Resultaten x
Buitenland

Wie is Bayern-aanwinst Fiete Arp?

De ‘angry young man’ van het Duitse spitsengilde is op weg naar Bayern München! BILD meldde woensdag dat het contract al getekend is, enkel luidt de vraag nog of de overstap van HSV deze of de volgende zomer gaat plaatsvinden. Daarmee heeft de Rekordmeister de stand-in en hopelijk ooit opvolger van Robert Lewandowski in huis. Maar wie is die Arp eigenlijk?
07-02-2019 15:02 door Jan Willem Spaans

De Duitse Dogucan Haspolat

Steek die titel maar eens in je zak! Zoals Dogucan Haspolat dat in de Eredivisie is, mag Fiete Arp zich de eerste speler uit de huidige eeuw noemen die een wedstrijd in de Bundesliga speelde. Op 30 september 2017 debuteert Arp voor de hoofdmacht van HSV in de Nordderby tegen Werder Bremen (0-0). En dat terwijl de spits nog wel eens een trainingssessie moet overslaan. Nee, geen groeipijnen of hormonale problemen, nee, Arp zit doordeweeks nog regelmatig in de schoolbankjes van het gymnasium. Soms is hij ook op excursie. Niet een dagje naar Kiel of cultuur proeven in Denemarken, nee, dan speelt hij in Azië het WK onder 17. Van die dingen.

Typisch HSV. De Rothosen hebben hun management zo vreselijk verpest dat ze altijd van rare dingen afhankelijk waren voor lijfsbehoud. Dan weer moest een spits van bijna veertig ze redden, nu hing het doortikken van de legendarische klok in het Volksparkstadion af van een scholier die soms dagenlang niet kon komen trainen in verband met een eindexamen aardrijkskunde. In de slotfase van het seizoen kon Arp de ploeg niet helpen, uiteindelijk degradeerde HSV op de slotdag van het seizoen.

Instagram-rel

Na de degradatie van HSV konden de meeste spelers op vakantie, Arp moest nog examens doen. Toch moest de jongeling ook de batterij even opladen. Hij vond op Airbnb een gastgezin uit Canada, vloog erheen, smeet zijn telefoon in een hoek en heeft dagenlang met zijn gastvrouw gepraat over alles behalve soccer. Over zaken waarvan hij geen flauw benul had, sprak de gymnasiast. Terug thuis in Bad Segeberg, een gat tussen Kiel en Hamburg, haalde hij vervolgens zijn laatste examens. De 2. Bundesliga was dan ook zo slecht nog niet, een niveau lager zou hij tenminste kunnen vlammen. Toch?

Dat liep anders. Pierre-Michel Lasogga speelt bij HSV tenslotte in de spits, waardoor Arp moet uitwijken naar een andere positie, die op de vleugel. Lasogga is trouwens een held voor Arp: in 2014 stond de puber op de Nordkurve nog te juichen toen de spits HSV ternauwernood voor de Bundesliga behield. Hij had bijna een tricot van de aanvaller gekocht, maar durfde niet omdat hijzelf al dicht tegen de A-selectie aanschurkte.  Hij komt dit seizoen maar amper aan spelen, laat staan scoren toe. Wel veroorzaakte hij vuurwerk op Instagram.

In de aanloop naar de derby tegen St. Pauli liet de achttienjarige jeugdspeler zijn supporterskant spreken door zijn profielfoto op Instagram te vervangen door een beeltenis met ‘FUCK FCSP’. Niet handig, zeker aangezien het fatsoensovergoten Duitsland volledig over hem heen viel. Arp speelde vervolgens een draak van een wedstrijd tegen de bruin-witte stadgenoot. Sowieso scoorde hij in heel 2018 en 2019 nog niet. Het talent is er ontegenzeggelijk, maar de vraag is wanneer het eruit gaat komen.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Nemanja Gudelj verruilt Guangzhou Evergrande voor slagvaardig Sevilla'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <