Resultaten x
Buitenland

Interview Davy Klaassen: "Het leven is mooier als je elke week speelt"

Misschien was hij niet geschikt voor de Premier League, vertelt Davy Klaassen (25). Zijn eerste jaar in het buitenland, bij Everton, na zijn vertrek bij Ajax, verliep allesbehalve zoals hij verwachtte en hoopte. In juli verliet Klaassen de tribune van Goodison Park voor de grasmat van Werder Bremen. Wij gingen voor de nieuwe ELF Voetbal op bezoek bij Klaassen in Noord-Duitsland.
05-10-2018 08:00 door Guus Hetterscheid

Klaassen heeft zijn draai bij Werder Bremen snel gevonden. Bij trainer Florian Kohfeldt is hij met rugnummer 30 basisspeler. In het duel met FC Augsburg maakte de middenvelder zijn eerste doelpunt in de Bundesliga. “Het gevoel om van waarde te zijn voor het team had ik gemist. De eerste maanden in Duitsland zijn mij heel goed bevallen. Het leven is sowieso mooier als je elke week speelt", vertelt de voormalig aanvoerder van Ajax in de nieuwe ELF Voetbal, vanaf nu in de winkel.

In Engeland verdween Klaassen al vrij snel na zijn overstap van Ajax in de zomer van 2017 uit de basis en via de bank naar de tribune. Na het vertrek van Ronald Koeman kwam de Hilversummer ook niet voor in de plannen van interim-trainer David Unsworth en Sam Allardyce. "Bij een van de eerste trainingen van Allardyce deed ik de warming-up mee met de gehele groep. Daarna kwam een assistent naar mij toe en hij vertelde dat ze een tactische training wilden doen met 23 man. Ik zat daar niet bij en vroeg: wat moet ik doen dan? Vraag maar aan de looptrainer, kreeg ik te horen. Samen met nog een andere jongen ging ik naar de looptrainer en vroeg of hij iets voor ons in gedachten had. Die zei: ‘Je mag het zelf weten’. Eigenlijk wel bizar, maar zo ging dat. Je voelt je dan wel verbannen, ja."“Ik bleef elke dag trainen en heb er niet met de pet naar gegooid. Maar van zo’n uitzichtloze situatie word je een beetje flauw. Samen met teamgenoten, zoals Maarten Stekelenburg, tweede keeper bij Everton, maakte ik ook soms geintjes. Humor is belangrijk, anders blijf je in een negatieve sfeer hangen. Zo kreeg ik in de laatste twee competitiewedstrijden van het seizoen toch wat speeltijd. Er waren namelijk zoveel jongens geblesseerd dat Allardyce echt niet meer om mij heen kon. Toen appte Maarten iets van: kon de trainer niemand vinden bij Everton Onder 12? Haha. Ik heb het qua leven leuk gehad in Engeland, maar het voetbal was minder. Ik vond het vorig jaar eigenlijk een logische keuze: van Ajax naar Everton. Maar je kunt nu vaststellen dat het geen match was. Dat weet je uiteindelijk pas als je de stap hebt gemaakt", aldus Klaassen.

Lees het volledige interview met Davy Klaassen in de nieuwe ELF Voetbal. Daarin meer over zijn jaar in Engeland, de eerste maanden bij Werder Bremen, zijn hechte band met Ajax, een rentree in het Nederlands elftal en het verdriet om de situatie van Appie Nouri. Verder in de nieuwe ELF Voetbal aandacht voor Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Arnaut Groeneveld, Mark van Bommel, Ousmane Dembélé, Royston Drenthe, Justin Bijlow en veel meer!

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Interesse voor Feyenoord-talent Touré vanuit binnen- en buitenland'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <