Laatste nieuws
08.20PSV wil concurrentie voor zijn en jaagt op Belgische centrale verdediger
08.20'Opvallende keuze: Bayern München akkoord met Kompany'
08.15Meijer: 'FC Utrecht is favoriet in de play-offs'
08.00Verklaring Kroes 'klopt niet' volgens De Vrij: 'Lazio-directeur zei al: SEG liegt'
08.00Europees voetbal naar Ziggo: 'Voel me als een puber met kriebels in de buik'
08.00De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die donderdag kans maken
07.56Akpom ziet 'schrale troost' voor Ajax na dit seizoen: 'Verder was het waardeloos'
07.55Ongeloof in Den Haag, ADO verprutst kansen en laat Excelsior leven: ‘Hier schrik ik nog wel van wakker’
07.54Xabi Alonso overrompeld door Atalanta in turbostand: 'We konden het niet aan'
07.50TransferTalk | Juventus lijkt Motta aan te stellen, Pochettino kandidaat om Ten Hag op te volgen
07.35Gasperini legt uit waarom Atalanta 'zonder enige twijfel' verdiende EL-winnaar is
07.30Voetbal op tv: vier clubs strijden om laatste Europese ticket
07.25Arnold Bruggink hoopt volgende zomeraanwinst FC Twente snel te presenteren
07.15Frimpong spreekt met De Roon over Nederlands elftal: 'Kan je naar het EK?'
07.15Excelsior haalt opgelucht adem na heet avondje Den Haag: ‘Denk dat ik twee biertjes neem om tot rust te komen’
07.15Hattrickheld Lookman is na bijna vijftig jaar opvolger van Twente-beul
06.58Vertrek bij Ajax in de maak? ‘Interesse uit Engeland, Duitsland en Frankrijk’
03.00Stefan de Vrij doet na lang zwijgen eenmalig zijn verhaal over rechtszaak tegen SEG: ‘Er is van alles achter mijn rug om gebeurd’
00.35Hattrickheld Ademola Lookman bezorgt Atalanta met Teun Koopmeiners eerste Europese prijs in clubhistorie
00.10Kieft komt met opvallende transfersuggestie: 'Wat voor Ajax? Of PSV?'
00.05'Beoogde Slot-opvolger wil hogerop: huidige club zal hem niet tegenhouden'
00.00De 11 namen die Mauricio Pochettino kunnen opvolgen bij Chelsea

Gisteren

23.55Kieft enorm onder indruk: 'Wisten dat hij goed kan voetballen, maar...'
23.45De Roon en Koopmeiners genieten: 'We hebben iets uitzonderlijks gepresteerd'
23.43Koopmeiners kan geluk niet op na Europa League-zege: 'We hebben geschiedenis geschreven'
23.40Mooi: geblesseerde De Roon steekt EL-bokaal als eerste de lucht in
23.40Atalanta-speler Djimsiti oogst lof met sympathieke actie richting De Roon
23.38Balende Frimpong richt vizier op volgende finale en verklaart onderonsje met De Roon
23.38Frimpong wil zich meteen richten op laatste uitdaging van het clubseizoen
23.35Atalanta maakt einde aan zegereeks Leverkusen en wint Europa League
23.25Koopmeiners imponeert: 'Topniveau, misschien zelfs wereldklasse'
23.25Driouech hoopt vurig op deelname aan Olympische Spelen: 'Hoop dat ze het zien'
23.15Lees terug: ongeslagen reeks Leverkusen nu definitief voorbij
23.08Overzicht CL-deelnemers: Italië levert mogelijk zes clubs door EL-zege Atalanta
23.05Lookman beslist EL-finale voor Atalanta en beëindigt ongeslagen reeks Leverkusen
Resultaten x
Binnenland

Wie wint de Gouden Schoen op het WK 2022 in Qatar?

Na lang wachten staat het WK 2022 in Qatar op het punt van beginnen en dus begint ook de strijd om de Gouden Schoen, de prijs voor de topscorer van dit WK. Vier jaar geleden won de Engelsman Harry Kane de Gouden Schoen met zes doelpunten en als we de bookmakers moeten geloven is de spits van Tottenham Hotspur opnieuw een belangrijke kanshebber voor die titel. De favorieten gaan er zeker niet altijd met de prijs vandoor, dus kan dit een interessante weddenschap zijn. Dit zijn de belangrijkste kanshebbers volgens bookmaker Circus.

04-11-2022 09:46 door Mike Bogaard

Topscorer

Land

Odds

Topscorer

Land

Odds

Harry Kane

Engeland

8.00

Kylian Mbappé

Frankrijk

9.00

Karim Benzema

Frankrijk

13.00

Lionel Messi

Argentinië

13.00

Neymar Junior

Brazilië

14.00

Cristiano Ronaldo

Portugal

15.00

Romelu Lukaku

België

20.00

Memphis Depay

Nederland

25.00

Lautaro Martinez

Argentinië

28.00

Vinicius Junior

Brazilië

30.00

Odds Circus 31/10/2022

Wie is jouw favoriet voor de topscorerstitel? De kanshebbers spelen allemaal bij landen die volgens de experts een goede kans hebben om ver te komen en veel wedstrijden te spelen. De halve finalisten krijgen zelfs de kans om in zeven wedstrijden in actie te komen en vooral Brazilië, Frankrijk, Argentinië en Engeland worden goede kansen toegedicht om de laatste vier te halen. Je kunt daar alles over lezen in onze uitgebreide WK 2022 gids. We kijken hieronder naar de belangrijkste kandidaten en onze favoriet voor de Gouden Schoen.

Leo Messi

Voor BesteBookmakerBonus is Messi de topfavoriet voor de Gouden Schoen. De kleine Argentijn is na een matig jaar bij PSG dit seizoen weer in topvorm en scoort en assisteert er op los. Dat hij bij de bookmakers niet de grote favoriet is komt door zijn WK-verleden. Hij heeft het in de nationale ploeg vaak lastig gehad met de hoge verwachtingen en scoorde nog nooit in de knock-outfase van een WK.

De nummer tien stopte na de verloren Copa America finale in 2016 zelfs even bij de nationale ploeg. Messi kwam snel op die beslissing terug en sinds de gewonnen Copa America van 2021, zijn eerste grote prijs met Argentinië, lijkt de druk eraf. De laatste jaren speelt Argentinië geheel in dienst van Messi en zijn medespelers lijken zich daar zichtbaar in te schikken.

Argentinië is een belangrijke kanshebber om ver te komen en speelt in de groepsfase tegen Saoedi-Arabië, misschien wel het minste land van dit WK. Messi kan in zijn huidige vorm tegen iedereen scoren, maar met een team dat vastberaden lijkt hem aan doelpunten te helpen kan hij hier wel eens de perfecte basis leggen voor zijn eerste Gouden Schoen op een WK.

Kylian Mbappé

De topspits van Paris Saint Germain is één van de grote favorieten om de Gouden Schoen binnen te halen. Vier jaar geleden was hij op 19-jarige leeftijd al één van de belangrijkste schakels bij de Franse wereldtitel, met vier doelpunten. De aanvaller is sindsdien alleen maar beter geworden en scoort bij PSG elk jaar minimaal 30 doelpunten in alle competities.

Frankrijk heeft een selectie vol supersterren. Met de opgeleefde Karim Benzema heeft Mbappé een aanvalspartner die net zoveel aandacht van de tegenstander opeist als hijzelf en daar zou hij van kunnen profiteren. De aanwezigheid van Benzema betekent echter ook dat er een andere penaltyspecialist is. Daarnaast heeft Frankrijk wel eens interne problemen met alle ego's - waaronder Mbappé zelf - in het team en dat zou kostbaar kunnen worden.

Neymar

Neymar is de aanvoerder en topscorer van WK-favoriet Brazilië en met die status is hij automatisch kanshebber voor de topscorerstitel op dit WK. Neymar lijkt dit seizoen redelijk in vorm bij PSG. Onder trainer Tite is er rust in de tent bij Brazilië en wordt Neymar belangrijk gemaakt. Neymar heeft nog wel eens met blessures te maken, maar als hij het hele toernooi fit kan blijven, is hij een belangrijke kandidaat voor de Gouden Schoen.

Harry Kane

Bij veel bookmakers is Harry Kane de favoriet om opnieuw de topscorerstitel te winnen. De doelpuntenmaker van Engeland laat ook dit seizoen weer fantastische cijfers zien bij Spurs. In de groepsfase krijgt Kane met Iran, Wales en de Verenigde Staten niet de allersterkste ploegen tegenover zich, maar ook niet de tegenstanders die wel even overlopen worden.

De Engelsen hebben de vorm van het laatste EK niet mee kunnen nemen. Engeland won geen enkele van de zes Nations League wedstrijden in aanloop naar dit WK en degradeerde zelfs uit de elitegroep. Als Engeland zijn vorm niet kan verbeteren, zal het voor Kane lastig worden om de Gouden Schoen te winnen.

Karim Benzema

Na jaren verbannen te zijn geweest van de nationale ploeg is Benzema sinds vorig jaar weer terug bij Frankrijk en vormt hij met Mbappé een koningskoppel voorin. Benzema lijkt bij Real Madrid op 34-jarige leeftijd alleen maar beter te worden en hoopt dat bij Frankrijk een vervolg te geven.

Benzema heeft dit seizoen echter met wat blessures te maken. Hij lijkt gewoon fit op het WK in Qatar te verschijnen, maar heeft het ritme mogelijk niet direct te pakken en dat kan er voor zorgen dat hij met name in de openingsrondes tegen mindere tegenstanders nog niet scherp is en daar ligt vaak de basis voor winst van de Gouden Schoen.

Cristiano Ronaldo

De topscorer aller tijden van Portugal heeft het op de WK's net als Messi nooit kunnen laten zien. Portugal heeft dit jaar opnieuw een team met vele topspelers, maar coach Fernando Santos weet daar niet altijd een goed team van te maken. Daarnaast lijkt de sleet er bij Cristiano Ronaldo al een paar jaar op te zitten. Dit seizoen is hij, mede door problemen met coach Erik ten Hag ook niet op dreef bij Manchester United. Hij blijft een goede afmaker en Santos zal zijn ploeg volledig op Ronaldo afstemmen, maar de voortekenen zijn minder goed dan in vorige edities.

Memphis Depay

De Nederlandse hoop op de Gouden Schoen is Memphis Depay, maar de aanvaller van FC Barcelona raakte in september echter geblesseerd en wordt maar niet fit. Met Qatar krijgt Memphis één van de mindere ploegen van dit WK tegenover zich, maar hij moet eerst maar eens fit worden voordat hij kan denken aan het spelen van een belangrijke rol voor oranje.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <