Laatste nieuws
18.05Bizar: zeventienjarige Endrick onthult opmerkelijk relatiecontract met vriendin
18.05Minteh en Paixao boeien clubicoon Feyenoord: 'Zij maken het verschil'
18.05Hans Kraay junior ziet 'achterlijke, debiele' actie: 'Hoe haal je dit in je hoofd?'
17.58Degradatie nabij voor Sheffield ondanks hoogtepunt Hamer: ‘Geweldig afgerond!’
17.56Hoever, Manhoef én Burger zorgen voor Nederlands feestje in Stoke-on-Trent
17.50Hoop 'tegen beter weten in' bij NEC-kamp: 'Heb de 6-0 tegen Ajax gezien...'
17.50LIVE Keuken Kampioen Divisie | ADO incasseert gelijkmaker tegen FC Eindhoven, koploper Willem II treft MVV
17.50LIVE FA Cup | Nathan Aké terug in Manchester City-basis bij halve finale op Wembley tegen Chelsea
17.50Van Russische connecties tot ruzie met Amerikanen: de teloorgang van Vitesse
17.46Manchester City treedt zonder Haaland aan in FA Cup-kraker tegen Chelsea
17.45AZ komt met update over Femke Liefting: keepster heeft hersenschudding, maar mag ziekenhuis alweer verlaten
17.44VI Live: FC Eindhoven knokt zich terug in duel met ADO
17.43AZ meldt positieve update na botsing: 'Liefting is onderzocht en mag naar huis'
17.42AZ komt met goed nieuws na schrikmoment in duel met Ajax Vrouwen
17.40‘Barcelona zet na tien jaar in op hereniging ter waarde van 60 miljoen euro’
17.38From zero to hero: Hart (37) eist hoofdrol op in halve finale beker
17.30Weghorst draagt bij aan doelpuntenfestijn en blijft hopen op Europees voetbal
17.30Weghorst houdt Europese droom van Hoffenheim in leven
17.30LIVE buitenlands voetbal | Weghorst belangrijk met goal en assist, Hamer scoort voor hekkensluiter
17.28VI Live: Simons en Weghorst winnen allebei op valreep
17.26Leipzig dankt Openda en zet stap naar de Champions League; Weghorst trefzeker
17.25Duel Ajax-AZ gestaakt na zware botsing Liefting; AZ-keepster loopt hersenschudding op
17.16Chelsea stunt in Champions League met zege bij bekerhouder en favoriet Barcelona
17.15Aké maakt rentree in bekerkraker, Haaland ontbreekt
17.15Praat mee op VP: Manchester City - Chelsea
16.59Vardy en Ndidi bezorgen Leicester City cruciale zege in jacht op promotie
16.57Geloof het of niet: Braziliaan Endrick onthult ‘relatiecontract’ met clausules
16.57Buitenspel: Telegraaf blundert ludiek bij nieuws potentiële Willem II-directeur
16.51VI Live: Twee Nederlandse doelpunten bij Stoke City
16.50Weghorst laat goede vorm zien aan Koeman met derde goal in laatste vier duels
16.47Ian Maatsen laat Chelsea en Dortmund weten waar hij na de zomer wil voetballen
16.40Carrière Feyenoorder Dávid Hancko verliep niet vlekkeloos: ‘Ik voelde me de flop van de Serie A’
16.34Luis Figo trollt Barcelona-fans in Uber Eats-reclame
16.27Driessen niet overtuigd van Oranje-klant: 'Niveau is goed, maar geen meerwaarde'
16.22VI Live: Xavi Simons met RB Leipzig op voorsprong
Resultaten x
Buitenland

Zo ziet de loting van de Champions League en Europa League eruit

De achtste finales in de Champions League en de Europa League zitten erop. Vrijdagmiddag werd in Nyon geloot voor de kwartfinales voor de grote Europese toernooien. Dat leverde opnieuw enkele mooie affiches op.
16-03-2018 15:00 door Bob van Dijk

CL: FC Barcelona - AS Roma

Vijfvoudig winnaar FC Barcelona rekende in de vorige ronde af met Chelsea en stuit nu op de Italiaanse grootmacht AS Roma. Met Kevin Strootman in het elftal schakelden de Romeinen FK Sjachtar Donetsk uit. In de Serie A staat AS Roma momenteel op de derde plek en is een ticket voor de Champions League nog allerminst zeker. Twee jaar geleden speelden AS Roma en FC Barcelona in de groepsfase tegen elkaar. In Rome hield de thuisploeg hun gasten knap op een 1-1 gelijkspel. Op bezoek in Barcelona hadden zij echter niets te vertellen en verloor AS Roma met liefst 6-1.

CL: Sevilla - Bayern München

De Duitse grootmacht Bayern München had in de achtste finales weinig te duchten van Besiktas en hoopt weer eens de finale van de Champions League te halen. Toch moet de ploeg van trainer Jupp Heynckes tegenstander Sevilla zeker niet onderschatten. De Spanjaarden staan weliswaar vijfde in de Primera División, maar wisten zich wel knap te ontdoen van Manchester United. Na de 0-0 in eigen stadion won Sevilla met 1-2 op Old Trafford. Bayern München wist de Champions League al vijf keer te winnen, terwijl Sevilla net zo vaak de beste was in de Europa League.

CL: Juventus - Real Madrid

Naast FC Barcelona en Sevilla is Real Madrid de derde Spaanse ploeg in het toernooi. De op papier lastige confrontatie met Paris Saint-Germain werd overtuigend gewonnen door de manschappen van trainer Zinédine Zidane. Het teleurstellende seizoen in de Spaanse competitie kan worden vergeten bij successen in de Champions League. Tegenstander Juventus wil dat echter niet zomaar laten gebeuren. De Italianen hadden het bijzonder lastig met Tottenham Hotspur, maar staan wel in de volgende ronde. De 33-voudig landskampioen van Italië wist twee keer de Champions League te winnen.

CL: Liverpool - Manchester City

De laatste kwartfinale is een Engels onderonsje tussen Liverpool en Manchester City. Vanaf de kwartfinales kunnen clubs uit dezelfde competitie elkaar namelijk gewoon loten. Manager Josep Guardiola zal op zijn hoede zijn voor The Reds, want in de Premier League gingen The Citizens met 4-3 onderuit. In eigen stadion werd echter met 5-0 gewonnen. Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de gelederen ontdeed Liverpool zich in de vorige ronde van FC Porto. Manchester City hoefde zich amper in te spannen tegen FC Basel.

De heenwedstrijden in de kwartfinales zullen worden gespeeld op dinsdag 3 april en woensdag 4 april. Een week later zullen op dinsdag 10 april en woensdag 11 april de returns worden afgewerkt. De vier winnaars plaatsen zich logischerwijs voor de halve finales. De finale van de Champions League staat dit jaar gepland op zaterdag 26 mei (20:45u) en zal worden gespeeld in het NSK Olimpiejsky te Kiev.

EL: RB Leipzig - Olympique Marseille

In de Europa Leauge zijn acht ploegen over, die uit acht verschillende landen komen. Namens Duitsland is RB Leipzig nog van de partij en zij ontmoeten Olympique Marseille. De Duitsers waren dit seizoen actief in de Champions League, maar wisten daarin niet te overwinteren. Toch werden grote clubs als SSC Napoli en FC Zenit al door de club uitgeschakeld in de Europa League. Tegenstander Olympique Marseille zat ook niet stil. Zij wisten een knappe zege te boeken tegen de Spaanse ploeg Athletic Club.

EL: Arsenal - CSKA Moskou

Normaal gesproken hoort Arsenal natuurlijk thuis in de Champions League, maar dit seizoen is ploeg van manager Arsène Wenger te bewonderen in de Europa League. Zonder veel moeite werd AC Milan in de vorige ronde verslagen. Het winnen van de Europa League geeft The Gunners een directe toegang tot de Champions League en die lijkt via de Premier League niet te worden behaald. CSKA Moskou knikkerde het Olympique Lyon van Memphis Depay en Kenny Tete uit het toernooi. Na de 0-1 nederlaag in eigen stadion werd in Lyon met 2-3 gewonnen.

EL: Atlético Madrid - Sporting CP

Bas Dost kan zijn borst natmaken in de kwartfinales. Hij treft met Sporting CP titelfavoriet Atlético Madrid. De Spanjaarden werden verrassend uitgeschakeld in de Champions League en hebben vooralsnog weinig moeite met de tegenstand in de Europa League. Zo werd de Russische koploper Lokomotiv Moskou over twee wedstrijden met liefst 8-1 verslagen. Sporting CP had het lastig op bezoek bij FC Viktoria Pilsen, waar Dost een strafschop miste. Een late treffer van Rodrigo Battaglia was uiteindelijk toch genoeg voor een plekje in de kwartfinales.

EL: SS Lazio - RB Salzburg

Stefan de Vrij was met een doelpunt tegen Dinamo Kiev van grote waarde voor SS Lazio in de vorige ronde. Nu kan de Nederlandse verdediger zich opmaken voor een ontmoeting met stuntploeg RB Salzburg. De Oostenrijkers kregen het namelijk voor elkaar om een van de favorieten uit te schakelen. Borussia Dortmund bleek niet opgewassen tegen de stugge ploeg van trainer Marco Rose. In de competitie van Oostenrijk staat RB Salzburg alweer acht punten voor op de concurrentie. SS Lazio bezet in de Serie A de vierde plek.

De heenwedstrijden in de kwartfinales van de Europa League zullen worden afgewerkt op donderdag 5 april. Zeven dagen later zullen op donderdag twaalf april de returns volgen. De finale van de Europa League staat gepland op woensdag 16 mei (20:45u). Het decor is het Parc Olympique Lyonnais in Lyon.




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <