22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
21.45Wissel Ten Hag zorgt voor boegeroep bij United-fans, Højlund reageert opvallend
21.43'Bedragen die voor Bakayoko genoemd worden zijn belachelijk'
21.40Perez ziet geschikte Slot-opvolger: 'Het is zó bepalend wie Feyenoord nu neemt'
21.40Paris Saint-Germain is dag na gelijkspel alsnog kampioen door nederlaag AS Monaco
21.40RKC geeft tot twee keer toe voorsprong uit handen tegen worstelend Utrecht
21.39VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Conceição en St. Juste in Portugese topper
21.35Bijzondere mijlpaal voor Kluivert na wéér een treffer: 'Mijn vader verslagen'
Resultaten x
Buitenland

Beloont Bristol City zich dinsdagavond met een finaleplaats in de Carabao Cup?

Bristol City is dit seizoen de grote verrassing in de Engelse Carabao Cup. Dinsdagavond ontvangt de ploeg uit de Championship het grote Manchester City in de halve finale. The Citizens kunnen hun borst natmaken en daar kunnen de nodige Premier League-clubs over meepraten.
23-01-2018 14:00 door Bob van Dijk

Ronde 1: Plymouth Argyle 5-0

Het avontuur van Bristol City in de Carabao Cup (League Cup) begon al op dinsdag 8 augustus vorig jaar. In eigen stadion speelden The Robins tegen Plymouth Argyle uit de Football League One. Een lastig karwei werd de wedstrijd tegen The Pelgrims echter niet. Via treffers van Jens Hegeler, Nathan Baker, Korey Smith en Freddie Hinds was na 45 minuten al een 4-0 voorsprong bereikt. Na de pauze deed Jamie Paterson ook nog een duit in het zakje namens de ploeg van manager Lee Johnson.

Ronde 2: Watford 3-2

Nog dezelfde maand werd direct de tweede ronde van het Engelse bekertoernooi afgewerkt. Dit keer wachtte Bristol City een lastige klus met een bezoek aan Premier League-club Watford. Toen Étienne Capoue The Hornets na de rust op een 1-0 voorsprong zette, leek het sprookje voor Bristol City voorbij. Doelpunten van Hinds, Bobby Reid en Niclas Eliasson bliezen het sprookje echter nieuw leven in. Een late treffer van Adrian Mariappa kwam te laat voor Watford: 2-3.

Ronde 3: Stoke City 2-0

Een kleine maand later kwam Stoke City op bezoek in het Ashton Gate Stadium. Ook The Potters kunnen meepraten over een verloren wedstrijd in Bristol, want de ploeg van de inmiddels ontslagen Mark Hughes werd met een 2-0 nederlaag terug naar Stoke-on-Trent gestuurd. Famara Diedhiou opende vijf minuten na de thee de score namens Bristol City en was enkele minuten later aangever op de 2-0 van Matt Taylor. Die treffer bleek fataal voor Stoke City.

Ronde 4: Crystal Palace 4-1

En het bleef niet bij de uitschakeling van Watford en Stoke City. Ook Crystal Palace nam afscheid van de Carabao Cup na een bezoek aan het zuidwesten van Engeland. Met Jaïro Riedewald, Timothy Fosu-Mensah en Patrick van Aanholt in de basis verloren The Eagles met liefst 4-1. Bakary Sako opende nog wel de score namens de bezoekers, maar treffers van Taylor, Milan ?uri?, Joe Bryan en Callum O'Dowda draaiden het wedstrijdbeeld compleet om en deden Crystal Palace de das om.

Kwartfinale: Manchester United 2-1

Als Manchester United op bezoek komt, barst bijna ieder voetbalstadion uit de voegen en dat gold op 20 december 2017 ook voor Ashton Gate. Tegen de Engelse grootmacht haalde Bristol City de pauze zonder kleerscheuren en na de rust bracht Bryan de thuisploeg zelfs op voorsprong. Zlatan Ibrahimovi? maakte die treffer echter al snel ongedaan en er leek een verlenging aan te komen. In de 93e minuut werd dat echter voorkomen door Smith, die zijn ploeg naar de halve finale schoot.

Halve finale 1: Manchester City 1-2

Manchester City is dit seizoen vrijwel onaantastbaar en verloor enkel nog van Liverpool in de Premier League. Het had niet veel gescheeld of er stond nog een nederlaag achter de naam van The Citizens. In de heenwedstrijd tegen Bristol City keek de ploeg van manager Pep Guardiola met de rust tegen een 0-1 achterstand aan door een doelpunt van Reid. Kevin de Bruyne (55e minuut) en Sergio Agüero (92e minuut) bezorgden Manchester City alsnog de overwinning in eigen stadion.

Halve finale 2: Manchester City

Gelukkig voor Bristol City gaan de halve finales in de strijd om de Carabao Cup over twee wedstrijden. De club krijgt dinsdagavond de kans om de achterstand tegen de lijstaanvoerder van de Premier League weg te poetsen. Als dat lukt neemt Bristol City het in de finale op tegen Arsenal of Chelsea en schakelt het voor de vijfde keer op rij een tegenstander van een niveautje hoger uit in het bekertoernooi. De wedstrijd begint dinsdagavond om 20:45u in een uitverkocht Ashton Gate.