Laatste nieuws
21.30Vertrokken Ajacied: 'Ik heb om 18.45 uur een wekker om te eten, om 22.45 uur moet mijn telefoon weg'
21.30LIVE KKD | Roda JC op voorsprong tegen De Graafschap, ook FC Dordrecht schittert weer
21.27Kraay koppelt Van Persie aan KKD-club: 'Is denk ik een makkelijkere tussenstap'
21.16Guardiola bevestigt zorgen om Haaland en gaat in op vertrek Palmer
21.16Guardiola bevestigt zorgen om Haaland en looft Palmer
21.12Manchester United presenteert man die Ten Hag aan nieuwe spelers moet helpen
21.10Pak 50x je inleg wanneer Barcelona El Clásico wint van Real Madrid!
21.08Pijn bij Janssen en Supportersvereniging Vitesse: 'Ons geelzwarte hart bloedt'
21.00'Real Madrid-veteraan neemt na kleine 400 duels afscheid, Inter toont interesse'
20.05Volledige focus: finalist Hancko kan ogen niet van KNVB Beker afhouden
20.02Goed nieuws voor Arsenal en Nederland: Arteta kondigt rentreedatum Timber aan
19.56Datum van Timber-rentree bekend: 'Hij ziet er goed uit, dit is de laatste stap'
19.51Manchester United heeft nieuwe technisch directeur, maar niet alle partijen zijn blij
19.50Verweij onthult: 'Hij heeft van Ajax gehoord dat een vertrek onbespreekbaar is'
19.45Live meepraten in de Serie A: Cagliari - Juventus
19.43Valentijn concludeert: ‘De kans op een terugkeer van Kroes is groter geworden’
19.36Gitzwart Vitesse-nieuws bereikt het buitenland: 'Ongekend, klap in het gezicht'
19.30Ajax schept duidelijkheid over wie taken Alex Kroes voorlopig overneemt
19.29Vitesse komt met openhartige video na degradatie
19.26Johan Derksen ziet bargast uit het niets opstaan en wordt live in Vandaag Inside verrast
19.15Praat mee op VP: FC Den Bosch - NAC Breda
19.15Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van Ajax
19.08Slot en Hancko zien bekerfinale niet als allesbepalend
19.07Verweij tipt Ajax: ‘Sutalo verkopen voor 15 miljoen en hem kopen voor 5 miljoen’
18.58‘Nacho hakt knoop door en gaat Real Madrid na 22 jaar verlaten’
Resultaten x
Buitenland

Atlético kegelt Barcelona uit Champions League

Atlético Madrid heeft zich ten koste van FC Barcelona geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De titelhouder won de heenwedstrijd in Camp Nou met 2-1, maar ging woensdag in Madrid met 2-0 onderuit.
13-04-2016 22:37 door Redactie ELF Voetbal

Atlético Madrid heeft zich ten koste van FC Barcelona geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De titelhouder won de heenwedstrijd in Camp Nou met 2-1, maar kwam woensdagavond in Estadio Vicente Calderón niet goed voor de dag. Atlético Madrid kwam in de eerste helft op 1-0, verdedigde de voorsprong met verve en kwam vlak voor tijd ook nog op 2-0.

Atlético Madrid begon furieus aan de wedstrijd met de wetenschap dat het de heenwedstrijd had verloren. Het team van trainer Diego Simeone kreeg binnen tien minuten drie aardige kansen. De beste mogelijkheid was voor Antoine Griezmann, die de bal op aangeven van Filipe Luís in de handen van Marc-André ter Stegen kopte. De tweede kopbal van de Franse aanvaller was wel raak. Na iets meer dan een halfuur spelen draaide Saúl de bal met buitenkant links in het strafschopgebied. Daar dook Griezmann op, die met een slimme kopbal Ter Stegen verschalkte.

FC Barcelona had het in de eerste helft erg lastig met Atlético Madrid, dat fel en compact verdedigde. De Catalanen slaagden er niet in om de drie gevreesde aanvallers te bereiken. Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar werden continu kort verdedigd en kregen geen tijd en ruimte om iets te verrichten. FC Barcelona slaagde er in de eerste helft dan ook niet in om een fatsoenlijke kans te creëren. Het enige wapenfeit van de koploper van de Primera División was een afstandsschot van Neymar.

Het team van trainer Luis Enrique begon ook zwak aan de tweede helft. Atlético Madrid kwam via Saúl bijna op 2-0, maar zijn kopbal eindigde op de lat. Na de waarschuwing van Saúl voerde FC Barcelona eindelijk de druk op. Hoewel dat niet tot enorme kansen leidde, moest de thuisploeg zich steeds meer beperken tot verdedigen. Luis Suárez zorgde met een puntertje voor wat gevaar, maar Jan Oblak kon simpel redding brengen.

Messi was gedurende de wedstrijd onzichtbaar en ook Suárez en Neymar konden geen potten breken. Atlético Madrid slaagde er ook in de laatste fase van de wedstrijd in om het spel van FC Barcelona te ontregelen. De Madrilenen waren gevaarlijk in de tegenaanval en kregen vlak voor tijd een strafschop na een handsbal van Andrés Iniesta. Griezmann liet het buitenkansje niet onbenut en maakte de 2-0. FC Barcelona hoorde even later ook een penalty te krijgen, maar scheidsrechter Nicola Rizzoli gaf de Catalanen slechts een vrije trap op de rand van het strafschopgebied na hands van Gabi.

Atlético Madrid gaat samen met Bayern München, Manchester City en Real Madrid uitmaken wie dit seizoen de Champions League wint. FC Barcelona kan zich nu volledig richten op de bekerfinale en de competitie, waar het met nog zes wedstrijden te spelen bovenaan staat. Atlético Madrid is met drie punten achterstand de meest naaste belager van FC Barcelona.

Door: Vincent Houttuin