Laatste nieuws
14.49Schrik rond Tévez: voormalig Argentijns international in het ziekenhuis
14.40Zelfs Peter Bosz krijgt vraag over transferperikelen Arne Slot: ‘Laat mij...’
14.40Grote schrik bij PSV en Peter Bosz: ‘Er viel een doodse stilte’
14.35Erik ten Hag hoort behoorlijke salarisverlaging van Man United bij mislopen CL
14.28Het Parool vestigt hoop op Van Gaal om 'treinramp' af te wenden bij Ajax
14.10'Ten Hag kan zich opmaken voor flinke salarisverlaging bij Manchester United'
14.10Liverpool benadert Slot, maar niet Bosz: 'Laat mij maar lekker hier'
14.10Engelse media over Liverpool-target Arne Slot: ‘Eén van de meest vooruitstrevende coaches van Europa’
14.09City mist Haaland in 'een van de moeilijkste duels van het jaar'
14.05VP-voetbalkantine: 'Feyenoord moet Slot stap gunnen en instemmen voor 10 miljoen'
14.05Bosz heeft geen kampioenskriebels en rouwt om blessure Dest: 'Zijn er allemaal kapot van'
14.01PSV'ers kapot van zware knieblessure Sergiño Dest: ‘Het is verschrikkelijk’
13.50Captain van bekerwinnaar Athletic Bilbao neemt na negentien jaar afscheid
13.45'Liverpool komt met stevig eerste bod op Slot, Te Kloese wil nog meer'
13.43Bosz onthult toekomstplannen van PSV met Dest: 'Zelfde geldt voor de club'
13.38Barcelona sluit megadeal en gaat komende zomer vol voor man van 58 miljoen euro
13.25Blessurenieuws Dest kwam hard aan bij PSV: 'We zijn er kapot van'
13.21The Athletic denkt hoogte van openingsbod op Arne Slot te weten
13.20Bosz over ernstige blessure van Dest: 'We zijn er allemaal kapot van'
13.12Van den Brom stelt voorwaarde aan Vitesse: "Dat is een harde eis"
13.05Vier Feyenoord-kandidaten genoemd: 'Kent de club als geen ander'
13.00Ontsnappingsroute: op deze manier kan Ajax alsnog naar groepsfase Europa League
12.55VoetbalPrimeur bereikt in totaal 130.000 volgers op WhatsApp Kanalen
12.55Feyenoord verbaasd door werkwijze Liverpool inzake Slot; Te Kloese reageert
12.43Feyenoord wacht op bod Liverpool
12.43Porto lovend na definitieve Ajax-exit: 'Nummer tien vrijgehouden voor hem'
12.40PEC-icoon Van Polen zet na zeventien seizoenen punt achter carrière
12.39'Arsenal wil doorpakken in jacht op Zirkzee, Koopmeiners gewild'
12.39'Arsenal wil doorpakken in jacht op gewilde Zirkzee'
12.36Clubicoon Bram van Polen zwaait na zeventien seizoenen af bij PEC Zwolle
12.30Spel is op de wagen: Liverpool meldt zich officieel bij Feyenoord voor Arne Slot
12.27Transparant Feyenoord bevestigt Liverpool-nieuws, Te Kloese reageert
12.25'Liverpool meldt zich bij Feyenoord voor succestrainer Slot'
12.24John van den Brom wil graag bij Vitesse aan de slag, maar alleen mét kansen op promotie
12.12Liverpool meldt zich formeel voor Slot
Resultaten x
Buitenland

Vijf ploegen om dit seizoen in de gaten te houden

De interlandperiode is aangebroken en dat betekent dat het clubvoetbal voorlopig even stilligt. Met de eerste competitierondes achter de rug en het einde van de transfermarkt in zicht is het daarnaast ook een uitstekend moment om terug te blikken op de start van de Europese topcompetities. Welke clubs zijn goed van start gegaan? En welke hebben zich goed versterkt? Kortom: welke clubs uit de vijf grote Europese competities zouden dit seizoen weleens kunnen gaan verrassen?

30-08-2017 19:38 door Niels Meijerink

Engeland: Huddersfield Town

Huddersfield Town heeft eigenlijk alle ingrediënten om de gedoodverfde degradatiekandidaat te zijn. The Terriers eindigde vorig seizoen slechts als vijfde in de Championship maar wisten via de play-offs uiteindelijk de Premier League te bereiken. In tegenstelling tot het gros van de clubs uit Premier League houdt Hudderfield Town de transferuitgaven daarnaast vooralsnog op een bescheiden niveau.

Huddersfield gaf tot nog toe ‘slechts’ 44,6 miljoen euro uit. Ter vergelijking: daar koop je net Nemanja Matic van. Desondanks is de ploeg uitstekend aan de competitie begonnen. In de eerste speelronde werd het Crystal Palace van Frank de Boer op Selhurst Park met 0-3 verslagen waarna Huddersfield eveneens van Newcastle United wist te winnen: 1-0. In de laatste speelronde voor de interlandperiode werd er vervolgens gelijk gespeeld tegen Southampton.

Vreugde bij Huddersfield Town na de overwinning op Newcastle United

Met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden bezet Huddersfield momenteel een derde plek op de ranglijst, achter grootmachten Manchester United en Liverpool. Trainer David Wagner, een Duitser met Amerikaanse roots, is daarnaast een andere reden waarom Huddersfield Town een interessante ploeg is om dit seizoen te volgen. Wagner zweert bij een intensief pressievoetbal, waarmee het Manchester City vorig seizoen in de FA Cup erg moeilijk maakte. In het Etihad Stadium wist Huddersfield de ploeg van Pep Guardiola op 0-0 te houden.

Italië: SPAL

Ook SPAL gaf deze zomer, net als Hudderfield Town, weinig geld uit op de transfermarkt. Alleen is de situatie bij SPAL iets extremer. Slechts 3,3 miljoen euro spendeerde de Italiaanse promovendus aan transferbedragen. Daarbij werden wel de nodige huurlingen binnen gehaald: acht om precies te zijn. Dat SPAL weinig geld te makken heeft is verklaarbaar. 

In 2013 was de club op sterven na dood. Voor de derde keer. SPAL had op dat moment al twee faillissementen achter de rug en een derde zou hoogstwaarschijnlijk de definitieve nekslag zijn. In juli 2013 toog de toenmalige burgemeester van Ferrara, waar SPAL oorspronkelijk vandaan komt, naar de familie Colombarini met de vraag om de club van een definitief einde te behoeden.

Dat de burgemeester bij de familie Colombarini uitkwam is overigens niet vreemd. De familie steunde lange tijd de amateurclub AC Giacomense uit het plaatsje Masi San Giacomo waarmee het vanuit de krochten van het amateurvoetbal op klom naar de toenmalige Lega Pro, het derde Italiaanse profniveau.

De fans van SPAL kunnen hun club dit seizoen in de Serie A zien spelen

Nadat da familie Colombarini besloot om SPAL van de ondergang te behoeden werd de naam van AC Giacomense verandert in SPAL en besloot de familie om de club naar Ferrara te verhuizen. In het eerste seizoen met de Colombarini’s aan de leiding (2014/15) wist SPAL de Serie C meteen als vierde af te sluiten. Daarna volgden twee kampioenschappen waardoor SPAL momenteel in de Serie A actief is. Daarin dendert de club vooralsnog vrolijk door. Met vier punten uit de eerste twee duels kent SPAL een uitstekende competitiestart.

Spanje: Real Betis Sevilla

Sinds de promotie naar de Primera División in het seizoen 2014/15 is Real Betis allesbehalve een hoogvlieger op het hoogste Spaanse niveau. In het eerst seizoen na de promotie eindigde Betis nog als tiende terwijl de vijftiende plaats van vorig seizoen een teleurstelling was in het groen-witte deel van Sevilla. Dat seizoen zou daar weleens verandering in kunnen gaan komen.

Real Betis raakte met Dani Ceballos (Real Madrid) weliswaar een belangrijke speler en een groot talent kwijt, maar de ontvangen zestien miljoen euro werden deze zomer goed besteed. Met Víctor Camarasa haalde Betis een talentvolle middenvelder binnen, terwijl met Cristian Tello de nodige snelheid werd verwelkomd. De club versterkte zich daarnaast eveneens met de ervaren middenvelders Andrés Guardado en Javi García. 

Maar de grootste klapper maakte Betis deze zomer met de komst van Ryad Boudebouz, die overkwam van Montpellier. De Algerijnse middenvelder was volgens Squawka vorig seizoen de speler in de top vijf competities die de meeste kansen creëerde. Dit seizoen moet hij het aanvalsspel van Real Betis vorm gaan geven. De fans van Betis hebben daar in ieder geval vertrouwen in. De club verkocht vooralsnog zo’n 48.000 seizoenskaarten, terwijl het record op 45.000 lag, en streeft er na de 50.000 te halen. 

Boudebouz verhuisde deze zomer van Montpellier naar Real Betis

Frankrijk: Olympique Lyonnais

PSG is na de komst van Neymar dé titelkandidaat in Frankrijk, terwijl AS Monaco de belangrijkste kandidaat lijkt om plek twee op te eisen. Daarachter zou Olympique Lyonnais na twee vierde plaatsen op rij weleens kunnen gaan verrassen met een derde plaats, die vorig seizoen nog een prooi bleek voor Nice. 

Over aanvallende kwaliteiten beschikt de ploeg van trainer Bruno Génésio in ieder geval voldoende. Met Memphis Depay en Bertrand Traoré heeft Olympique Lyonnais de beschikking over twee voormalige Eredivisiespelers, terwijl de spitspositie wordt bezet door Mariano Díaz. De 24-jarige aanvaller kwam deze zomer over van Real Madrid en wist in zijn eerste vier wedstrijden al driemaal het net te vinden.

Grootste blikvanger bij Les Gones is na het vertrek van Alexandre Lacazette en Corentin Tolisso echter Nabil Fekir, die inmiddels de rol van nummer tien en aanvoerder heeft. In de thuiswedstrijd tegen Girondins de Bordeaux liet Fekir met een schitterende treffer, met zijn mindere rechterbeen nota bene, al zien wat het publiek dit seizoen van hem kan verwachten.

Duitsland: Eintracht Frankfurt

Sinds de terugkeer in de Bundesliga in 2012 is Eintracht Frankfurt allesbehalve het toonbeeld van stabiliteit. Sinds de rentree eindigde Frankfurt achtereenvolgens als zesde, dertiende, negende, zestiende, waarna het vorige seizoen werd afgesloten als elfde. Dit seizoen zou Eintracht Frankfurt weleens de verassing kunnen gaan worden in Duitsland.

De onderlinge verschillen in Duitsland zijn immers klein, op Bayern München na uiteraard. Maar bij de ploegen onder Bayern kan iedereen van iedereen winnen. Duitsland is immers een land waar de ploegen fysiek sterk zijn en tot het einde blijven gaan. Een wedstrijd is daardoor niet zomaar gewonnen. Daarnaast heeft Eintracht Frankfurt onder trainer Niko Kovac, met zijn broertje Robert als assistent, een stijgende lijn te pakken.

Einracht Frankfurt-trainer Niko Kovac

Kovac heeft het sinds 21 maart 2016 voor het zeggen bij Eintracht. Tijdens zijn aanstelling was het devies simpel: de club behoeden van degradatie. Daarin slaagde Kovac, waarna hij vorig seizoen de kans kreeg om zijn ideeën verder vorm te geven. Het resulteerde na een zestiende plek op de ranglijst dus in een elfde plaats, waarbij tevens de finale van de DFB Pokal werd bereikt. Met onder meer het aantrekken van Jetro Willems, Jonathan de Guzman en Sebastien Haller moet Eintracht Frankfurt dit seizoen weer een stap omhoog zetten op de ranglijst.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <