Laatste nieuws
07.40Arsenal maakt statement door aartsrivaal Tottenham Hotspur uit te verslaan: Premier League blijft ongekend spannend
07.40Feyenoord blijft zonder Arne Slot maar mét miljoenen achter: dit is wat de succestrainer nalaat
07.30Voetbal op tv: Barcelona staat tegenover Valencia
07.30Hendriks en Vahle kondigen nieuw programma aan met nieuws over Oranje-boycot
07.26Ten Hag tevreden over de bijdrage van Antony
07.14'Geen promotie voor De Lang bij Ajax, mogelijk wel voor Geelen'
07.10De Telegraaf gaat in op Liverpool-bezoek Geertruida: Feyenoorder op Engelse radar
07.02De Telegraaf: Geertruida ‘wil dolgraag naar Liverpool’ en staat ook op de radar
06.51Prachtige beelden: Bizot en co onthaald door fans na mijlpaal
06.45Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
06.20Dumfries maakt richting EK misser bij huldiging Inter: 'Snap dit écht niet'
06.15Vermeulen bevestigt bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op haar na rond'
01.50Atalanta doet goede zaken in Serie A, geen winnaar in derby van Sevilla
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

Gisteren

23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
Resultaten x
Binnenland

Geruchtenmolen draait door: Kluivert naar Ajax, Flekken naar Brentford, Giménez naar Benfica

De transfermarkt is dicht, maar contacten blijven altijd warm. Ook nu worden transfers gedaan en circuleren er geruchten. ELF Voetbal zet een aantal geruchten op een rij. 

03-04-2023 12:30 door Jesse van Dalen

Justin Kluivert
Toen Justin Kluivert in de zomer van 2018 de Ajax-deur achter zich dichttrok om naar Rome te verhuizen, was het idee dat het misschien wat vroeg was. Oke, zijn Eredivisie-seizoen was goed. Tien goals en vijf assists in dertig wedstrijden, helemaal niks mis mee. Maar de hiaten in zijn spel waren ook goed zichtbaar. Toch was zowel Ajax als Kluivert om toen Roma met geld ging zwaaien. Zeventien miljoen en een paar ton werd overgemaakt naar Amsterdam. Twee seizoenen AS Roma leverden vijf goals en zeven assists op in 51 wedstrijden, waarvan 33 in de basis. In het seizoen 2020/21 zag het er niet naar uit dat een basisplaats mogelijk was en dus werd Kluivert verhuurd aan RB Leipzig. Een basisplaats wist hij niet te veroveren in Duitsland en het rendement bleef dan ook steken op drie goals. Het volgende seizoen werd Justin verhuurt aan OGC Nice. Aan de stranden van de Middellandse Zee is het goed toeven. Kluivert speelde veel en maakte vier goals en vijf assists. Het overtuigde Mourinho echter niet en dus werkt de Nederlander zijn wedstrijden nu af in Valencia, een club in crisis. De nog altijd maar 23-jarige speler laat af en toe zijn talent zien. Volgens La Repubblica is het genoeg voor Ajax om een lijntje uit te gooien voor volgend seizoen. Roma moet verkopen om aan de financiële regels te voldoen, dus dat Kluivert de Roma-deur dichttrekt lijkt zo goed als zeker.



Jude Bellingham
Het grootste talent op de Europese velden? Volgens sommigen zeker. Bellingham moet de volgende transferklapper van Dortmund worden. Het vorige Engelse toptalent, Jadon Sancho, ging voor 120 miljoen naar Manchester United, dit Engelse toptalent zal qua bedrag niet heel veel onderdoen. De club is nog wel een vraag, wordt het Real Madrid, Liverpool, Manchester City of toch Manchester United? Of gaat de negentienjarige Engelsman voor een andere topclub? Door Die Gelbe Wand aangemoedigd blijven worden is ook nog een optie. Borussia Dortmund is bereid zijn contract fiks op te voeren, meldt BILD. Een salaris van vijftien miljoen per jaar en een afkoopsom van 150 miljoen. Mocht Jude Bellingham daarvoor kiezen, dan wordt er waarschijnlijk een standbeeld voor hem neergezet en ploppen er meerdere champagneflessen bij directieleden Watzke en Kehl.

Mark Flekken
Flekken met een f of zoals de Engelsen zouden zeggen: ‘stains met een f’. Als het aan Thomas Frank en Brentford ligt speelt Mark Flekken volgend jaar in de Premier League, meldt het Duitse Kicker. De Nederlandse keeper zou een clausule in zijn contract hebben staan, waardoor hij voor een gelimiteerde afkoopsom kan vertrekken. Flekken zelf schijnt er wel oren naar te hebben, ook omdat de huidige keeper, David Raya, in de belangstelling van Tottenham Hotspur zou staan. Een goedkope optie is Flekken trouwens niet. Dertien miljoen moet er over de Noordzee worden verscheept.  

Santiago Giménez
Roger Schmidt is Nederland nog niet vergeten, dat is zeker. Aursnes en Neres spelen al voor Benfica en gaat daar Giménez bijkomen? De Feyenoord-spits lijkt de concurrentiestrijd met Danilo voor nu te hebben gewonnen en dat is ook niet zo gek, want hij is in topvorm. In de laatste drie wedstrijden voor de interlandperiode prikte hij er een doelpunt in. En ook zondag tegen Sparta was het weer raak. Sowieso is 2023 hem tot nu toe goed gezind. Tijdens de interlandperiode werd Giménez gevraagd naar de interesse uit Portugal. Santiago verklaarde van niks te weten en zijn lot in de handen van God, de clubs en zijn familie te leggen. Volgens het Portugese Record moet dat lot hem dus naar Lissabon brengen. Schmidt ziet in hem zijn spits voor de toekomst, maar het prijskaartje is nog een probleem. Misschien kan de naderende, uitgaande transfer van Gonçalo Ramos daar wat aan doen.



Ricardo Pepi
Hij maakte tijdens de interlandperiode nog een prachtige goal tegen El Salvador. Met zijn linkerarm hield hij vrij gemakkelijk verdediger Roberto Carlos Dominguez van zich af, om daarna keeper Mario González met een subtiel en elegant chipje te verslaan. Het was al zijn derde goal in twee wedstrijden. De huurling van FC Augsburg is dit seizoen een ster in de vrij donkere hemel van FC Groningen. Ook PSV heeft dat gezien. Toch zal kopen lastig worden voor PSV. Augsburg legde in 2022 zestien miljoen neer voor Pepi en de twintigjarige spits tekende een contract tot 2026. Goedkoop zal hij dus niet zijn. Taak dus voor Earnest Stewart, de nieuwe technisch directeur van PSV, om zijn Amerikaanse contacten in te zetten en een (huur)overeenkomst te sluiten. 

Arsenal
Never change een winning team. Nou, toch wel. Arsenal gaat doorselecteren, maar liefst tien spelers mogen in de zomer uitkijken naar wat anders, zegt The Sun. Verhuurde spelers als: Cédric Soares, Nuno Tavares, Ainsley Maitland-Niles, Alex Runarsson, Pablo Marí en Sambi Lokonga hoeven niet meer terug te keren naar The Gunners. Hetzelfde geldt voor Nicolas Pépé, die dit seizoen in Nice speelt. In 2019 betaalde Arsenal liefst tachtig miljoen aan Lille. Ze zullen er niet veel van zien terugstromen aankomende zomer. Ook voor Reims-revelatie Folarin Balogun komt er geen nieuwe kans in Londen. Een nieuwe club zal hij wel vinden met, tot nu toe, zeventien goals in de Ligue 1.
Tot nu toe is er eigenlijk nog helemaal geen sprake van het veranderen van een winnend team. Ze speelden er toch al niet. Dat kan niet gezegd worden van de laatste twee. De Schot Kieran Tierney en de Engelsman Rob Holding zijn er dit seizoen bij, hoewel geen basisspeler. Tierney speelde vorig seizoen nog heel regelmatig, maar met de komst van Oleksandr Zinchenko is dat voorrecht helemaal weg. Dit seizoen stond hij nog maar vier keer in de basis tijdens een Premier League-wedstrijd. Dat is niet wat de 25-jarige Schot wil. Voor Holding is al langer geen basisplek beschikbaar. Dit seizoen is zijn speeltijd nog verder afgenomen. Ook voor hem is het tijd om andere oorden op te zoeken.

Ilkay Gündogan
De Duitse middenvelder kan, geloof het of niet, naar FC Barcelona. Manchester City en Gündogan zitten al een tijdje vast in de contractonderhandelingen. Zijn contract loopt aankomende zomer af en dus is een transfervrij vertrek een logische optie. Volgens The Athletic is Xavi geïnteresseerd en ziet hij hem graag naar FC Barcelona komen. Eén probleem: geld. Manchester City kan meer salaris uitbetalen en dus hoopt Barça de Duitser te overtuigen met een meerjarig contract. Wie weet lukt dat en speelt Ilkay Gündogan volgend jaar onder de Spaanse zon, in plaats van in de Engelse regen.



Luciano Valente
De Italiaanse roots roepen naar de negentienjarige middenvelder Luciano Valente. Dit seizoen beleeft hij zijn doorbraak in het eerste van FC Groningen. Een periode aan het begin van het seizoen en in de maand januari had hij zelfs een basisplaats. Zestien wedstrijden speelde hij dit seizoen, waarvan acht vanaf de eerste seconde. Zijn prestaties in die wedstrijden zijn niet onopgemerkt gebleven in ‘De Laars’. Er is interesse van Atalanta Bergamo, Bologna, Salernitana, Sassuolo, Torino en SS Lazio, de stad van zijn vader. Volgens Italiaanse kranten is een bod een kwestie van tijd. Of de Italiaanse jeugdinternational het zelf ziet zitten is niet bekend. Goedkoop zal Valente niet zijn, want FC Groningen kan hoog in de boom gaan zitten met al die interesse en een contract tot 2026.  




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <