Resultaten x
Buitenland

De grote Ajax-reisgids: Versie Engeland

De voorpret kan beginnen! Ajax-supporters weten precies welke zeven clubs ze kunnen loten en welke zes bestemmingen ze dus kunnen tegenkomen. We maken in afwachting van de loting vrijdagmiddag een reisgids in twee delen. Straks de Europa-versie, maar omdat de kans op een Premier League-opponent ruim 57% bedraagt, doen we eerst versie Engeland!
14-03-2019 12:32 door Jan Willem Spaans

TOTTENHAM HOTSPUR

Bereikbaarheid: Te veel om op te noemen

Londen ligt naast de deur. Iedere dag vertrekken er tientallen vluchten tussen de beide hoofdsteden van Nederland en Engeland, er is een directe treinverbinding, er gaan bussen.. iedereen kan naar Londen. Let op: de stad heeft meer dan een handvol luchthavens, sommige ervan liggen een behoorlijk eindje uit Londen zelf. Eenmaal in de stad kun je uiteraard per Tube naar het stadion.

Stadion: Tottenham Hotspur Stadium (capaciteit: 62.000)

Supporters van Ajax en Tottenham Hotspur leven al tientallen jaren in vriendschappelijke sfeer samen, mogelijk door de joodse wortels van beide clubs. Als Ajax naar Londen moet, worden ze hoogstwaarschijnlijk de eerste Europese ploeg die in het nieuwe onderkomen van de Spurs te gast is. Ze zullen minimaal drieduizend kaarten krijgen.

Stad: Voor ieder wat wils

Je kan voor ieder stadsdeel van Londen een reisgids maken, dat is bijna niet te doen. Of je nu liefhebber bent van ingewikkelde koffie, IPA’s, musea, winkelstraten, gallerijtjes, gastropubs: de Engelse hoofdstad biedt het allemaal.

MANCHESTER UNITED EN MANCHESTER CITY

Bereikbaarheid: Manchester Airport

Misschien wel het minst vriendelijke vliegveld van Europa. Douaniers snauwen, controleurs kijken je vernietigend aan. Nee, de luchthaven van Manchester gaat in de komende jaren geen awards voor klantvriendelijkheid winnen, die durven we wel aan. Blijft staan dat het een handig vliegveld is met verschillende maatschappijen die naar Amsterdam en Eindhoven vliegen. Pro tip: als het te duur wordt kun je uitwijken naar Liverpool (of Glasgow of Londen, als een stukje treinen je niet bang maakt). Vanaf Manchester Airport de bus naar het centrum. Naar City kun je lopen, voor United pak je beter de tram.

Stadion: Old Trafford (capaciteit 75.000)

Iconisch voor de een, een groot Disneyland waar de commercialisering van het voetbal nieuwe dimensies kreeg voor de ander. Hoe het ook zij: het bouwwerk is iconisch en druipend in geschiedenis. Supporters van Ajax zullen zich mogen verheugen op een uitvak met 3700 plaatsen.

Stadion: Etihad Stadium (capaciteit 55.000)

Kan qua historie en qua capaciteit niet aan zijn stadgenoot tippen. Omdat Manchester City bovendien minder geliefd is, biedt het Ajax-supporters de kans om net als in Madrid massaal tussen de thuissupporters te infiltreren. Het uitvak van het Etihad Stadium wordt vaak geroemd, zit vlakbij het veld en biedt plaats aan zo’n 3.000 Ajacieden.

Stad: Industriestad in opkomst

In Rotterdam zijn Ajax-supporters zelden welkom, een koppeling aan een ploeg uit Manchester zou de kans bieden om toch eens een industriestad van dichtbij te bekijken. Het Victoriaanse centrum is de moeite, wie dorst heeft kan ook prima in het Northern Quarter terecht. Vermijd de buitenwijken: het regent er en je zult er weinig moois zien. Bezoek sowieso het National Football Museum!

LIVERPOOL

Bereikbaarheid: John Lennon Airport

De firma EasyJet vliegt nog altijd tussen Amsterdam en Liverpool, maar erg vaak doen ze dat niet. Als Ajax aan Liverpool gekoppeld wordt, zorg dan maar dat je meteen boekt, anders zal het ongetwijfeld vol zitten. In dat geval: wijk uit naar het veel grotere vliegveld van Manchester en neem daar de trein naar Liverpool. Uit het centrum gaan er directe bussen naar Anfield. Liefhebbers van wandelingen door troosteloze wijken kunnen ook naar het stadion lopen.

Stadion: Anfield (capaciteit 54.000)

Over iconisch gesproken, en bovendien is het meer dan vijftig jaar geleden dat Ajax nog eens op deze mythische grond mocht spelen. Laag in de Anfield Road Stand, met uitzicht op de legendarische Koptribune, mogen zo’n drieduizend Ajax-supporters plaatsnemen als de loting ze aan de ploeg van Virgil van Dijk koppelt.

Stad: Pubs, overal pubs

Geen stad als je niet van bier houdt. Je kan geen tien meter kijken of je staat weer tegen een kroeg aan te staren. Het centrum van de stad is gezelligheid volgens de arbeidersklasse: grote pullen bier voor weinig geld. Wie iets chiquer wil zitten kan beter naar de havens bij Albert Dock gaan. Top tip voor mensen met kater: het ontbijt bij de Shiraz op Williamson Square helpt je er zo weer bovenop.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <