Laatste nieuws
04.25L'Équipe: Bayern heeft naast Zidane nog één andere naam op shortlist met potentiële opvolgers Tuchel
03.00Dávid Hancko trekt de kar bij Feyenoord: ‘Ik twijfelde altijd of ik wel goed genoeg was’
00.00Verbazing om Hancko-vraag van Schreuder: 'Stuitend, parodie op een verslaggever'

Gisteren

23.49Slot looft Hancko: 'Zit nog net niet met een blocnote bij besprekingen'
23.44Serieuze problemen voor Feyenoord: ‘De club wordt de stad uitgejaagd’
23.34NEC-trainer Meijer krijgt pikante vraag: 'Ben jij voor Feyenoord?'
23.30Feest voor Dirk Kuyt en PSV-icoon Timmy Simons met promotie naar hoogste niveau in België
23.27Slot koestert speciaal wapen van Gimenez: 'Zou hem zeker niet afschrijven'
23.20Kraay ziet ‘achterlijke, debiele’ actie bij NAC: ‘Hoe haal je dit in je hoofd?!’
23.15Kraay vraagt Almere-directeuren over vermeende interesse in Ajax-assistent Maduro
23.10'Ze draaien Feyenoord de nek om, een schande dat de club niet wordt omarmd'
23.02AS Roma voelt zich niet serieus genomen door Serie A
22.52Met het nodige geluk: matig Juventus speelt ternauwernood gelijk op Sardinië
22.47Juventus pakt na erbarmelijke wedstrijd en 2-0 achterstand toch nog een punt
22.45Roda JC verzuimt in eerste divisie gelijk te komen met koploper Willem II
22.45Roda JC laat dure punten liggen in strijd om directe promotie, enorme blunder van Ronald Koeman junior
22.36Hans Kraay junior heeft live in de uitzending nieuws over Hedwiges Maduro
22.35Roda JC lijdt door basisdebutant zeer duur puntenverlies in jacht op promotie
22.33Precies 35 jaar geleden: de beroemdste warming-up ooit
22.25Ronald Koeman jr. gaat de wereld over met ontzettend knullig moment
22.20'Heerenveen gaat niet in zee met Van Persie: Friezen hebben nieuwe trainer binnen'
22.20Straf Vitesse klinkt vernietigend, maar stiekem werpt licentiecommissie een reddingsboei naar Vitesse
22.08Milan van Ewijk diep onder de indruk van landgenoot: ‘Hij is buitengewoon goed’
22.01Roda verspeelt dure punten, Dordrecht overtuigt, NAC verslikt zich in Den Bosch
22.00Ongekende flater: Ronald Koeman junior grote schlemiel van de avond
22.00'Geelzwart Vitesse-hart bloedt, hoop dat gifbeker nu eindelijk leeg is'
22.00FC Dordrecht imponeert opnieuw; belabberde prestatie Jong Ajax in Helmond
21.58Roda krijgt deksel op de neus, Comedy Capers in Velsen en Den Bosch
21.50Dender voor het eerst sinds 2008 onder Boskamp terug op hoogste niveau België
21.43Bizarre KKD-goal: Koeman jr. denkt vrije trap te krijgen, FC Emmen profiteert
21.41Rogier Meijer krijgt pikante vraag over Feyenoord in aanloop naar bekerfinale
21.30Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van PSV
21.27Kraay koppelt Van Persie aan KKD-club: 'Is denk ik een makkelijkere tussenstap'
21.16Guardiola bevestigt zorgen om Haaland en gaat in op vertrek Palmer
21.16Guardiola bevestigt zorgen om Haaland en looft Palmer
Resultaten x
Buitenland

Hoe zou het Premier League Team van het Jaar op eenderde van het seizoen zijn?

We zijn inmiddels rond eenderde van het clubseizoen. Aan de hand van de performancepunten van Squawka bekijken we het team van het jaar in Engeland tot nu toe. Deel 3.
28-11-2018 19:40 door Tim Beck

Squawka omschrijft hun performancescore als volgt: de prestatiescore is een maatstaf voor het vermogen van een speler om het voetbalspel positief te beïnvloeden. Hoe meer positieve invloed je hebt, hoe hoger de score. De prestatiescore is een geavanceerd algoritme dat elke actie op het voetbalveld registreert en vervolgens berekent. De score is gebaseerd op drie componenten: aanvallende acties (onder meer schoten, dribbels), verdedigende acties (onder meer intercepties, tackles) en bezit van de bal (onder meer passes).

We zijn inmiddels rond eenderde van het seizoen en we zullen van elke Europese topcompetitie en de Eredivisie Squawka’s team van het jaar weergeven tot nu toe. Op tweederde en het einde van het seizoen doen we dat weer. Het team van het jaar wordt aan de hand van een 4-3-3 formatie met de punt naar voren samengesteld. Als pakweg Kasper Dolberg nipt boven Luuk de Jong staat in de lijst, maar De Jong wel bij de beste elf spelers hoort, dan wordt hij niet opgenomen in het team van het jaar. Hoe zou het team van het jaar in de Premier League er tot nu toe uitzien?

Keeper: Ederson (610 punten)

Manchester City scoort aan de lopende band, maar kan daarentegen ook terugvallen op een ijzersterke defensie, waar keeper Ederson leiding aan geeft. Pep Guardiola wilde eerst koste wat het kost Claudio Bravo hebben van Barcelona, maar de Chileen werd uiteindelijk te zwak bevonden. En dus moest en zou Ederson losgeweekt worden bij Benfica in de zomer van 2017. De Braziliaan groeide in Engeland uit tot een zeer betrouwbare keeper, wat resulteerde in een vijfde plaats op de ranglijst. Enkel landgenoot Alisson Becker van Liverpool blijft bij hem in de buurt.

Rechtsback: Kyle Walker (550 punten)

Het elftal van het jaar tot nu toe staat boordevol spelers van koploper Manchester City. Zo ook op de rechtsbackplaats, want daar is Kyle Walker tot nog toe de beste. Hij valt met een elfde plaats net buiten de top-10, maar de Engelsman scoorde genoeg punten voor een plaats in het Team van het Jaar. Hij moet echter wel waken voor Cesar Azpilicuata, want de Spanjaard van Chelsea volgt op twintig punten.

Centrale verdediger: Virgil van Dijk (620 punten)

Hij kon niet ontbreken: Virgil van Dijk. Binnen een jaar Liverpool heeft de Nederlander zich ontpopt tot een van de allerbeste verdedigers ter wereld. Er is niemand in Liverpool en in Engeland die nog praat over de hoge transfersom. Van Dijk is de absolute leider van de Liverpool-verdediging en als hij er niet bij is dan is dat direct te merken. Het Chelsea-duo Antonio Rüdiger en David Luiz hijgt hem echter wel in de nek.

Virgil van Dijk

Centrale verdediger: Aymeric Laporte (750 punten)

Van Dijk is goed, maar Aymeric Laporte wordt door Squawka bestempeld als de beste verdediger in Engeland dit seizoen. Sterker nog, de geboren Fransman draait volgens de website het beste seizoen van alle Premier League-voetballers. Met 750 punten gaat hij fier aan kop in de ranglijst. Na een halfjaar wennen is Laporte uitgegroeid tot sterkhouder bij Manchester City. Opvallend genoeg maakt hij geen deel uit van het Franse team, volgens zijn voormalig-jeugdcoach Pierre Mankowski omdat hij een loner is.

Linksback: Marcos Alonso (540 punten)

Bij Real Madrid wist Marcos Alonso niet door te breken, maar via een flinke omweg is hij toch nog in de top van het Europese voetbal beland. Vooral zijn betrokkenheid bij doelpunten valt op. Als linksback maakte hij in de vorige twee seizoenen bij Chelsea respectievelijk zes en zeven doelpunten. Dit seizoen blijft zijn scoringsdrift enigszins achter, maar heeft hij zijn waarde gevonden in het geven van assists. De teller staat tot nu toe op vijf beslissende voorzetten.

Centrale middenvelder: Fernandinho (600 punten)

Fernandinho is inmiddels 33 jaar oud, maar nog steeds van ongekende waarde bij Manchester City. De Braziliaan is de golfbreker van het team. In de Champions League tegen Olympique Lyon ging dat in de uitwedstrijd niet naar behoren, maar in de Premier League wel. Met een zesde plek is Fernandinho de beste verdedigende middenvelder in Engeland.

Centrale middenvelder: Jorginho (530 punten)

Naast hem staat geboren landgenoot Jorginho, die afgelopen zomer voor liefst 57 miljoen euro de overstap maakte van Napoli naar Chelsea. Voetbal International schonk afgelopen week de nodige aandacht aan Jorginho in een tactische analyse en stelde dat hij de spil is in het aanvalsspel van de ploeg van Maurizio Sarri. Jorginho heeft niet voor niets de meeste balcontacten in de Europese top. Afgelopen weekend zette Tottenham Hotspur Joringho stelselmatig vast, waardoor Chelsea niet aan het voetballen kwam. Het zegt iets over het team, maar ook zeker over Jorginho, die ondanks een mindere beurt indruk maakt in zijn eerste seizoen in Engeland.

Aanvallende middenvelder: David Silva (580 punten)

Samen met Kevin De Bruyne geldt David Silva als het creatieve brein van Manchester City. Inmiddels speelt de Spanjaard alweer ruim acht jaar in het blauwe tenue. Zijn statistieken bij City zijn indrukwekkend: in totaal 363 duels, 69 doelpunten en liefst 119 assists. Bij afwezigheid van Vincent Kompany draagt Silva de aanvoerdersband en de sleet lijkt er nog lang niet op te zitten. Het bezorgt hem een mooie achtste plaats op de ranglijst.

Rechtsbuiten: Raheem Sterling (560 punten)

Twee plekken lager staat Raheem Sterling. De eerste twee seizoenen na zijn overstap van Liverpool droeg Sterling al bij aan de productie van Manchester City, maar waren zijn optredens toch vaak enigszins weifelend. Maar de geboren Jamaicaan heeft afgerekend met de critici. Vorig seizoen haalde hij wat betreft doelpunten en assists dubbele cijfers (18 om 15) en ook deze voetbaljaargang is Sterling op weg hetzelfde te bewerkstelligen.

Centrumspits: Sergio Agüero (740 punten)

Sergio Agüero zag in heden en verleden spitsen komen en gaan bij Manchester City, maar voorlopig is de Argentijn nog steeds de onbetwiste nummer één bij The Citizens. Het vertrouwen dat hij krijgt van Pep Guardiola maakt hij altijd waar. Met acht doelpunten is Agüero, tweede op de ranglijst, gedeeld topscorer met Pierre-Emerick Aubameyang.

Linksbuiten: Eden Hazard (670 punten)

Het laatste plekje gaat echter niet naar de Gabonees, maar naar Eden Hazard. De Belgische balvirtuoos bij Chelsea, die onder Sarri nog productiever is en op weg is naar zijn beste cijfers ooit in de Premier League. De laatste weken draait het desondanks qua productie iets minder bij Hazard.

Eden Hazard in duel met Joe Gomez en Trent Alexander-Arnold




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <