Laatste nieuws
03.31Pijnlijke verspreking Johan Derksen zorgt voor hilariteit bij Vandaag Inside

Gisteren

23.55Mooi: Berghuis doet belofte aan zieke Ajax-fan
23.45Vardy Party: Leicester viert succes acht jaar later wéér voor televisie
23.35'Bayern maakt enorm bedrag vrij voor toptransfer Leverkusen-ster in 2025'
23.28Unicum: veelbesproken De Mil handhaaft zich met tweede club in Pro League
23.25Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
23.20Leicester keert terug in Premier League door afstraffing Leeds
23.20B-garnituur Real wint dankzij scorende basisdebutant en is bijna kampioen
23.15Mondeling akkoord tussen Feyenoord en Liverpool: droomtransfer Arne Slot bijna rond
23.13Real Madrid kan titel nauwelijks nog ontgaan, Crysensio Summerville verprutst eerste promotiekans met Leeds United
23.10Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
22.58B-team Real Madrid rekent af met Real Sociedad, titel bijna binnen
22.57Güler helpt Real Madrid bij basisdebuut in LaLiga aan zege
22.55Leeds gaat op de slachtbank, Leicester keert terug naar Premier League
22.55Britse media: 'Liverpool betaalt minimaal 9 miljoen voor Slot'
22.55Tilburgs feestje verpest: (nog) geen promotie Willem II na gelijkspel
22.40Groningen koestert punt in KKD-kraker: 'Zijn nog vol in de race'
22.25'Liverpool en Feyenoord akkoord over transfersom Slot, deal snel beklonken'
22.25Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
22.22Namen Giménez en Taylor vallen in Italië
22.22Namen Santiago Giménez en Kenneth Taylor vallen in Italië
22.18Fabrizio Romano meldt: "Arne Slot naar Liverpool"
22.07Jong Ajax speelt thuis gelijk tegen Roda JC
22.05Liverpool en Feyenoord bereiken mondeling akkoord over transfer Arne Slot
22.05Roda JC profiteert niet van remise bij kraker Willem II - FC Groningen
22.02Keuken Kampioen Divisie stevent af op spannende ontknoping
22.00'Feyenoord en Liverpool akkoord: Slot krijgt droomtransfer'
22.00Willem II grijpt naast eerste kans op terugkeer naar eredivisie na remise tegen Groningen
21.57Willem II moet promotiefeest uitstellen na gelijkspel in kraker
21.57Roda JC maakt dure misstap, FC Dordrecht vergeet te profiteren
21.57Roda begaat bij Jong Ajax cruciale misstap in strijd om directe promotie
21.55Willem II wint niet van FC Groningen en moet promotiefeest uitstellen
21.52Willem II moet feest uitstellen, maar houdt beste promotieperspectief
21.52VI Live: Willem II moet promotiefeest uitstellen
21.50Jorien van den Herik wordt ondanks steun Feyenoord en Ajax niet de nieuwe KNVB-voorzitter: 'Het is te veel werk’
Resultaten x
Buitenland

ELF voetballers die kozen voor een opmerkelijke carrièreswitch

Usain Bolt is de snelste man ter wereld en droomt nog altijd van een carrièreswitch tot profvoetballer. Verder dan een benefietduel bij Manchester United lijkt hij echter niet te komen. Deze ELF profvoetballers kozen ook voor een opmerkelijke nieuwe loopbaan.
27-02-2018 11:00 door Bob van Dijk

Stein Huysegems (35)

Tussen 2004 en 2009 speelde Stein Huysegems vijftien interlands voor België. In Nederland kennen we hem vooral uit zijn tijd bij AZ Alkmaar, FC Twente en Feyenoord. Inmiddels voetbal de 35-jarige aanvaller bij de amateurs van Berlaar-Heikant en heeft hij een gewone baan. Hij is namelijk postbode. "Ik wilde niet thuiszitten en ging op zoek naar nieuw werk. Ik wilde werk dat ik in de ochtend kon doen, zodat ik dat kon combineren met de kinderen en het voetbal", aldus Huysegems tegen Sporza.

George Weah (51)

Tijdens zijn loopbaan als profvoetballer speelde George Weah voor grote Europese clubs als AC Milan, Paris Saint-Germain, Chelsea en Manchester City. In 1995 werd hij als eerste Afrikaan uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar. Inmiddels is hij 51 en terug in zijn geboorteland Liberia. In 2017 deed hij daar mee aan de presidentsverkiezingen en werd hij uiteindelijk met een overduidelijke meerderheid gekozen tot de nieuwe president van het Afrikaanse land.

Tim Wiese (36)

Liefhebbers van de Duitse Bundesliga kennen Tim Wiese ongetwijfeld. Hij speelde bij SC Fortuna Köln, FC Kaiserlautern en 1899 Hoffenheim, maar is vooral bekend uit zijn tijd bij Werder Bremen. Ook speelde de inmiddels 36-jarige Wiese zes interlands voor Duitsland. In 2014 besloot hij te stoppen met profvoetbal om een andere sport te gaan ontdekken. Wiese richtte zich volledig op een carrière als worstelaar en doet inmiddels al mee aan wedstrijden.

Faustino Asprilla (48)

Misschien een minder bekende naam, maar Faustino Asprilla heeft een minstens net zo opmerkelijk verhaal. De oud-international van Colombia maakte hij naam in het shirt van Parma en speelde hij ook voor Newcastle United. Na zijn actieve loopbaan besloot hij iets heel anders te gaan doen. Samen met wat vrienden besloot Asprilla een eigen condoomlijn te lanceren. Bij de presentatie kwam oud-doelman Carlos Valderrama zijn voormalig ploeggenoot een handje helpen.

Paolo Maldini (49)

Als verdediger van AC Milan was Paolo Maldini tussen 1984 en 2009 de schrik van menig aanvaller. De linksbenige Italiaan won in zijn loopbaan onder meer de Serie A, Coppa Italia en de Champions League. Met de Italiaanse nationale ploeg speelde hij 126 interlands. Na zijn carrière als voetballer richtte Maldini zich op een leven als professioneel tennisser. Samen met zijn coach Stefanio Landonio maakte Maldini in 2017 zijn debuut op het Challenger-toernooi van Milaan.

Philip Mulryne (40)

Philip Mulryne begon zijn voetballoopbaan bij Manchester United. Daar voetbalde hij samen met sterren als David Beckham, Ryan Giggs en Paul Scholes. Nadat hij ook had gespeeld voor Norwich City, Cardiff City, Leyton Orient en King's Lynn besloot hij in 2009 te stoppen met profvoetbal en priester te worden. "Ik was lusteloos doordat ik dacht dat deze manier van leven me blij zou maken, maar het gaf totaal geen voldoening", aldus Mulryne tegenover The Mirror.

Marcelo Pletsch (41)

De Braziliaanse verdediger Marcelo Pletsch speelde voor het Griekse Panionios en het Servische FK Vojvodina, maar is vooral bekend uit zijn tijd in de Bundesliga bij Borussia Mönchengladbach. In 2005 besloot hij een punt achter zijn loopbaan te zetten en vrachtwagenchauffeur te worden. Tien jaar nadat hij was gestopt werd de Braziliaan betrapt op het vervoeren van marihuana. Op het dak van zijn witte vrachtwagen bleek hij maar liefst 793 kilo drugs te hebben liggen.

Royston Drenthe (30)

Met clubs als Feyenoord, Real Madrid en Everton op zijn lijstje kan Royston Drenthe terugkijken op een mooie loopbaan. In 2017 stopte hij echter op jonge leeftijd en gooide de Rotterdammer het roer helemaal om. Zo heeft hij inmiddels onder de naam Roya2Faces een carrière als rapper en zette hij zijn eerste stappen op het voetbalveld als jeugdtrainer bij Feyenoord. Eerder maakte hij al een rap met voetballer Ryan Babel en verscheen hij bij het bekende 101 Barz.

Arjan de Zeeuw (47)

Telstar, Barnsley, Wigan Athletic, Portsmouth en Coventry City. Dat zijn de voetbalclubs, waar Arjan de Zeeuw voor speelde. In totaal speelde hij zelfs vijf seizoenen in de Premier League. Na zijn actieve loopbaan besloot hij niet verder te gaan analist, maar keerde hij terug naar zijn oude liefde. Geneeskunde en ordehandhaving zijn waren altijd belangrijke zaken voor De Zeeuw. Tegenwoordig werkt De Zeeuw als inspecteur bij de Nederlandse politie.

Vinnie Jones (53)

In het shirt van onder meer AFC Wimbledon, Chelsea en Leeds United gold Vinnie Jones als een bikkelharde middenvelder. Omdat zijn grootouders uit Wales kwamen, speelde hij een aantal interlands voor dat land. Na het voetbal werd Jones acteur. Hij speelde in films als Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch en Gone in 60 Seconds. Ook was hij te zien in commercials van Bacardi. Zijn laatste rol speelde Jones in 2015 als John Doe in 6 Ways to Sundown.

Gordon Ramsay (51)

Als profvoetballer wist Gordon Ramsay het niet heel ver te schoppen, maar in de jeugd van Glasgow Rangers gold hij als groot talent. Hij moest stoppen met voetbal door een niet meer genezende knieblessure. Ramsay besloot in de catering te gaan werken omdat hij verwachtte als kok te kunnen reizen en hij wilde graag weg uit Groot-Brittannië. Met succes: tegenwoordig heeft de tv-kok 27 restaurants, goed voor maar liefst 16 Michelinsterren.

 




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <