Laatste nieuws
22.15Feyenoord kan geen beroep doen op buitenspeler tegen Go Ahead Eagles, maar komt met goed nieuws wat betreft Hartman
22.15LIVE Premier League | ManUnited in de achtervolging: hekkensluiter opnieuw op voorsprong
22.15LIVE eredivisie | Nieuwe domper voor tiental Ajax: Excelsior op voorsprong in tweede helft
22.14Wéér belangrijk voor Atalanta: Koopmeiners scoort in halve finale van Coppa Italia
22.13VI Live: Lamprou klopt Rensch en kopt Excelsior op voorsprong in Amsterdam
22.10Als Feyenoord per se een Nederlander wil strikken voor Slots erfenis, vallen twee eredivisiecoaches op
22.05Wat een blunder van Onana: Man United op achterstand tegen Engelse hekkensluiter
22.04Rood, penalty en tegengoal: Bergwijn brengt Ajax in grote problemen
22.03Joseph Oosting reageert voor camera op link met Feyenoord
22.00VI Live: Ajax staat voor lastige opgave na rood Bergwijn
21.58‘Opmerkelijke wending: Xavi blijft alsnog coach van FC Barcelona’
21.55LIVE Premier League | Titelkandidaat Liverpool op achterstand in derby en geel voor Van Dijk
21.53Onana hopeloos in de fout bij Manchester United
21.53Ten Hag kijkt toe: Onana weer eens hopeloos in de fout bij Man United
21.51André Onana gaat lelijk de mist in en leidt tegentreffer Manchester United in
21.47Brian Brobbey wordt nog voor rust gewisseld bij Ajax
21.45Paris Saint-Germain doet wat het moet doen en kan vandaag nog kampioen worden
21.45Carragher over Slot: 'Stap van Feyenoord naar Liverpool is gigantisch'
21.44Feyenoord-kandidaat komt met reactie: 'Mooie club, maar wat moet ik ermee?'
21.40Carragher over Slot: 'Andere status dan Klopp en Benítez hadden'
21.40Wat een actie: Mbappé bedient Dembélé, PSG op matchpoint voor Franse titel
21.38Nachtmerrie Ajax: 'rode' Bergwijn grote schlemiel, Brobbey valt uit
21.38Rood, strafschop én tegengoal: Bergwijn grote schlemiel in duel met Excelsior
21.37VI Live: Excelsior komt op gelijke hoogte met tiental van Ajax
21.37VI Live: Excelsior benut penalty tegen tiental Ajax na rood voor Bergwijn
21.35Ajax heeft Philippe Sandler gescout: dit is de uitkomst
21.30'Bizarre ommekeer: Xavi na dubbele meeting tóch op andere gedachten gebracht'
21.27VI Live: Rensch zet Ajax op voorsprong, Branthwaite scoort tegen Liverpool
21.20Klopp moet Gakpo missen: 'Maar hij heeft het beste excuus van iedereen!'
21.20'Xavi is 180 graden gedraaid en dient zijn contract tóch uit'
21.20Twente rekent af met Almere City en blijft op koers naar Champions League-voorronde
21.16VI Live: Baas verzuimt Ajax op achterstand te zetten, Rulli redt
21.15Ajax druk bezig met nieuwe trainer: ‘Potter is vandaag of morgen in Amsterdam’
21.15Kylian Mbappé steelt de show met heerlijke panna, PSG zet grote stap richting landstitel
21.11VI Live: Godts laat Excelsior schrikken, Antony in de basis bij United
Resultaten x
Buitenland

Kwartfinale lonkt voor Real na 0-2 zege op Roma

Real Madrid kan met opgeheven hoofd huiswaarts keren. Het won de achtste finale van de Champions League tegen AS Roma woensdagavond met 0-2, een ideale uitgangspositie voor Zinédine Zidane en zijn mannen.
17-02-2016 21:41 door Redactie ELF Voetbal

Real Madrid kan met opgeheven hoofd huiswaarts keren. Het won de achtste finale van de Champions League tegen AS Roma woensdagavond met 0-2, een ideale uitgangspositie voor trainer Zinédine Zidane en zijn mannen.

De eerste helft was een interessant schaakspel met als bovenliggende partij Real Madrid. De Spaanse uitploeg had overduidelijk het meeste balbezit, maar het verdedigend ingestelde AS Roma wist Real aanvallend gezien uit te schakelen. In de zoektocht naar kansen leed het team van Zidane daarbovenop redelijk vaak balverlies, waardoor Roma vaak tot counters kwam.

Daar was de opstelling precies op gemaakt door Luciano Spalletti, die besloot om de razendsnelle Mohamed Salah en Stephan El Shaarawy in de aanval op te stellen, met als centrale aanvaller Diego Perotti in plaats van Edin Džeko, die over minder wendbaarheid beschikt. Salah was een constante dreiging voor de Real-defensie, die moeite had om de Egyptenaar bij te benen. Ondanks dat wist de Italiaanse thuisploeg niet tot echte kansen te komen. De enige noemenswaardige mogelijkheid in de eerste helft kwam van de schoen van Marcelo, die na een wippertje van Cristiano Ronaldo het doel van Wojciech Szcz?sny met een fraaie volley onder vuur nam. Echter, ook dit was niet genoeg om tot een doelpunt te komen in de eerste 45 minuten.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Real bleef het balbezit koesteren en ging op zoek naar kansen. In de 57ste minuut werd dit eindelijk terugbetaald, toen Ronaldo in een tegenstoot diep werd gestuurd door Marcelo. De Portugees was Florenzi te snel en te slim af was en schoot via het lichaam van de Italiaan in de kruising. Hiermee had Real eindelijk de voorsprong en het belangrijke uitdoelpunt te pakken, en mocht Ronaldo zijn twaalfde goal van deze Champions League-campagne bijschrijven. Vervolgens had Roma de zware taak om langszij te komen, aangezien een 0-1 achterstand bijzonder lastig zou zijn om de return mee in te gaan. Hierdoor ontwikkelde het tot een open wedstrijd, met beide ploegen die mogelijkheden hadden om een belangrijke goal tegen de touwen te schieten.

Zo kwam Roma-middenvelder William Vainqueur dicht bij de gelijkmaker met een harde poeier van zo'n twintig meter. Keylor Navas was verslagen, maar de bal draaide net te ver weg om in het doel te vliegen. Aan de andere kant hadden Ronaldo en Karim Benzema in de 73ste en 76ste minuut de kopkansen voor de 0-2, maar beiden kwamen niet tot scoren. In de 86ste minuut viel deze goal tóch. Jesé Rodríguez was de Roma-defensie te slim af en schoot laag in de verre hoek om de score te verdubbelen. Het Romeinse thuisteam herstelde hier niet meer van.

Jesé verschafte Real met zijn late treffer de perfecte uitgangspositie voor de return over twee weken. Het is nagenoeg ondenkbaar dat Roma tweemaal gaat scoren in Bernabéu, terwijl het nog erg lang goed ging voor Spalletti en zijn mannen. Uiteindelijk waren twee momenten genoeg voor Real om het gewenste resultaat te behalen en al met anderhalf been in de volgende ronde van de Champions League te staan.