Laatste nieuws
01.20‘Concurrentie voor Liverpool in strijd om Slot, Feyenoord verlangt miljoenenbedrag’
00.10Voetbalpodcast | ‘Jürgen Klopp opvolgen bij Liverpool is een moeilijke klus, maar Arne Slot zou het kunnen’
00.00Wint Cole Palmer het EK voor Engeland? ‘Het is een absoluut genie’

Gisteren

23.57Slot-nieuws wekt enthousiasme: 'Liverpool voor hem een hele goede club'
23.55Ajax maakt vanwege riant bedrag aan tekengeld amper winst op Conceição
23.39Leicester zet monsterscore neer tegen Southampton en kan promotie ruiken
23.30Engelse media geïmponeerd: 'Arsenal back on track'
23.30'Liverpool intensiveert jacht op Slot, trainer zoekt al op Engelse huizenmarkt'
23.27‘Liverpool maakt topprioriteit van Arne Slot en gaat aankloppen bij Feyenoord’
23.22'Koeman krijgt zijn zin: landen mogen 26 spelers selecteren voor EK voetbal'
23.20Premier League-koploper Arsenal wint ruim van Chelsea en moet hopen op misstap Manchester City
23.18Noodkreet Koeman sorteert effect: Oranje mag met 26 spelers naar EK
23.07Oud-Ajacied Milik schiet Juventus naar finale Coppa Italia
23.05De EK-selectie van Engeland: dit zijn de spelers die kans maken
23.03Invaller Milik schiet schiet verliezend Juventus naar Italiaanse bekerfinale
23.00Briljant Arsenal vernedert Chelsea en houdt zicht op Premier League-titel
22.58Leicester City kan Premier League ruiken na sensationele zege
22.57Juventus kruipt via eerste balcontact Milik door het oog van de naald in Coppa Italia
22.56Goudhaantje Milik schiet Juventus naar de finale van de Coppa Italia
22.54Koploper Arsenal struikelt niet en geeft Chelsea flink pak slaag
22.54Arsenal en Havertz voeren voetbalshow op na rust en vernederen Chelsea
22.52Arsenal waarschuwt City en Liverpool met historische zege op Chelsea
22.52Arsenal waarschuwt City en Liverpool met galavoorstelling tegen Chelsea
22.50'PSV'er Dest scheurt voorste kruisband en komt heel 2024 niet meer in actie'
22.34Oogverblindend: Arsenal-ster Ødegaard doet gooi naar assist van het seizoen
22.30Raakt Feyenoord succestrainer Slot kwijt? 'Liverpool geïnteresseerd in Nederlander'
22.30'Feyenoord spot beoogde nieuwe hoofd jeugdopleiding bij Rangers FC'
22.25'UEFA luistert naar vurige Koeman: Oranje mag met meer dan 23 spelers naar EK'
22.22'Bod van 200 miljoen op Yamal', nieuwe ploeggenoot voor Messi
22.20Zware klap voor Sergiño Dest: PSV’er hele jaar niet meer in actie door zware knieblessure
22.14PSG denkt zeer waardevolle troef in handen te hebben om Yamal in te lijven
22.11Horrorscenario komt uit: Sergi?o Dest komt dit jaar(!) niet meer in actie
22.05Groot drama voor Sergiño Dest: linksback komt in 2024 niet meer in actie
21.53'Vrees wordt werkelijkheid: PSV-back Dest dit kalenderjaar niet meer in actie'
21.50Serieuze blessure Dest lijkt PSV'er ook de rest van 2024 te kosten
Resultaten x
Buitenland

Vijf recente, spectaculaire edities van El Derbi Madrileño

El Derbi Madrileño staat aankomend weekend weer op het programma. Deze keer voor het eerst in het nieuwe stadion van Atlético Madrid, Wanda Metropolitano. Maar het staat zeker niet vast wie er aan het langste eind gaat trekken. In de laatste vijf seizoenen zijn de rivalen uit Madrid namelijk erg aan elkaar gewaagd.
15-11-2017 23:26 door Gerd Jansen

De derby van Madrid is de afgelopen vijf seizoenen 23 keer gespeeld. Acht keer was Real de overwinnaar en ook Atlético Madrid won acht maal. In zeven wedstrijden kwam er uiteindelijk geen winnaar uit El Derbi Madrileño. We zetten de vijf meest spectaculaire wedstrijden van de afgelopen vijf seizoenen op een rij.

BALANS OVER DE LAATSTE VIJF JAAR 

Aantal keren gespeeld 23
Winst Atlético Madrid 8
Gelijkspel 7
Winst Real Madrid 8
Doelpunten Atlético Madrid 25
Doelpunten Real Madrid 31

17 MEI 2013, MADRID (ESTADIO SANTIAGO BERNABÉU), FINALE COPA DEL REY, 1-2                                                          14. Ronaldo 1-0, 35. Costa 1-1, 98. Miranda 1-2. Scheidsrechter: Clos (Spa), toeschouwers: 80.000.

Atlético Madrid wachtte al 13,5 jaar op een overwinning op de grote rivaal, Real Madrid. Sinds oktober 1999 wist Atlético niet meer van Real te winnen. Voor beide ploegen stond er deze vrijdagavond veel op het spel. Zowel het kampioenschap als de Champions League was voor Atlético en Real niet meer haalbaar en dus zette ze allebei vol in op de Copa del Rey.

Real kwam binnen het kwartier al op voorsprong, door een rake kopbal van Cristiano Ronaldo. In een wedstrijd waar Mesut Özil nog voor Real Madrid speelde en Radamel Falcao het shirt van Atlético droeg, schoot Diego Costa de 1-1 binnen. Trainer José Mourinho ontving in de tweede helft een rode kaart vanwege protesteren en er moest een verlenging aan te pas komen, om een winnaar te bepalen.

In de verlenging kon de scheidsrechter doorgaan met rode kaarten trekken. Cristiano Ronaldo trapte Gabi in zijn gezicht en kon inrukken. Niet veel later kopte Miranda de bevrijdende 1-2 tegen de touwen. Gabi ontving ook nog de rode kaart, nadat hij van scheidsrechter Clos zijn tweede gele kaart kreeg.

Atlético Madrid wist voor het eerst sinds 1999 weer te winnen en ook nog eens in het stadion van Real Madrid, Estadio Santiago Bernabéu. Het was ook de tweede keer dat Atlético de Copa del Rey won.

28 SEPTEMBER 2013, MADRID (ESTADIO SANTIAGO BERNABÉU), PRIMERA DIVISIÓN, 0-1                                                11. Costa 0-1. Scheidsrechter: Mateu (Spa), toeschouwers: 79.845.   

Ruim vier maanden na de strijd om de Copa del Rey, stonden de twee rivalen uit Madrid weer tegenover elkaar. Alleen nu in competitieverband. En daar moest de barrière van bijna 14 jaar zonder overwinning ook nog worden geslecht door Atlético Madrid. Voorafgaand aan de wedstrijd had Real twee verliespunten opgelopen en waren zowel FC Barcelona als Atlético Madrid nog zonder puntverlies na zes wedstrijden.

Atlético zette de goede vorm door en wist na iets meer dan tien minuten de score open te breken. Koke stuurde Diego Costa diep en daar wist de spits dankbaar gebruik van te maken. Nadat hij in een rechtstreeks duel keeper Diego López verschalkte, lag de 0-1 in het doel. Dat was uiteindelijk ook de enige treffer in Bernabéu.

Beide ploegen kregen nog kansjes op meerdere treffers. Zo raakten Koke en Tiago het houtwerk. Ook Real had nog een paar mogelijkheden, maar de ploeg van Carlo Ancelotti kwam niet meer op het scorebord. Dat resulteerde, na de winst op Real in de Copa del Rey, nu ook in een overwinning op de Koninklijke in de competitie. Die zal voor Atlético extra zoet hebben gesmaakt, omdat het plaatsvond in het stadion van de rivaal.

24 MEI 2014, LISSABON (ESTÁDIO DO SPORT LISBOA E BENFICA (DA LUZ)), FINALE CHAMPIONS LEAGUE, 4-1 (N.V.)    36. Godín 0-1, 90. Ramos 1-1, 110. Bale 2-1, 118. Marcelo 3-1, 120. Ronaldo (strafschop) 4-1. Scheidsrechter: Kuipers (Ned), toeschouwers: 60.976.

El Derbi Madrileño als finale van de Champions League. Voor de neutrale toeschouwer zal het na El Clásico waarschijnlijk de mooiste wedstrijd zijn die ze zich konden wensen, in de eindstrijd van de cup met de grote oren. Maar voor Diego Costa werd het duel een nachtmerrie. Na negen minuten viel de spits van los Rojiblancos geblesseerd uit. Voor het duel was hij al een twijfelgeval en uiteindelijk moest hij noodgedwongen op de bank plaatsnemen.

Met een kopgoal van Diego Godín kwam Atlético Madrid nog voor de rust op voorsprong. Even daarvoor had Gareth Bale de 1-0 op zijn schoen, maar zijn schot belandde naast het doel. Real Madrid probeerde na de rust de druk op te voeren, onder meer door aanvallende wissels van coach Ancelotti. In het begin wilde dit niet werken, maar in de absolute slotfase wist Sergio Ramos de Koninklijke naar een verlenging te koppen.

In de verlenging maakte Real het af. In het tweede kwartier van de verlenging wist Bale te scoren, nadat een schot van Ángel di María werd gekeerd door Thibaut Courtois. Na een schuiver van Marcelo en een benutte penalty van Cristiano Ronaldo kon Real Madrid de tiende Champions League in ontvangst nemen.

7 FEBRUARI 2015, MADRID (ESTADIO VICENTE CALDERÓN), PRIMERA DIVISIÓN, 4-0                                                        14. Tiago 1-0, 18. Saúl 2-0, 67. Griezmann 3-0, 89. Mandzukic 4-0. Scheidsrechter: Fernández Borbalán (Spa), toeschouwers: 53.063.

In een seizoen met ongelofelijk veel derby's, was deze zege van Atlético toch veruit de opvallendste. In totaal waren er acht (!) confrontaties tussen de rivalen uit Madrid. Zo kwamen ze elkaar tegen in de Supercopa, de Champions League en in de Copa del Rey. En natuurlijk in de competitie.

De eerste wedstrijd van het seizoen 2014/2015 tussen Real en Atlético wist de ploeg van Diego Simeone weer te winnen, nadat ze vorig seizoen al hadden gestunt in het huis van Real. Atlético begon goed aan de wedstrijd en scoorde het binnen het eerste kwartier via Tiago. Iker Casillas zag er niet goed uit bij de goal, maar daar had Atlético maling aan.

Ze gingen vrolijk door met scoren en Real was in geen velden of wegen te bekennen. Voor de rust wist Saúl met een omhaal de 2-0 te scoren. In de tweede helft kopte Antoine Griezmann de derde treffer binnen na een fraaie aanval via Arda Turan en opnieuw Saúl. Het slotakkoord was voor Mario Mandzukic, die een voorzet van Fernando Torres promoveerde tot doelpunt.

Voor Real Madrid was het de grootste nederlaag sinds de afstraffing in eigen huis door FC Barcelona (5-0), in november 2010. En achteraf gezien, heeft Real het kampioenschap mede door de nederlagen tegen Atlético uit handen gegeven. Het verschil met de kampioen van dat jaar, FC Barcelona, was maar twee punten. Al met al een desastreuze dag voor Real, maar een geweldige voor Atlético Madrid.

2 MEI 2017, MADRID (ESTADIO SANTIAGO BERNABÉU), HALVE FINALE CHAMPIONS LEAGUE, 3-0                                    10. Ronaldo 1-0, 73. Ronaldo 2-0, 86. Ronaldo 3-0. Scheidsrechter: Atkinson (Eng), toeschouwers: 77.609.

De op een na laatste ontmoeting tussen de kemphanen uit Madrid eindigde in een overtuigende zege voor Real Madrid. En uiteindelijk werd het ook de wedstrijd van Cristiano Ronaldo. Na zijn hattrick in de return van de kwartfinale tegen Bayern München, herhaalde Ronaldo dit kunststukje opnieuw tegen Atlético Madrid.

Nadat een voorzet van Sergio Ramos niet tot een kans leidde, bracht Casemiro de bal opnieuw voor en Ronaldo kopte de bal overtuigend raak. De Koninklijke domineerde de wedstrijd, ook al creëerde ook Atlético een paar mogelijkheden. In de tweede helft liep de thuisploeg verder uit en was het opnieuw Ronaldo die op het scorebord kwam. Met nog ruim een kwartier te spelen poeierde de Portugese superster de bal kiezelhard achter doelman Jan Oblak. En na een voorzet van Lucas Vázquez maakte Ronaldo zijn hattrick compleet, door de bal simpel in het doel te schuiven.

Opmerkelijk was wel hoe Ronaldo na afloop reageerde. Hij vroeg de fans of ze hem niet meer willen uitfluiten. Dat gebeurde ook al in eerdere wedstrijden, terwijl hij toch een behoorlijke staat van dienst heeft opgebouwd in Madrid. Er waren zelfs geruchten dat hij zou vertrekken uit Madrid vanwege de kritische fans. Ronaldo is echter niet vertrokken uit Madrid en zal aankomende zaterdag zeker aan de aftrap verschijnen van El Derbi Madrileño.

 

 

 




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <