22.02Keuken Kampioen Divisie stevent af op spannende ontknoping
22.00'Feyenoord en Liverpool akkoord: Slot krijgt droomtransfer'
22.00Willem II grijpt naast eerste kans op terugkeer naar eredivisie na remise tegen Groningen
21.57Willem II moet promotiefeest uitstellen na gelijkspel in kraker
21.52VI Live: Willem II moet promotiefeest uitstellen
Resultaten x
Binnenland

Topper in Bundesliga onbeslist, Nice wint ondanks hoofdrol Balotelli

Waar de Eredivisie na de interlandbreak pas zaterdagavond weer van start gaat, werd elders in Europa gewoon alweer afgetrapt. In Duitsland pakte Borussia Dortmund in de topper met veel moeite een punt tegen nummer twee Hertha BSC (1-1). De Nederlanders in dienst van Club Brugge verloren in de slotfase van concurrent Sporting Charleroi: 1-0. En verder waren er in Frankrijk zeges voor Toulouse (op AS Monaco, 3-1) en Olympique Nice (op Olympique Lyonnais, 2-0).

14-10-2016 22:45 door Redactie ELF Voetbal

Club Brugge heeft in de topper in de Jupiler Pro League verloren van Sporting Charleroi. De wedstrijd, waar bij de bezoekers van Club Nederlanders Ricardo van Rhijn en Stefano Denswil in de basis stonden, evenals routinier Timmy Simons (ex-PSV) en Claudemir (ex-Vitesse), leek lange tijd geen winnaar te krijgen. In blessuretijd besloot flankspeler Chris Bedia echter anders: 1-0. Door het verlies moet Club Brugge de derde plaats in de competitie delen met de tegenstander van vrijdagavond, Charleroi.

Zonder maar liefst elf spelers (!) die trainer Thomas Tuchel met Borussia Dortmund in de Bundesliga moest missen pakte die ploeg in eigen huis toch een punt tegen Hertha BSC. Een doelpunt van Valentin Stocker, die Zwitserland afgelopen week als invaller nog langs Hongarije hielp (2-3), bracht de gasten aan de leiding. Maar het elftal, waar Salomon Kalou (oud-Feyenoorder) negentig minuten op de bank bleef, won uiteindelijk niet in de bijna onneembare vesting Signal Iduna Park. Aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang maakte tien minuten voor tijd zijn gemiste strafschop van enkele minuten eerder goed door de gelijkmaker binnen te werken (1-1). In de slotfase werd het duel ontsierd door twee rode kaarten. Middenvelder Emre Mor (Dortmund) en doelpuntenmaker Stocker gingen het veld af met een directe rode kaart.

AS Monaco heeft op bezoek bij Toulouse verrassend verloren. Door een vroeg doelpunt na drie minuten van Valère Germain leek er namelijk niets aan de hand in de topper tegen nummer drie Toulouse. Een half uur voor tijd moest de runner op van de Ligue 1 echter de gelijkmaker van Oscar Trejo incasseren. Vijf minuten voor tijd kroonde spits Martin Braithwaite zich met twee treffers tot matchwinner: 2-1.

Koploper Olympique Nice maakte in eigen huis geen fout tegen Olympique Lyonnais. Al na vijf minuten maakte Paul Baysse de openingstreffer van het duel (1-0). De bezoekers, die op de vijfde plaats in de Franse competitie staan, gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar moesten dat al snel doen zonder Nabil Fekir. De aanvaller kreeg rood. In de slotfase besliste Jean Seri het duel (2-0) waarna Mario Balotelli de derde treffer kon aantekenen. De aanvaller miste echter vanaf elf meter en werd niet veel later - na een gele kaart te hebben gekregen - uit voorzorg vervangen door Alassane Plea.

Ook in Spanje werd er na het interlandvoetbal weer gespeeld. Heel verheffend was het in de Primera Division tussen middenmotor Las Palmas, dat eerder in eigen huis nog een punt pakte tegen Real Madrid (2-2), en laagvlieger Espanyol echter niet. De wedstrijd eindigde namelijk zoals hij begon: 0-0.