Laatste nieuws
03.35Arsenal maakt statement door aartsrivaal Tottenham Hotspur uit te verslaan: Premier League blijft ongekend spannend
03.00Arne Slot de duurste Nederlandse coach ooit: dít laat de succescoach achter bij Feyenoord
01.50Atalanta doet goede zaken in Serie A, geen winnaar in derby van Sevilla
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

Gisteren

23.58Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.45Vermeulen onthult bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op een haar na rond'
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
Resultaten x
Buitenland

Hoe zou het Bundesliga Team van het Jaar er op eenderde van het seizoen uitzien?

We zijn inmiddels rond eenderde van het clubseizoen. Morgen gaat de Bundesliga verder met Bayer Leverkusen tegen VfB Stuttgart. Aan de hand van de performancepunten van Squawka bekijken we het team van het jaar in Duitsland tot nu toe. Deel 1.
22-11-2018 21:25 door Tim Beck

Squawka omschrijft hun performancescore als volgt: de prestatiescore is een maatstaf voor het vermogen van een speler om het voetbalspel positief te beïnvloeden. Hoe meer positieve invloed je hebt, hoe hoger de score. De prestatiescore is een geavanceerd algoritme dat elke actie op het voetbalveld registreert en vervolgens berekent. De score is gebaseerd op drie componenten: aanvallende acties (onder meer schoten, dribbels), verdedigende acties (onder meer intercepties, tackles) en bezit van de bal (onder meer passes).

We zijn inmiddels rond eenderde van het seizoen en we zullen van elke Europese topcompetitie en de Eredivisie Squawka’s team van het jaar weergeven tot nu toe. Op tweederde en het einde van het seizoen doen we dat weer. Het team van het jaar wordt aan de hand van een 4-3-3 formatie met de punt naar voren weergegeven. Als pakweg Kasper Dolberg nipt boven Luuk de Jong staat in de lijst, maar De Jong wel bij de beste elf spelers hoort, dan wordt hij niet opgenomen in het team van het jaar. Om in aanmerking te komen moet je tot dusver minimaal in acht wedstrijden in actie zijn gekomen. Hoe zou het team van het jaar in de Bundesliga er tot nu toe uitzien?

Keeper: Yann Sommer (340 punten)

De keepers zijn vrij dun gezaaid in de top van de Bundesliga, want Sommer, die sinds 2014 voor Borussia Mönchengladbach speelt, staat pas op de 26ste plaats in de ranglijst. De Zwitser is uitgegroeid tot een belangrijke pion van het succes van de huidige nummer twee van Duitsland en wist zijn voorganger Marc-André Ter Stegen met verve op te volgen.

Rechtsback: Joshua Kimmich (450 punten)

Joshua Kimmich speelde een matig wereldkampioenschap en verkeert met Bayern München eveneens in een mindere periode. Maar toch is Kimmich nog steeds de beste rechtsback van de Bundesliga volgens Squawka, al hijgt Werder Bremen-back Theodor Gebre Selassie hem in de nek.

Matthias Ginter: leider van de verdediging van Borussia Mönchengladbach

Centrumverdediger: Matthias Ginter (500 punten)

Met een vierde plaats mag Matthias Ginter met recht een van de toppers in de Bundesliga genoemd worden. Ginter werd met Die Mannschaft in 2014 wereldkampioen, verdiende een transfer naar Borussia Dortmund, maar wist daar nooit echt door te breken. Bij Borussia Mönchengladbach heeft Ginter de smaak weer te pakken gekregen.

Centrumverdediger: Niklas Süle (460 punten)

Süle zijn maatje in de verdediging, Jerome Boateng, kent allerminst de beste periode in zijn loopbaan. Dat is ook terug te zien in de 43ste plaats op de ranglijst. Süle daarentegen verdiende 460 punten en blijft daarmee Dortmund-verdediger Manuel Akanji net voor. Hoewel het tandem Boateng en Mats Hummels jarenlang een niet de nemen vesting was, klopt Süle meer en meer op de deur. In de Bundesliga heeft hij bijna alle wedstrijden meegedaan, maar in de topper tegen Borussia Dortmund moest hij toch weer plaatsmaken voor zijn ervaren collega’s.

Linksback: David Alaba (380 punten)

En nog maar een verdediger van Bayern München, ondanks dat de club uit Beieren zeker niet geweldig presteert. David Alaba geldt als een van de beste linksbacks ter wereld, maar zou het beter moeten kunnen doen dan zijn huidige 14de plaats. Het zegt meer over de andere backs dat Alaba nog steeds eerste staat.

Centrale Middenvelder: Axel Witsel (530 punten)

Na zijn transfer naar China kreeg Axel Witsel bakken kritiek over zich heen en werd hij eigenlijk afgeschreven voor internationaal topvoetbal. Toch kreeg Witsel altijd de voorkeur boven de onder andere Moussa Dembele bij De Rode Duivels. Niet geheel onterecht blijkt nu, want Witsel is uitgegroeid tot een van de aanjagers van koploper Borussia Dortmund.

Centrale Middenvelder: Thiago Alcántara (580 punten)

Toch kan de Belg nog niet tippen aan het puntenaantal van Thiago Alcántara, want de Spanjaard staat eerste op de ranglijst, 50 punten boven Witsel. Thiago is misschien wel een van de meest begaafde middenvelders van het moment, maar zal door blessureleed binnenkort gaan zakken op de ranglijst. De geboren Braziliaan heeft een knieblessure en is zeker tot midden december afwezig. Iets wat Bayern München er absoluut niet bij kon hebben.

Aanvallende Middenvelder: Kai Havertz (430 punten)

Bayern München, Arsenal en Tottenham Hotspur; zomaar wat clubs die worden genoemd als volgende club voor Kai Havertz. De aanvallende middenvelder is pas negentien jaar oud, maar behoort nu al tot de betere middenvelders van de Bundesliga. Creativiteit gaat bij de speler van Bayer Leverkusen gepaard met een goed fysiek. Hij maakte tot nu toe drie goals en stond twee keer aan de basis van een doelpunt. Havertz lijkt komende zomer niet meer houdbaar voor Bayer Leverkusen.

Kai Havertz treurt na de wedstrijd tegen Bayern München

Rechtsbuiten: Thorgan Hazard (430 punten)

Als de naam Hazard valt zal het nog steeds negen van de tien keer over zijn broer Eden gaan, maar Thorgan is zich bij Borussia Mönchengladbach inmiddels uit de schaduw van zijn grote broer aan het voetballen. Hij staat negende op de ranglijst, maar zijn rendement is nog indrukwekkender: zeven doelpunten en vier assists. En dat alles in de laatste acht wedstrijden.

Centrumspits: Robert Lewandowski (520 punten)

Robert Lewandowski wilde graag weg afgelopen zomer bij Bayern München, maar dat werd tegengehouden door de club. De Pool blijft zijn werk doen. Hij is immers een geboren doelpuntenmaker (in de Bundesliga 7 dit seizoen). Hij heeft wat betreft de ranglijst weinig concurrentie, tenzij Paco Alcácer op dezelfde voet verder blijft gaan. De Spanjaard scoorde al acht keer, maar kwam te weinig in actie om Lewandowski echt te bedreigen. Maar Alcácer heeft nog geen halfuur nodig voor een doelpunt, dus zal het niet lang duren voor hij zich in de top meldt als hij zo door blijft gaan.

Linksbuiten: Marco Reus (370 punten)

Wat voor Alcácer geldt, geldt in feite ook voor Jadon Sancho. De sensatie van het Bundesliga-seizoen, maar de Engelsman speelde te weinig om hoog te staan op de ranking. Teamgenoot Marco Reus speelde wel genoeg en staat dus wel in het team van het jaar. De aanvoerder voetbalt als herboren en besliste een kleine twee weken geleden hoogstpersoonlijk de topper met Bayern München.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <