13.25Alex Pastoor staat na vertrek bij Almere City voor fraaie buitenlandse uitdaging
13.20Oranje-international Vivianne Miedema vertrekt na zeven jaar bij Arsenal: ‘Het was een absolute eer’
12.55Driessen waarschuwt Ajax: 'Dat is een grote, bijna onverantwoorde gok'
12.48FC Utrecht houdt huurling binnenboord: 'Dat doet niets af in het vertrouwen'
Resultaten x
Binnenland

Road to the Final: PEC Zwolle

Met de bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen wordt er natuurlijk altijd even teruggeblikt. Hierbij de road to the final van PEC Zwolle.

02-05-2015 10:56 door Redactie ELF Voetbal

Tweede ronde PEC Zwolle- FC Oss 3-2

PEC Zwolle begon het bekertoernooi als titelhouder en speelde in de tweede ronde een thuiswedstrijd tegen FC Oss. En de Jupiler League-ploeg kon goed mee met Zwolle. Tot een kleine twintig minuten voor tijd was de stand nog 1-1. Daarna schakelde Zwolle een tandje bij en liep het uit naar 3-1, waarna de 3-2 van Oss niet meer voor gevaar zorgde.

Derde ronde PEC Zwolle- HHC Hardenberg 6-1

Met HHC Hardenberg had PEC minder moeite. De topklasser, de club waar de bekende radio-DJ Edwin Evers fan van is, werd met 6-1 verslagen. Grote man aan de kant van Zwolle was Thomas Lam. De middenvelder scoorde een loepzuivere hattrick in de eerste helft.

Achtste finale VVV-Venlo - PEC Zwolle 0-1

In de achtste finales ging Zwolle op bezoek bij VVV-Venlo, dat in de Jupiler League speelt. Het werd een moeizame wedstrijd,waarin beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. Uiteindelijk won PEC door een doelpunt in de 12e minuut van de Tsjechische spits Tomas Necid.

Kwartfinale Cambuur Leeuwarden- PEC Zwolle 2-3 (na verlenging)

Het duel in de kwartfinale tussen Cambuur en Zwolle was een ware bekerpot, met spanning sensatie en doelpunten. PEC kwam op een riante 0-2 voorsprong maar verspeelde deze in een tijdsbestek van vijf minuten door doelpunten van oud-Zwolle-speler Furdjel Narsingh. Na 90 minuten stond er een gelijke stand op het scorebord waarna er dus een verlenging volgde. En in die verlenging was het dit keer een oud-speler die zijn vroegere club de das om deed. Nu was het Jody Lukoki, het seizoen ervoor nog op huurbasis voor Cambuur spelend, die scoorde en zo de wedstrijd besliste.

Halve finale FC Twente- PEC Zwolle 1-1 (Zwolle wint na strafschoppen)

In de halve finale leek PEC Zwolle met een doelpunt tien minuten voor tijd door ex-twentenaar Wout Brama de finale binnen handbereik te hebben, maar Youness Mokthar scoorde drie minuten voor het eindsignaal de gelijkmaker. Hierdoor moest Zwolle opnieuw een verlenging spelen. In de extra speeltijd werd er niet gescoord, waarna penalty's voor uitsluitsel moesten zorgen. Robbert Schilder miste de een laatste penalty voor FC Twente, waarna Necid voor de beslissing kon zorgen. En dat deed hij op fabuleuze wijze. Met een heuse Panenka schoot het Tsjechische ijskonijn PEC opnieuw naar de bekerfinale.