Resultaten x
Buitenland

Waarom niet Podolski, maar Iniesta nu 'de band' draagt bij Vissel Kobe

Vissel Kobe heeft er een officiële mededeling aan besteed. Niet Lukas Podolski, maar Andrés Iniesta draagt voortaan de aanvoerdersband bij Vissel Kobe. De rollen draaien om bij de Japanse club om een nu al haast verloren seizoen te kunnen redden.
23-04-2019 16:00 door Cas Broxterman

De selectie van Vissel Kobe liegt er niet om. Naast Podolski en Iniesta, oud-spelers van respectievelijk Bayern München en Barcelona, loopt ook David Villa er nog rond. En toch: de afgelopen drie wedstrijden van Vissel Kobe in de competitie gingen verloren. Het levert de ploeg na acht speelrondes een elfde plek op.

Aanvalsleider
Coach Takayuki Yoshida vindt het niet alleen tijd om in te grijpen. Podolski kondigde zelf aan dat hij denkt dat het beter is om een andere aanvoerder aan te wijzen. Iniesta was dit seizoen al een keer eerder aanvoerder, toen Podolski een keer ontbrak. In zes duels droeg de Duitse aanvalsleider de band. Podolski stond in de afgelopen wedstrijd tegen Urawa Diamonds nog op de plek van Iniesta, die ontbrak vanwege een blessure. Hotaru Yamaguchi was toen al eenmalig aanvoerder als, zo blijkt nu, vervanger van Iniesta.

Vissel Kobe heeft pas drie van de eerste acht competitieduels kunnen winnen. Daardoor is de achterstand op koploper Tokyo al opgelopen tot tien punten. Bij die club loopt geen enkele buitenlandse routinier rond. Diego Oliveira is de grote man, maar de Braziliaanse spits is relatief onbekend. Hij speelde bij verschillende laag geklasseerde Braziliaanse clubs, voordat hij zijn geluk in Japan besloot te beproeven.

Japanse top
Oliveira heeft in zijn carrière nooit een reële kans gemaakt op een uitnodiging voor de Braziliaanse ploeg. Vissel Kobe heeft met Podolski, Iniesta en Villa juist spelers in de selectie die voor hun land een aanzienlijk aantal interlands speelden. Qua ervaring hoort Vissel Kobe mee te doen in de Japanse top. Maar nu de resultaten tegenvallen, is het tijd om een nieuwe leider aan de groep te verbinden.

Iniesta mag proberen Vissel Kobe op sleeptouw te nemen. Hij lijkt de aangewezen man, met jarenlange ervaring op topniveau. Maar de uitdaging is groot; het lukte Podolski ook niet. Na acht speelrondes is het tijd voor Vissel Kobe om het seizoen te redden. Dat staat in ieder geval vast.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <