Resultaten x
Buitenland

Mitchell Dijks: "Het deed pijn om Ajax zo te zien afgaan"

Gisteravond nam het Bologna van Mitchell Dijks het op tegen het Inter van Stefan de Vrij. Waar de Rotterdammer de favoriet was, ging de Amsterdammer er met de drie punten vandoor (0-1). Na afloop van de wedstrijd sprak ELF Voetbal met Dijks over de wedstrijd, het leven in Italië en Ajax.
04-02-2019 09:09 door Aaron Deckers

Waar Bologna speelt tegen degradatie, mikt Inter op kwalificatie voor de Champions League. Maar rustig is het geenszins in het blauwe deel van Milaan. Trainer Luciano Spalletti staat onder grote druk en lijkt het veld aan het eind van het seizoen te moeten ruimen. Bologna was gisteren op de hoogte van de problemen bij de Nerazzurri en maakte daar met gedurfd voetbal goed gebruik van. "We speelden echt heel goed", vond ook Dijks. "De nieuwe trainer (Sinisa Mihajlovic) laat ons in een ander systeem spelen en dit leek aan te slaan. Daarnaast hebben we ook een aantal nieuwe spelers gekregen deze winter. Dat heeft ons sterker gemaakt. Zelf moet ik er verdedigend natuurlijk staan maar ik mag ook aanvallend mijn ding doen. Dat pakte vandaag echt heel goed uit. Al zat ik er in de tweede helft wel een beetje doorheen en maakte ik een paar kleine fouten", aldus de ex-Ajacied.

‘Ik voel mee op mijn gemak in het team, ondanks het feit dat ik het Italiaans nog niet helemaal onder de knie heb. Ik volg Italiaanse lessen want bijna niemand spreekt hier Engels. Toch is iedereen heel vriendelijk en open waardoor ik me heel erg thuis voel in Italië. Dat komt mede ook door het eten, want dat is hier echt heerlijk." 

Dat het leven in Italië hem bevalt betekent echter niet dat de linksback het zogenaamde bella vita kan leiden. "Wat dat betreft is het hier allemaal heel professioneel. Je leeft echt een monnikenleven. Ik voel mezelf wekelijks vooruitgaan. Ook fysiek ben ik steeds sterker aan het worden en aanvallend kan ik nog meer mijn ding doen omdat ik zoveel energie heb. Dat was in mijn Ajax-tijd wellicht toch anders." Een uitspraak waarmee de link naar zijn grote liefde is gelegd. "Natuurlijk probeer ik nog veel wedstrijden van Ajax te zien. Vorige week kon ik bijvoorbeeld de Klassieker live zien. Het deed pijn om Ajax zo te zien afgaan. Toch denk ik dat het maar een momentopname was en dat Ajax dit seizoen nog mooie dingen zal laten zien. Net als wijzelf. Wij gaan niet degraderen, let maar op. Volgende week komt Genoa bij ons thuis op bezoek, dus ook daarvan moeten we weer zien te winnen."

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <