Laatste nieuws
13.19Slot krijgt zegen van Klopp: 'Als hij het wordt, vind ik dat een fijn idee'
13.18Geen VAR in Zweden: clubs stemmen tegen assistentie van videoscheidsrechter
13.15VZ Kort: Steven Bergwijn hoort schorsing na rode kaart tegen Excelsior
13.11Kroes spreekt van ideale Ajax-oplossing: 'Denk niet zo in streepjes en titeltjes'
13.10Dit staat er buiten de landstitel ook nog op het spel voor aanstaand kampioen PSV
13.01Klopp lovend over Slot: 'Geniet van hoe zijn team voetbalt'
13.00Pak 50x je inzet als Manchester City zondag wint van Nottingham Forest!
12.54Uitspraak van Leverkusen-spits zegt alles over succescoach Xabi Alonso
12.50Driessen adviseert Feyenoord: 'Niemand hoeft medelijden te hebben met Slot'
12.46Bom aangetroffen vlak naast stadion van Bundesliga-club FSV Mainz 05
12.45Dit is de enige competitie in de top 30 van Europa die VAR niet gaat invoeren
12.40Spaan pleit voor langer verblijf van veelbesproken en bekritiseerde Ajacied
12.35De beelden: Ajax ontsnapt aan tweede rode kaart, gebarende Gaaei mag blijven staan
12.30Het Liverpool van Slot: Klopp-opvolger erft topselectie, maar impulsen gewenst
12.18Unieke beslissing in Zweden: clubs blokkeren invoering VAR
12.10Kroes reageert voor het eerst op onderhandelingen Ajax en Potter: 'Moet blijken'
12.05Swart kan rekenen op Eindhovens belletje: 'Deden we ook toen Ajax laatste stond'
12.00LIVE Keuken Kampioen Divisie | Willem II kan zich in kraker tegen FC Groningen verzekeren van promotie
12.00Promotie op het spel voor Willem II tegen Groningen: zo worden de kansen ingeschat
11.57Rashford is online beledigingen zat: 'Genoeg is genoeg'
11.49‘Galatasaray wil zich versterken en is van plan om toe te slaan bij Man United’
11.45Slot is overtuigd dat hij manager van Liverpool wordt en benoemt waarom
11.40De Bruyne zorgt voor enorme verbazing in Engeland: 'Niet verwacht van hem'
11.31Hake baalt van VAR: 'Onbegrijpelijk dat dat niet teruggedraaid wordt'
11.20Hedwiges Maduro op weg terug naar Almere City: Ajax-assistent moet Alex Pastoor opvolgen
11.17Veerman en co. kregen 'échte klap' te verwerken: 'Stond er precies achter...'
11.15Van Gaal helpt Ajax-duo bij lastige keuzes: 'Geeft gevraagd en ongevraagd mening'
11.15Machtsvertoon PSV is wereldnieuws: 'Aanvallend vuurwerk, rivalen verwoest'
11.15Financiële situatie voetbalclubs niet florissant: 'Te veel focus op korte termijn'
11.12'AZ spot nieuwe linksback in Zweden: prijskaartje van twee tot drie miljoen euro'
11.10Speler-voorzitter Romário: 'Als de trainer me niet opstelt, gooi ik hem eruit'
11.02Maduro op weg terug naar Almere City, moet Pastoor opvolgen als hoofdtrainer
11.00VP-voetbalkantine: ‘Ajax moet stoppen met het wachten op Ten Hag’
10.50Van Beek weet het zeker: 'Dit PSV de beste ploeg waar we tegen gespeeld hebben'
10.48PSV passeert Ajax op ranglijst van tv-gelden Eredivisie en krijgt mooi bedrag
Resultaten x
Buitenland

De negen Nederlandse voorgangers van Stefan de Vrij bij Internazionale

Stefan de Vrij werd maandag officieel gepresenteerd als aanwinst van Internazionale. De centrale verdediger komt transfervrij over van SS Lazio en wordt de tiende Nederlander in Stadio Giuseppe Meazza. Deze spelers uit ons land gingen De Vrij voor bij de Nerazzurri.
03-07-2018 09:00 door Bob van Dijk

Faas Wilkes (1949-1952)

Voor de eerste Nederlander in dienst van Internazionale moeten we terug naar het jaar 1949. Destijds kwam Faas Wilkes namelijk over van het Rotterdamse XerxesDZB. In Milaan groeide Wilkes al snel uit tot een grote speler. Van de fans in Stadio Giuseppe Meazza kreeg hij de bijnaam Il Tulipano. Na 95 wedstrijden en 47 doelpunten kwam er een einde aan zijn tijd bij Internazionale. Hij speelde nog bij Torino FC, Valencia CF, VVV-Venlo, Levante UD, Fortuna'54 en sloot zijn loopbaan uiteindelijk af bij zijn oude club XerxesDZB. Wilkes kwam 38 keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde daarin 35 keer.

Dennis Bergkamp (1993-1995)

De overige Nederlanders bij Internazionale kwamen wat recenter in actie voor de Italiaanse grootmacht. In 1993 nam Internazionale Dennis Bergkamp over van AFC Ajax. Een succes werd zijn tijd in de Serie A echter niet. De defensieve speelstijl van Internazionale vond Bergkamp maar niets en na twee seizoenen vertrek hij naar Arsenal. Zoals bekend werd zijn tijd bij The Gunners zeker wel een succes. Uiteindelijk kwam Bergkamp 52 keer in actie voor Internazionale. Doelpunten maken deed hij ook voor de Italianen. In totaal wist hij elf keer het net te vinden.

Wim Jonk (1993-1995)

Tegelijk met Bergkamp kwam ook Wim Jonk van AFC Ajax naar Internazionale. Tijdens seizoen 1993/1994 won het duo de UEFA Cup door in de finale te winnen van SV Casino Salzburg. Jonk maakte in de met 0-2 gewonnen wedstrijd een doelpunt. Omdat Bergkamp in 1995 vertrok, besloot ook middenvelder Jonk niet verder te gaan in Italië. Na 54 wedstrijden en acht doelpunten keerde Jonk terug op de Nederlandse velden. Daar speelde hij bij PSV en uiteindelijk trok hij nog naar het Engelse Sheffield Wednesday FC. Na zijn actieve loopbaan werkte Jonk onder meer als hoofd jeugdopleiding bij AFC Ajax.

Aron Winter (1996-1999)

De derde oud-Ajacied in Italiaanse dienst was tussen 1996 en 1996 Aron Winter. De defensieve middenvelder had al een aantal seizoenen in Italië gespeeld en tekende in 1996 een contract bij Internazionale. In 77 wedstrijden wist Winter een keer tot scoren te komen. Op 6 mei 1998 stond hij in de basis toen Internazionale ten koste van SS Lazio de UEFA Cup wist te winnen. Grootheden Iván Zamorano, Javier Zanetti en Ronaldo zorgden voor de treffers. Na drie seizoenen verliet de 84-voudig international de club en maakte hij zijn rentree bij AFC Ajax, dat hem ook nog verhuurde aan Sparta Rotterdam.

Clarence Seedorf (2000-2002)

Er zijn niet veel spelers, die de overstap van Internazionale naar AC Milan durven te maken. Clarence Seedorf deed het in 2000 wel. De middenvelder werd zeer succesvol met AC Milan, maar speelde daarvoor drie seizoenen in het shirt van rivaal Internazionale. Prijzen wist hij echter niet te pakken met de Milanezen. Wel kwam hij namens Internazionale 64 keer in actie en wist hij acht keer te scoren. Seedorf speelde verder ook voor AFC Ajax, UC Sampdoria, Real Madrid en Botafogo FR. De in Paramaribo geboren speler kwam daarnaast 87 keer uit voor het Nederlands elftal.

Andy van der Meijde (2003-2005)

Als Ajacied gold Andy van der Meijde als een zeer behendige buitenspeler. Dat leverde hem na zes seizoenen op Nederlandse bodem een transfer naar Internazionale op. In Italië bleef zijn verblijf echter beperkt tot twee seizoenen. In Milaan zullen de fans Van der Meijde in ieder geval niet herinneren vanwege zijn doelpunten. De aanvaller wist namelijk slechts een doelpunt te maken in 53 wedstrijden. Na zijn periode bij Internazionale vertrok Van der Meijde naar Everton FC, maar dat werd geen succes. In Nederland stond hij vervolgens nog onder contract bij PSV en de amateurs van WKE.

Edgar Davids (2004-2005)

Internazionale houdt Ajacieden altijd goed in de gaten en ook Edgar Davids was een seizoen actief in Stadio Giuseppe Meazza. De middenvelder kwam daarvoor al op Italiaanse bodem uit voor AC Milan en Juventus. Bij Internazionale kwam Davids echter weinig aan spelen toe tijdens seizoen 2004/2005. Omdat hij slechts veertien keer in actie kwam besloot hij te vertrekken naar Tottenham Hotspur. Wel heeft hij een Coppa Italia op zijn naam staan, maar in de finale wist kwam hij niet aan speelminuten. Daarna speelde Davids nog voor AFC Ajax, Crystal Palace en Barnet FC.


Wesley Sneijder (2009-2013)

De meest succesvolle Nederlander bij Internazionale is zonder twijfel Wesley Sneijder. De kleine middenvelder speelde vier seizoenen bij de club en won de Champions League, het wereldkampioenschap voetbal voor clubs, de Serie A, de Coppa Italia (2x) en de Supercoppa. Uiteindelijk kwam Sneijder bij de Italianen tot 116 wedstrijden en maakte hij 22 doelpunten. Na een zeer succesvolle periode tekende Sneijder bij Galatasaray SK en daarna speelde hij in Frankrijk bij OGC Nice. Momenteel is hij in Qatar bij Al-Gharafa.

Luc Castaignos (2011-2012)

Na de succesvolle Sneijder volgde Luc Castaignos, die een vervelende tijd kende bij Internazionale. Nadat hij zich als jongeling knap staande hield bij Feyenoord trok Castaignos naar de Italiaanse topclub. Zij avontuur eindigde na zes wedstrijden en een doelpunt. Bij FC Twente was de spits wel succesvol en trefzeker. Dat leverde hem een transfer op naar Eintracht Frankfurt en daarna speelde hij voor Sporting Portugal. Afgelopen seizoen kende de inmiddels 25-jarige Castaignos een lastig jaar bij Vitesse. Waar hij komend seizoen speelt, is nog niet bekend.

 




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <