Laatste nieuws
15.05Bosz gunt Slot droomstap naar Liverpool: 'Laat mij maar lekker hier'
15.05Nu Liverpool heeft aangeklopt in de Kuip lijkt de enige vraag nog: wat is Arne Slot waard volgens Feyenoord?
15.03Manchester City in titelrace nog zonder topspits Erling Haaland
15.00VZ Kort: Manchester City moet Haaland ook donderdag nog missen
14.54Bosz merkt kampioenskriebels bij PSV-spelers: 'Dan wordt papa boos'
14.49Schrik rond Tévez: voormalig Argentijns international in het ziekenhuis
14.40Zelfs Peter Bosz krijgt vraag over transferperikelen Arne Slot: ‘Laat mij...’
14.40Grote schrik bij PSV en Peter Bosz: ‘Er viel een doodse stilte’
14.35Erik ten Hag hoort behoorlijke salarisverlaging van Man United bij mislopen CL
14.28Het Parool vestigt hoop op Van Gaal om 'treinramp' af te wenden bij Ajax
14.10'Ten Hag kan zich opmaken voor flinke salarisverlaging bij Manchester United'
14.10Liverpool benadert Slot, maar niet Bosz: 'Laat mij maar lekker hier'
14.10Engelse media over Liverpool-target Arne Slot: ‘Eén van de meest vooruitstrevende coaches van Europa’
14.09City mist Haaland in 'een van de moeilijkste duels van het jaar'
14.05VP-voetbalkantine: 'Feyenoord moet Slot stap gunnen en instemmen voor 10 miljoen'
14.05Bosz heeft geen kampioenskriebels en rouwt om blessure Dest: 'Zijn er allemaal kapot van'
14.01PSV'ers kapot van zware knieblessure Sergiño Dest: ‘Het is verschrikkelijk’
13.50Captain van bekerwinnaar Athletic Bilbao neemt na negentien jaar afscheid
13.45'Liverpool komt met stevig eerste bod op Slot, Te Kloese wil nog meer'
13.43Bosz onthult toekomstplannen van PSV met Dest: 'Zelfde geldt voor de club'
13.38Barcelona sluit megadeal en gaat komende zomer vol voor man van 58 miljoen euro
13.25Blessurenieuws Dest kwam hard aan bij PSV: 'We zijn er kapot van'
13.21The Athletic denkt hoogte van openingsbod op Arne Slot te weten
13.20Bosz over ernstige blessure van Dest: 'We zijn er allemaal kapot van'
13.12Van den Brom stelt voorwaarde aan Vitesse: "Dat is een harde eis"
13.05Vier Feyenoord-kandidaten genoemd: 'Kent de club als geen ander'
13.00Ontsnappingsroute: op deze manier kan Ajax alsnog naar groepsfase Europa League
12.55VoetbalPrimeur bereikt in totaal 130.000 volgers op WhatsApp Kanalen
12.55Feyenoord verbaasd door werkwijze Liverpool inzake Slot; Te Kloese reageert
12.43Feyenoord wacht op bod Liverpool
12.43Porto lovend na definitieve Ajax-exit: 'Nummer tien vrijgehouden voor hem'
12.40PEC-icoon Van Polen zet na zeventien seizoenen punt achter carrière
12.39'Arsenal wil doorpakken in jacht op Zirkzee, Koopmeiners gewild'
12.39'Arsenal wil doorpakken in jacht op gewilde Zirkzee'
12.36Clubicoon Bram van Polen zwaait na zeventien seizoenen af bij PEC Zwolle
Resultaten x
Buitenland

Van Schalke 04 tot Valencia CF, deze ploegen stellen vooralsnog teleur

Het seizoen is alweer een paar wedstrijden onderweg en de eerste tikken zijn uitgedeeld. In veel landen stellen grote ploegen nog teleur. Zo zijn er zorgen voor bekende namen in de Bundesliga, Premier League, Serie A en Primera División.
27-09-2018 15:15 door Bob van Dijk

Bundesliga: Schalke 04

In het verleden wist Schalke 04 zeven keer landskampioen te worden. De laatste landstitel dateert alweer van seizoen 1957/58 en de afgelopen jaren geldt de club vooral als uitdager van het onaantastbare Bayern München. Vorig seizoen werden Die Königsblauen nog tweede achter de recordkampioen van Duitsland, maar momenteel zijn er heel andere zorgen in de Veltins-Arena. Na vijf wedstrijden in de Bundesliga heeft Schalke 04 nog geen enkel punt gepakt.

Na wedstrijden tegen VfL Wolfsburg (1-2), Hertha BSC (0-2), Borussia Mönchengladbach (1-2), Bayern München (0-2) en SC Freiburg (0-1) staat Schalke 04 achttiende in de Bundesliga. Dinsdagavond werd op bezoek bij SC Freiburg verloren en nu lijkt de ellende compleet. Zaterdagmiddag (15:30u) wacht een nieuwe kans voor Die Knappen. Dan komt FSV Mainz 05 op bezoek in Gelsenkirchen. Ook Bayer Leverkusen (11e) en Eintracht Frankfurt (15e) zijn overigens niet sterk gestart.

Premier League: Manchester United

De Premier League telt natuurlijk meerdere topclubs, die mee zullen strijden voor de landstitel. Manchester United hoort daar eigenlijk wel bij, maar lijkt na zes wedstrijden al pas op de plaats te moeten maken. De ploeg van manager José Mourinho won drie keer, speelde een maal gelijk en ging twee keer ten onder. Dat betekent dat de achterstand op koploper en rivaal Liverpool na zes duels al acht punten bedraagt en dat is simpelweg te veel.

In de wetenschap dat ook Arsenal, Chelsea, Manchester City en Tottenham Hotspur volgend seizoen graag mee willen doen aan de Champions League moet Manchester United maar weer eens punten gaan pakken. Zaterdagmiddag (13:30u) reizen The Red Devils af naar Londen voor de uitwedstrijd tegen West Ham United. Van die club wordt ook veel meer verwacht dan de huidige zeventiende plek. Datzelfde geldt voor Everton, dat na zes wedstrijden op de twaalfde plaats staat.

Serie A: AC Milan

De tijden dat AC Milan hoge ogen gooide in de Champions League en Serie A liggen ver achter ons. Inmiddels maakt Juventus al enkele seizoenen de dienst uit in de Italiaanse competitie en dat zal dit jaar waarschijnlijk niet anders zijn. Toch hopen SSC Napoli, Internazionale en Lazio de druk op de ketel te houden bij de Cristiano Ronaldo en zijn ploeggenoten. AC Milan heeft voorlopig andere dingen aan het hoofd. 

Na vier wedstrijden heeft de grootmacht uit Milaan pas vijf punten verzameld en dat is nou eenmaal niet voldoende om het sterke Juventus serieus uit te dagen. Kleine kanttekening is wel dat AC Milan nog twee wedstrijden tegoed heeft ten opzichte van de overige ploegen. Donderdagavond (21:00u) wacht de uitwedstrijden tegen promovendus Empoli FC. Om enigszins aan te sluiten, moeten daar drie punten worden gepakt.

Primera División: Valencia CF

Een titelkandidaat willen we Valencia CF niet noemen, maar rond de vierde plek mogen we de club toch wel verwachten. Die plaats is voorlopig ver weg voor de ploeg van trainer Marcelino. Woensdagavond speelde Valencia CF in eigen stadion met 1-1 gelijk tegen Celta de Vigo en dat betekende alweer het vijfde gelijkspel in zes competitiewedstrijden. Het zesde duel werd ook nog eens verloren en daarom staat Valencia CF momenteel vijftiende in Spanje.

In plaats van de strijd aangaan met FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid staat Valencia CF nu tussen SD Huesca, Rayo Vallecano en CD Leganés. Dat is natuurlijk niet wat men wil in Valencia. Er is dringend behoefte aan een overwinning in Estadio Mestalla. Zaterdagmiddag moet Valencia CF opnieuw aan de bak. Om 13:00u gat de ploeg op bezoek bij Real Sociedad, dat negende staat met acht punten.

Jupiler Pro League: Standard Luik

De laatste keer dat Standard Luik landskampioen van België werd, was tijdens seizoen 2008/09. Daarna was de club enkele keren dichtbij, maar afgelopen seizoen eindigde de club uit Luik achter Club Brugge op de tweede plek. De tijden dat een bezoek aan Stade Maurice Dufrasne voor iedere ploeg geen pretje was, zijn voorbij. Zo bleek woensdagavond toen het nietige Knokke FC in de strijd om de Belgische beker met 1-2 won in Luik.

In de competitie wil het ook nog niet echt vlotten met Standard Luik. Uit de eerste acht wedstrijden wist de ploeg van trainer Michel Preud'homme twaalf punten te pakken en daarmee staat Standard op de achtste plaats. Het gat met koploper Club Brugge is inmiddels al tien punten. Zondag reist Preud'homme met zijn ploeg af naar KV Oostende voor de negende competitiewedstrijd van het seizoen.

Ligue 1: AS Monaco

21 punten uit de eerste zeven wedstrijden. Dat is de balans voor regerend landskampioen Paris Saint-Germain in de Franse Ligue 1. Voorafgaand aan het seizoen werd AS Monaco getipt als de grootste uitdager, maar dat weet de club vooralsnog niet echt waar te maken. Na zeven duels staat AS Monaco namelijk in de degradatiezone. Slechts een keer wist de club drie punten te pakken en met drie gelijke spelen brengt dat het puntentotaal op zes.

De snelle rekenaars onder ons weten dan al dat de achterstand van AS Monaco op de grote rivaal na zeven wedstrijden al vijftien punten bedraagt. Momenteel zal niemand in het Stade Louis II echter durven de spreken over een klassering in de top drie. Eerst moet AS Monaco maar eens zorgen dat men Olympique Lyon en Olympique Marseille weer in het vizier krijgt. Vrijdagavond (20:45u) wordt de competitie hervat met een bezoek aan AS Saint-Étienne.

Süper Lig: Fenerbahce SK

Galatasaray SK, Besiktas JK, Istanbul Basaksehir en Fenerbahce SK zijn de vier ploegen, die in Turkije strijden om de landstitel. Na zes wedstrijden doet Istanbul Basaksehir het net iets beter dan rivalen Galatasaray SK en Bestikas JK. Fenerbahce SK is niet terug te vinden in de top van de competitie. Onder leiding van trainer Phillip Cocu gaat het allesbehalve goed met de club uit Istanbul. De oud-trainer van PSV moet flink knokken om zijn baan te behouden.

Zes wedstrijden na de start van de Süper Lig is Fenerbahce terug te vinden op de dertiende plek. Er werden pas zeven punten gepakt door de ploeg van Cocu en het gat met koploper Basaksehir is al opgelopen tot zes punten. Het is de vraag hoeveel geduld de clubleiding van Fenerbahce nog heeft met Cocu. Zondag zullen er in ieder geval drie punten moeten worden gepakt om bezoek bij nummer zeventien Rizespor, dat nog niet wist te winnen.

 




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <