Laatste nieuws
09.05Klopp verklaart absentie Gakpo in derby: 'Timing is niet geweldig, maar hij heeft het best mogelijke excuus!'
09.01Zirkzee wederom op de voorpagina in Italië
08.56Rensch gaat in op bizarre Ajax-statistiek: 'Het is gewoon belachelijk'
08.54Van 't Schip en Rensch na zoveelste teleurstelling: 'Dat is Ajax-onwaardig'
08.46Van Dijk ziet in Slot wel een Liverpool-coach
08.45Van Dijk reageert na pijnlijk verlies: 'Dan heb je niets te zoeken in titelrace'
08.40De Lang verklapt: 'Het is niet zo dat alle aankopen van Mislintat vertekken'
08.40Liverpool verliest bij stadgenoot Everton en raakt achterop in titelstrijd
08.35Kroes oog in oog met commissarissen bij Ajax-beraad: 'Kan mijn verhaal vertellen'
08.31Van 't Schip kan maar één verklaring geven voor het matige spel van Ajax
08.30PSV kan vanavond kampioen worden, mede door het cadeauboek van Bosz
08.25LaLiga-baas wil duels afwerken in de VS: 'Zal onze positie op de markt versterken'
08.20Rooney kritisch op teksten Van Dijk, Engelse media geven titelstrijd op
08.20'De spelers zullen er wel van leren, maar daar heb ik nu geen klote aan'
08.20Ten Hag zeer kritisch na zege United: 'Dat was onacceptabel, moeten we van leren'
08.18Van Ginkel verwacht te vertrekken bij Vitesse
08.05Beuker en De Lang onthullen: vier spelers moeten ‘geraamte’ van Ajax gaan vormen
07.58'Vitesse staat voor twee mogelijke cruciale dagen met oog op toekomst van de club'
07.54Van 't Schip vraagt zich soms af waar hij aan begonnen is: 'Ja, wat denk jezelf'
07.48Ten Hag zorgt met debutant voor bijzondere mijlpaal Manchester United
07.45PSV kan kampioen worden zonder te spelen, hoe is dat? ‘Ineens doken uit alle hoeken en gaten supporters op’
07.45Carragher heeft Slot-twijfels: 'Dit is geen aanstelling zoals Klopp of Benítez'
07.40Ajax wil 'geraamte' behouden: 'Een vertrek is in principe onbespreekbaar'
07.40Virgil van Dijk reageert op mogelijke komst Arne Slot na enorme domper in Engelse titelrace: ‘Kan Liverpool-coach zijn’
07.30Voetbal op tv: PSV, Feyenoord en Manchester City in actie
07.30Van 't Schip bevestigt 'probleem' Brobbey: 'Het is gek, er was niks aan de hand'
07.30Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot moet noodgedwongen wijzigen
07.29Dijkhuizen gefrustreerd door VAR: 'Honderd procent rood voor Gaaei'
07.29Tandeloos Ajax verraste Dijkhuizen: 'Het ging zo makkelijk'
07.25Haakt Liverpool af in Engelse titelstrijd? Dit is het resterende programma van Arsenal, City en The Reds
07.19Marciano Vink noemt twee spelers waar Ajax per direct afscheid van moet nemen
07.15'Onderhandelingen in volle gang: Feyenoord veegt miljoenenbod op Slot van tafel'
07.00Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz ziet Saibari en Pepi terugkeren in Heerenveen
06.58Van 't Schip trekt harde Ajax-conclusie: 'Het is een onvolwassen ploeg'
06.52Kroes in crisisberaad tegenover commissarissen Ajax: 'Kan mijn verhaal vertellen'
Resultaten x
Buitenland

Hoe zou het Serie A Team van het Jaar er op eenderde van het seizoen uitzien?

We zijn inmiddels rond eenderde van het clubseizoen. Aan de hand van de performancepunten van Squawka bekijken we het team van het jaar in Italië tot nu toe. Deel 4.
30-11-2018 20:27 door Tim Beck

Squawka omschrijft hun performancescore als volgt: de prestatiescore is een maatstaf voor het vermogen van een speler om het voetbalspel positief te beïnvloeden. Hoe meer positieve invloed je hebt, hoe hoger de score. De prestatiescore is een geavanceerd algoritme dat elke actie op het voetbalveld registreert en vervolgens berekent. De score is gebaseerd op drie componenten: aanvallende acties (onder meer schoten, dribbels), verdedigende acties (onder meer intercepties, tackles) en bezit van de bal (onder meer passes).

We zijn inmiddels rond eenderde van het seizoen en we zullen van elke Europese topcompetitie en de Eredivisie Squawka’s team van het jaar weergeven tot nu toe. Op tweederde en het einde van het seizoen doen we dat weer. Het team van het jaar wordt aan de hand van een 4-3-3 formatie met de punt naar voren samengesteld. Als pakweg Kasper Dolberg nipt boven Luuk de Jong staat in de lijst, maar De Jong wel bij de beste elf spelers hoort, dan wordt hij niet opgenomen in het team van het jaar. Hoe zou het team van het jaar in de Serie A er tot nu toe uitzien?

Keeper: Emil Audero (480 punten)

Dat de stand op de ranglijst en het aantal tegendoelpunten niets hoeft te zeggen over de keeper bewijst de uitverkiezing van Emil Audero. De in Indonesië geboren Sampdoria-goalie scoort een prachtige tiende plaats op de ranglijst. En wie de cijfers dieper tot zich neemt, ziet dat het geen verrassing is. In de eerste negen speelrondes kreeg Sampdoria slechts vier tegentreffers te verwerken. Wat dat betreft zit de klad er wel enigszins in, want in de daaropvolgende vier speelrondes kreeg Audero er twaalf om zijn oren. Audero komt uit de jeugd van Juventus en is voor een jaar verhuurd aan Sampdoria.

Rechtsback: Elseid Hysaj (390 punten)

Zoals in elk voorlopig Team van het Jaar is het weer ver zoeken tot er een rechtsachter opdoemt. De eerste is Napoli-back Elseid Hysaj, die Roma-speler Alessandro Florenzi nipt voorblijft. De in Albanië geboren Hysaj is niet meer weg te denken van de rechterflank bij Napoli, maar of dat na de zomer nog steeds zo is, blijft afwachten. Hysaj zou namelijk in de belangstelling staan van Chelsea, de club waar voormalig-trainer Maurizio Sarri de scepter zwaait.

Centrale verdediger: Leonardo Bonucci (520 punten)

Vorig seizoen beproefde Leonardo Bonucci zijn geluk bij AC Milan, maar dat huwelijk werd allerminst een gelukkig huwelijk. Na een jaar keerde de Italiaanse stopper op hangende pootjes terug bij Juventus. Bij de huidige koploper voetbalt Bonucci weer gewoon mee alsof er niets gebeurd is. Dat resulteert in een mooie zesde plaats op de ranglijst. Hij moet desondanks wel oppassen voor zijn plekje, want Francesco Acerbi (SS Lazio) en Nicolas N’Koulou (Torino) zitten hem op de hielen.

Centrale verdediger: Kalidou Koulibaly (610 punten)

Dat valt nog niet direct te zeggen voor Kalidou Koulibaly, want de Senegalees is volgens Squawka verreweg de beste verdediger in de Serie A. Koulibaly is boomlang, ijzersterk en daarnaast ook gevaarlijk bij aanvallende situaties. De Afrikaan is helemaal op zijn plek in Napels, zo blijkt uit zijn goede prestaties.

Kalidou Koulibaly

Linksback: Aleksandar Kolarov (470 punten)

Hoewel het seizoen van AS Roma tegenvalt, staat er toch een speler van de Romeinen in het voorlopige Team van het Jaar: linksback Aleksandar Kolarov. De 33-jarige Serviër streek vorige zomer neer in Rome en heeft de vijf miljoen transfersom meer dan waargemaakt. Toch is Kolarov niet altijd even geliefd bij de fans. Onlangs nog was er een incident waarbij de fans kritiek hadden op zijn spel. Kolarov trok zich daar desondanks niets van aan. “Ik hoef niemand iets te beloven, alleen aan mezelf en dat doe ik al sinds ik ben begonnen met voetballen”, was zijn veelzeggende reactie.

Centrale middenvelder: Miralem Pjanic (560 punten)

Een vijfde plaats op de ranglijst is er voor Miralem Pjanic, de spelverdeler op het middenveld van Juventus. Pjanic is niet iemand die constant beslissend is door middel van doelpunten en assists, maar laat zijn medespelers wel beter voetballen. Veelzeggend voor de status van Pjanic: afgelopen zomer wilde Juventus een poging doen Paul Pogba terug te halen. Manchester United wilde Pjanic daar voor terug, maar een transfer van de speler uit Bosnië-Herzegovina bleek niet tot de mogelijkheden te behoren. Terecht zo blijkt.

Centrale middenvelder: Allan (480 punten)

Allan is ook een speler die niet vaak betrokken is bij doelpunten, maar dat betekent niet dat de eenvoudig international van Brazilië zijn waarde niet heeft voor Napoli. Calciomercato omschreef hem onlangs als een type N’Golo Kanté. Chelsea-coach Maurizio Sarri gebruikt Kanté volgens het medium op exact dezelfde manier als hij bij Napoli deed met Allan. De kans is aanwezig dat Allan zijn oude coach weer tegenkomt binnenkort, want Tottenham Hotspur zou een bod van veertig miljoen pond voorbereiden op de middenvelder.

Aanvallende middenvelder: Lorenzo Insigne (660 punten)

Lorenzo Insigne is niet de pure aanvallende middenvelder zoals pakweg Juan Román Riquelme in zijn tijd was, maar de kleine Napolitaan wordt de laatste tijd steeds vaker net achter de centrumspits geposteerd. Dat legt hem geen windeieren, want hij scoorde in totaal al tien keer dit seizoen (7x in de Serie A). Het levert hem tot nog toe een tweede plaats op de ranglijst op. Daarbij dient aangetekend te worden dat de nummer één al lichtjaren van hem vandaan is.

Suso

Rechtsbuiten: Suso (610 punten)

Bij AC Milan zullen ze nog weleens lachen om de transfer van Suso: de Spanjaard werd in de winter van 2015 voor slechts 1,3 miljoen euro overgenomen van Liverpool. Achteraf een koopje, want Suso heeft zich inmiddels ontpopt tot het creatieve brein van de rood-zwarten uit Milaan. Met acht beslissende voorzetten leidt hij het assistklassement. Bovendien vond hij ook nog vier keer het net. Chelsea en Real Madrid zitten op het vinkentouw om Suso over te nemen. Voor 1,3 miljoen zal dat in ieder geval niet meer lukken.

Centrumspits: Ciro Immobile (510 punten)

Bij Borussia Dortmund en Sevilla wilde het allerminst lukken voor Ciro Immobile, maar in Italië is hij alweer jaren volledig zichzelf. De Italiaanse centrumspits vond in zijn eerste twee jaren bij SS Lazio respectievelijk 23 en 29 keer het net. Ook deze jaargang scoort Immobile er lustig op los en deed hij al acht keer het net trillen. Met 440 punten is Paulo Dybala de eerste centrumspits die Immobile bedreigt.

Linksbuiten: Cristiano Ronaldo (900 punten)

Dat is dan wel in de wetenschap dat Cristiano Ronaldo als linksbuiten wordt geposteerd, ondanks dat hij ook soms als centrumspits speelt bij Juventus. De Portugees staat eerste op de lijst en lijkt nu al amper meer in te halen als er niets met hem gebeurt. De 33-jarige Ronaldo had een aanloop van drie wedstrijden nodig, maar scoort sindsdien weer aan de lopende band. Negen keer in de laatste tien wedstrijden. Ronaldo laat het ook weer in de top van Italië zien. 




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <