Resultaten x
Buitenland

Timo Letschert: "Heerlijk om weer terug te keren op het veld"

Eindelijk is Timo Letschert weer fit. De 24-jarige verdediger van Sassuolo stond als een gevolg van een kruisbandblessure ruim een halfjaar aan de kant. ELF Voetbal sprak met de voormalige speler van FC Utrecht. "Het is heerlijk om weer minuten te maken."
14-05-2018 12:30 door Aaron Deckers

Zaterdagavond deed Letschert dat als late invaller in de uitwedstrijd tegen Internazionale. De 1-2 zege in het Stadio Giuseppe Meazza betekende de vierde driepunter uit de laatste vijf duels en een klim naar plek elf. Internazionale, dat beter speelde maar de kansen niet benutte, kan door het resultaat Champions League-voetbal vergeten. Een feit waar Letschert niet mee zal zitten.

Hamstring

"Het is heerlijk om weer minuten te maken, nadat ik in oktober mijn kruisband scheurde", vertelde de voormalige verdediger van FC Groningen, Roda JC en FC Utrecht tegenover ELF Voetbal. "Tijdens de operatie is een deel van mijn hamstring uitgeknipt om deze te gebruiken voor het oplossen van mijn kruisbandblessure. Ik voel in de trainingen en in een wedstrijd zoals deze tegen Internazionale wel dat mijn linkerhamstring nog niet helemaal fit is. Daar zal ik deze zomer hard aan moeten gaan werken, want volgend jaar wil ik een vaste kracht worden bij Sassuolo."

Een uitspraak die niet zomaar ergens op gebaseerd is. Voor de kruisbandblessure liet toenmalig trainer Christian Bucchi hem al flink wat wedstrijden spelen en ook de huidige sterke man Giuseppe Iachini lijkt het te zien zitten in onze landgenoot. Zaterdag viel Letschert tijdens zijn invalbeurt direct op door zijn felle speelwijze. Kleine duwtjes tegen Mauro Icardi toen de scheidsrechter niet keek en ook verbaal bleek Letschert zijn mannetje te staan in het Italiaans.

"Ik vind dat prachtig hier, het hoort er ook allemaal bij. Als speler moet ik me natuurlijk niet zomaar aan de kant laten zetten. Bij een invalbeurt is het juist belangrijk dat je er meteen staat. Door die confrontaties met de tegenstander op te zoeken, kom ik ook meteen in zo’n wedstrijd. Dat was zeker belangrijk tegen Internazionale, want er stond voor hen natuurlijk ontzettend veel op het spel. Voor ons was het een stuk eenvoudiger voetballen aangezien wij in de competitie nergens meer om spelen."

Volgend jaar kan Letschert hoogstwaarschijnlijk enkele nieuwe Nederlanders in de Serie A begroeten. "Voor een aantal jongens is het de juiste stap om naar Italië te komen. Kijk naar Hans Hateboer bij Atalanta, die heeft zichzelf gewoon in het Nederlands elftal gespeeld in Italië! Nu komt ook Mitchell Dijks (van Ajax, red.) naar Italië, wat overigens geen verrassing was. Ik kreeg in Italië al langere tijd mee dat er meerdere clubs waren met interesse in hem. Die interesse is ook terecht, want een speler als hij komt hier goed tot zijn recht. Linksback betekent hier heel hard werken en dat bevalt Mitchell denk ik wel."

Erik ten Hag

Letschert volgt de Nederlandse Eredivisie nog op de voet. "De club die ik het meest volg in Nederland is toch wel FC Utrecht. Daar heb ik echt een goede tijd gehad en het doet me goed dat ze nu nog in de race zijn om Europees voetbal. Gezien hun spel het afgelopen seizoen hebben ze daar ook echt recht op. Goed spel dat ook te danken is aan Erik ten Hag. Als je rondvraagt bij spelers die met hem hebben gewerkt, zullen ze allemaal met hem weglopen. Ten Hag is gewoon een heel goede trainer. Daarom ben ik er ook van overtuigd dat hij bij Ajax gaat slagen."

"Het eerste halfjaar was niet eenvoudig voor hem, maar dat is begrijpelijk. Ajax is een club waar de media nog meer op zit, de fans nog meer verwachten en dan is het logisch dat het even duurt voordat alles op gang komt. Maar nogmaals, ik ben ervan overtuigd dat Ten Hag na een goede voorbereidingsperiode zal laten zien dat hij perfect bij Ajax past."

Vanwege zijn knieblessure zal de voorbereidingsperiode van Letschert er komend seizoen anders uitzien dan die van de andere spelers van Sassuolo. In eerste instantie werkt hij in Nederland samen met zijn personal trainer Joey Potveer (ex-AZ en FC Groningen, red.). Door al eerder aan de voorbereiding te beginnen, zal hij weer voluit kunnen trainen als Sassuolo de training weer oppakt. "Daar kijk ik écht alweer naar uit!"

Absoluut slagen

"Ik vind Sassuolo gewoon een schitterende club en Italië ook een prachtig land. Alles ademt hier voetbal en daarom wil ik hier absoluut slagen. Het eerste seizoen had ik een schouderblessure, dit jaar was het de knieblessure dus volgend jaar moet het gewoon mijn seizoen worden. Het vertrouwen van de club is er, want ik heb hier nog een contract voor twee seizoenen. Dat vertrouwen wil ik de club uitbetalen door volgend seizoen een vaste basisspeler te worden."

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <