Laatste nieuws
10.52'Bayern moet trainerszoektocht voortzetten na nieuws van Duitse bond'
10.46Tigres-doelman tovert laserpen tevoorschijn en krijgt megaschorsing
10.45Argentijnse doelman krijgt megaschorsing na opmerkelijke actie op tribune
10.45Arsenal wil competitiegenoot beroven van topspits; prijskaartje van 116 miljoen
10.31Hummels en de 'boeren' uit Duitsland slaan keihard terug naar Premier League
10.30Brugge woest na bereiken halve finale: 'Zielig en triest dat dit niet mogelijk is'
10.23Koopmeiners geroemd door Italiaanse media: 'Hij stopt nooit'
10.13Wouter Goes koos na kritiek van Ajax zelf voor vertrek naar AZ: ‘Kwam hard aan’
10.05Martínez haalt Lille bloed onder nagels vandaan, maar mag na 2x geel blijven staan dankzij regel die niemand kent
10.00Hoe De Kuip het strijdtoneel van de bekerfinale werd: 'Inmiddels een traditie'
09.59'Ellende' bij NEC lijkt voorbij: 'Snap dat niet zoveel mensen naar ons keken'
09.51Lichtpuntje van Ajax spreekt ambities uit: 'Mee naar het EK is een droom'
09.35Club Brugge-voorzitter haalt keihard uit: 'We zijn een heel onprofessioneel voetballand'
09.35Dumfries en Frimpong als voorbeelden: 'Daar kijk ik wel naar op'
09.30Gouka ziet verschil bij Feyenoord: 'Beker niet nodig om seizoen te redden'
09.20Brobbey droomt van doelpunt op het EK en schat zijn eigen transferwaarde
09.20Brobbey schat eigen transferwaarde: 'Na het EK? Tachtig miljoen euro'
09.16Liggen Ajax en Feyenoord te slapen? ‘Het niveau van die twee clubs kan ik aan’
09.10Belgische media zien Feyenoord als goede voorbeeld voor Club Brugge
08.56Buitenspel: De Roon komt met creatieve post op social media na verrassing
08.55De Roon viert uitschakeling Liverpool met verwijzing naar populair tv-programma
08.47Meijer lovend over 'nieuwe special one': 'Heeft die jongens gehersenspoeld'
08.35Extra Champions League-ticket naar Italië, ook Duitsland mag hopen
08.33Franse media schrijven over 'beul': 'Een grappenmaker of provocateur'
08.26‘Lullo’ De Roon krijgt lachers weer op zijn hand met creatie op social media
08.09Klopp heeft een zorg minder: 'Godzijdank niet mijn probleem meer'
07.58Quiz KNVB Beker | Wat weet jij van de finalisten Feyenoord en NEC?
07.54De Roon na plaatsing voor halve finale Europa League: 'Dan is het hopen...'
07.47Geïmponeerde Romano zet topclubs op scherp met post over Oranje-international
07.45België vreest in aanloop naar EK: sterkhouder valt geblesseerd uit
07.39Goes reageert op 'verrassing' bij Ajax: 'Dat kwam hard aan'
07.35Beelen geeft toe: keuze voor Feyenoord kostte hem slaap
07.35Jeremie Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen en staat in halve finale
07.35Atalanta niet meer in de problemen tegen Liverpool, Frimpong houdt ongeslagen status Leverkusen in stand
07.30Voetbal op tv: hier zie je de KKD-wedstrijden en duels in Italië en Duitsland
Resultaten x
Buitenland

Zo staan de WK-favorieten er op dit moment voor

Over tweeënhalve maand is het zover, het WK in rusland zal starten met de wedstrijd Rusland-Saoudi-Arabië. Een handjevol topfavorieten voor de eindoverwinning hebben zich geplaatst voor het toernooi in Rusland. Hoe staan deze teams er op dit moment voor? Verkeren ze in een bloedvorm of is er nog veel werk aan de winkel?
25-03-2018 13:26 door Thijs de Bruijn

Duitsland

Topspeler: Toni Kroos

Talent: Julian Brandt

Coach: Joachim Löw

Fifa ranking: 1

Duitsland zal in Juni aantreden als de titelverdediger. Vier jaar geleden was het Mario Götze die de finale in extremis besliste door als invaller de 1-0 te maken. Hij zal er dit jaar niet bij zijn, maar een aantal vervangers van hoog niveau zullen wel gaan schitteren op het WK. Voetballers als Leroy Sané, Timo Werner, Joshua Kimmich en Julian Draxler hebben de afgelopen tijd bij hun club duidelijk gesolliciteerd naar een basisplaats in de formatie van Joachim Löw. De ervaren oefenmeester bezit ook dit jaar over een uitgebreide selectie waarin hij veel kan rouleren. Met Löw als coach heeft Die Mannschaft een voorsprong op de rest. De oud-speler van Freiburg staat al 12 jaar voor de Duitse spelersgroep.

Sinds het gewonnen WK bleef Duitsland doorgaan met winnen. Alleen op het EK van 2016 ging het fout voor de Duitsers. In de halve finale was thuisland Frankrijk een brug te ver voor de equipe van Löw. Duitsland herpakte zich echter ijzersterk en sinds de zomer van 2016 verloor Die Mannschaft geen wedstrijd meer. Alle kwalificatiewedstrijden werden gewonnen en ook in de oefeninterlands zijn de Duitsers niet te kloppen. Tussendoor werd de Confederations Cup ook nog eens eventjes gewonnen door onze oosterburen. 

Om zich goed voor te bereiden op het WK heeft Duitsland een paar belangrijke krachtmetingen gepland. Zo werd vrijdag Spanje uitgedaagd en zal dinsdag een wedstrijd tegen Brazilië plaatsvinden. De Brazilianen zullen er alles aan gaan doen om de vernedering van Belo Horizonte weg te spelen. Destijds won Duitsland met 7-1. 

De wedstrijd tegen Spanje werd met 1-1 gelijkgespeeld. Duitsland kent tot dusver een ideale aanloop naar het WK. De kans op prolongatie van de titel is dus sterk aanwezig. In de poulefase zullen Zuid-Korea, Zweden en Mexico de uitdagers zijn. De groepsfase overleven moet dus kinderspel voor de Duitsers zijn.

Brazilië

Topspeler: Neymar

Talent: Gabriel Jesus

Coach: Tite

Fifa ranking: 2

De laatste WK-overwinning van Brazilië dateert alweer van 2002. De Brazilianen vinden het dan ook hoog tijd dat hun nationale ploeg zich weer een keer de beste van de wereld mag gaan noemen. Of dat met Neymar of zonder Neymar behaald moet worden is nog een groot vraagteken. De superster van PSG is namelijk geblesseerd en daardoor enkele maanden uit de roulatie. Als Neymar had WK daadwerkelijk niet haalt, zullen andere supersterren op gaan staan. Philippe Coutinho, Roberto Firmino en Willian zijn voetballers die het een en ander kunnen bewerkstelligen. In de breedte is Brazilië wat zwakker. Zo spelen relatief onbekende spelers als Rodrigo Caio, Renato Augusto en Fred op dit moment interlands voor Brazilië.

De WK-kwalificatie van Brazilië liep op rolletjes, de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep werd vrij overtuigend gewonnen. Met het aankomende WK in het vooruitzicht willen De Goddelijke Kanaries de zure nasmaak van vier jaar geleden weg gaan spelen. Hiervoor hebben ze ook een aantal oefenwedstrijden gepland. Vrijdag werd er met 3-0 van gastland Rusland gewonnen. Dinsdag gaan de Brazilianen op bezoek bij Duitsland.

Onder bondscoach Tite presteert Brazilië constanter dan voorheen. Met in juni de WK-wedstrijden tegen Zwitserland, Costa Rica en Servië in het vooruitzicht, zullen de Brazilianen met een optimistische blik de toekomst in kijken.

Argentinië

Topspeler: Lionel Messi

Talent: Giovani Lo Celso

Bondscoach: Jorge Sampaoli

Fifa ranking: 4

Vier jaar geleden ging het fout in de finale. Door de goal van Götze in de verlenging lukte het Lionel Messi weer niet om een prijs met de nationale ploeg te winnen. Het is ongeveer het enige wat de Argentijnse dribbelaar nog nooit wist te winnen. Op het WK in Rusland zal hij er dan ook op gebrand zijn om eindelijk eens een prijs met de nationale ploeg in de wacht te slepen. Met een sterk verjongd elftal, waarin ook nog supersterren als Agüero, Higuain en Di Maria in spelen, hoopt Sampaoli het team van 2014 te overklassen. Spelers als Tagliafico, Lo Celso en Cristian Pavon maken hun intrede in het vernieuwde elftal.

De kwalificatie gaf weinig hoop, van de veertien gespeelde wedstrijden werden er slechts zes gewonnen. De Argentijnen waren pas na de allerlaatste wedstrijd tegen Ecuador verzekerd van een ticket naar Rusland.

Voor een goede voorbereiding zijn wedstrijden tegen Italië en Spanje gepland. Van de Italianen werd vrijdag met 2-0 gewonnen. Deze vorm zullen de Argentijnen vast moeten gaan houden om de groep met Ijsland, Kroatië en Nigeria te overleven. Aan de voorbereiding zullen ze niet terug moeten gaan denken. De enige houvast voor Argentinië is een piek op het juiste moment.

Spanje

Topspeler: Isco

Talent: Marco Asensio

Bondscoach: Julen Lopetegui

Fifa ranking: 6

Het WK van 2014 verliep desastreus voor de Spanjaarden. 'S nachts schrikken de Spanjaarden nog regelmatig wakker door een vliegende Robin van Persie en een sprintende Arjen Robben. Al in de groepsfase werd de voormalig wereldkampioen uit het toernooi geknikkerd. Toch is er sindsdien weinig aan het elftal van de Spanjaarden veranderd. Vertrouwde namen zoals Andrés Iniesta, Diego Costa en David Silva maken nog altijd deel uit van de Spaanse selectie. Een opvallende nieuweling zou zomaar eens de verrassing van het toernooi kunnen gaan worden. Marco Asensio maakt veel indruk bij Real Madrid.

Het EK van 2016 verliep ook niet naar wens. In de achtste finale was Italië te sterk voor de Spaanse ploeg. In de kwalificatie voor het WK herpakte Spanje zich weer. Met Lopetegui als nieuwe bondscoach werd Spanje ongeslagen eerste in de Europese kwalificatiegroep.

Als voorbereiding op de WK-wedstrijden tegen Portugal, Iran en Marokko speelt Spanje oefenwedstrijden tegen Duitsland en Argentinië. Twee uitstekende krachtmetingen tegen mede-favorieten voor de eindoverwinning. Tegen Duitsland werd met 1-1 gelijkgespeeld. De uitslag van de wedstrijd tegen Argentinië weten we op dinsdagavond.

Frankrijk

Topspeler: Antoine Griezmann

Talent: Kylian Mbappé

Bondscoach: Didier Deschamps

Fifa ranking: 9

Op de recente eindtoernooien was het iedere keer net niet goed genoeg bij de Fransen. In Brazilië werd het in de kwartfinale uitgeschakeld door Duitsland en op het EK werden de Fransen verrast door Portugal. Met een brede selectie en een scala een toptalenten hopen de Fransen dit jaar een nieuwe gooi te doen naar een eindtitel. Met Pogba, Kanté en Varane hebben ze een paar spelers die op de toppen van hun kunnen presteren, maar ook jonge scherpe spelers zoals Mbappé, Dembélé en Rabiot zijn een versterking voor de nationale ploeg.

De kwalificatie werd niet zonder slag of stoot overleefd. Zo werd er niet gewonnen van Zweden en sleepte Luxemburg een doelpuntloze remise uit de krachtmeting met de Fransen. In de geplande oefenwedstrijden moeten de Fransen zich dus gaan herpakken. Ter voorbereiding op de WK-wedstrijden tegen Denemarken, Peru en Australië spelen de Fransen tegen Colombia en Rusland. Vrijdagavond ging Deschamps met zijn ploeg onderuit tegen Colombia. Met 3-2 waren de Zuid-Amerikanen te sterk voor Frankrijk. Wellicht liggen er dinsdag ook kansen voor Rusland.

 




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Boudewijn Pahlplatz, Twentse dribbelaar
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <