoor de rechtsback vertrok. Eerst speelde hij in Oekraïne bij Metalurg Donetsk en Arsenal Kiev, waarna N.E.C. hem naar de Eredivisie haalde. In het succesvolle seizoen 2008/09 was hij één van de sterspelers, waardoor hij een toptransfer afdwong naar Feyenoord.

Milano Koenders

In het seizoen 2006/07 maakte Milano Koenders erg veel indruk bij RKC Waalwijk, waardoor hij op zijn twintigste een toptransfer maakte naar het AZ van Louis van Gaal. Het bleek net te hoog gegrepen, waardoor hij verhuurd werd aan N.E.C en later nog aan Sparta Rotterdam en NAC Breda. Uiteindelijk legde Heracles Almelo hem in 2012 definitief vast en daar kende hij drie aardige jaren, waarna hij een lange periode zonder club kwam te zitten. Uiteindelijk tekende hij in Roemenië, waar hij nog kort bij Concordia Chianja speelde.

Ramon Zomer

In het hart van de verdediging was Ramon Zomer een stabiele kracht. De verdediger was na zes jaar overgenomen van FC Twente en zorgde in Nijmegen voor rust en zekerheid. Tussendoor werd hij Europees kampioen met Jong Oranje en door zijn goede prestaties bij N.E.C. mocht hij een kleine stap omhoog zetten. sc Heerenveen nam hem in 2011 over, maar in Friesland werd hij nooit een vaste waarde. Daarom vertrok hij in 2014 naar Heracles Almelo, waar hij twee jaar later zijn carrière besloot. 

Youssef El Akchaoui 

De aanvoerder van N.E.C. was Youssef El Akchaoui, die een erg goede band had met trainer Mario Been. Na het vertrek van de trainer mocht de linksback ook al snel uitkijken naar een andere werkgever en vertrok hij op huurbasis naar FC Augsburg. Daarna haalde sc Heerenveen hem naar de subtop van Nederland, maar daar wist hij nooit een vaste waarde te worden. Dat lukte hem daarna ook niet bij VVV-Venlo, NAC Breda en Excelsior.

Bas Sibum

We gaan door met een speler die eigenlijk zijn hele loopbaan in de middenmoot heeft gevoetbald. Bas Sibum belandde via FC Emmen bij FC Twente en daar deed hij het degelijk. Dezelfde classificatie zou kunnen worden gegeven aan zijn periode bij Roda JC en N.E.C. De middenvelder zei Nederland vervolgens vaarwel en speelde nog voor Alemannia Aachen en Waasland-Beveren, waarna hij in 2016 zijn loopbaan besloot bij Heracles Almelo.

Lorenzo Davids

In Amsterdam-West speelden met Ryan Babel, Hedwiges Maduro, Urby Emanuelson en Lorenzo Davids in het eind van de jaren negentig erg grote talenten. De eerste drie spelers werden opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax, maar voor Davids ging het niet zo makkelijk. Via Voorland, Waterwijk, FC Omniworld en FC Utrecht kwam hij pas in 2006 terecht bij een topclub met Feyenoord. Een echte doorbraak bleef uit, waarna Been hem meenam vanuit de beloften van Feyenoord naar N.E.C. Hij kende er vier mooie jaren en maakte daarna een mooi transfer naar FC Augsburg. Het bleek het begin van het einde, want een groot succes werd die periode niet en via Bournemouth en Randers keerde Davids in 2015 terug naar de amateurs.

Lasse Schöne 

De meest succesvolle speler uit de het elftal van de Nijmegenaren is ook meteen de enige speler die anno 2022 nog bij de club speelt.  Lasse Schöne wist bij sc Heerenveen nooit door te breken, waarna hij via De Graafschap bij N.E.C. terecht kwam. Daar was hij vier jaar lang één van de sterspelers. In zeven jaar Amsterdam werd hij een ware publiekslieveling en de buitenlander met de meeste wedstrijden ooit voor de Nederlandse recordkampioen. Zijn absolute hoogtepunt was zijn wonderdoelpunt tegen Real Madrid.

Dennis Rommedahl

N.E.C. huurde Dennis Rommedahl een half jaartje van Ajax en de buitenspeler had er al een aardige loopbaan opzitten. Hij had eerder in de Eredivisie veel succes gehad bij RKC en vooral PSV, waar hij vier keer landskampioen mee werd. De 126-voudig international van Denemarken was op zijn best als hij in de ruimte kon spelen, dan kon hij namelijk zijn enorme snelheid inzetten. Dat lukte hem drie jaar lang alleraardigst bij Charlton Athletic. Omdat Ajax vaak in de kleine ruimte speelde, kwam het er in Amsterdam niet helemaal uit. Als invaller kon hij zijn grote wapen wel inzetten en dat deed hij met meer succes.

Tim Janssen

In de jeugd van PSV werd Tim Janssen gezien als een groot talent, maar doorbreken lukte hem niet. Bij FC Zwolle, FC Eindhoven en RKC Waalwijk presteerde hij wel erg goed. Het leverde hem een selectie op voor het jeugd EK in 2007, waarin Oranje ook Europees kampioen wist te worden. Daarna nam N.E.C. hem over en hij deed het er best aardig, maar scoorde amper. Dat deed hij later wel in Denemarken bij Esbjerg en FC Midtjylland.

Saidi Ntibazonkiza

Weinig voetballiefhebbers zullen er van op de hoogte zijn, maar de 35-jarige Saidi Ntibazonkiza is nog altijd profvoetballer. Dat doet hij overigens wel op bescheiden niveau, want hij speelt momenteel in Tanzania bij Young Africans. Ntibazonkiza kwam in 2005 als asielzoeker uit Burundi naar Nederland. Doordat hij in eigen land profvoetballer was geweest, mocht hij een keer meetrainen met de A-jeugd van de club. In het begin maakt hij veel indruk en leek hij zelfs een droomtransfer te gaan maken naar Red Bull Salzburg. Het liep iets anders en hij trok uiteindelijk in 2010 naar Cracovia Krakow. Via Turkije en Frankrijk ging hij uiteindelijk het avontuur aan in Kazachstan en vertrok hij naar Afrika.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <