Resultaten x
Buitenland

Hoe Al-Jazira voor de vierde keer op rij een Nederlandse trainer in huis haalt

Jurgen Streppel is de nieuwe hoofdtrainer van Al-Jazira. De 49-jarige oefenmeester tekent een contract voor een seizoen in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is zeker niet de eerste keer dat er een Nederlandse coach aan de slag gaat in het Mohammed Bin Zayidstadion.
17-06-2019 20:00 door Bob van Dijk

Het is namelijk de vierde keer in vijf jaar tijd dat Al-Jazira in zee gaat met een trainer uit Nederland. Streppel is de opvolger van Damien Hertog, die na twee jaar vertrekt bij de club. De geboren Rotterdammer werkte als assistent en hoofdtrainer bij Al-Jazira. Hertog kwam in 2018 namelijk mee met Marcel Keizer, die inmiddels aan het roer staat bij Sporting CP. Na het vertrek van Keizer, stelde de club Hertog aan als eindverantwoordelijke. Tussen 2016 en 2018 stond Henk ten Cate aan het roer bij de De Trots van Abu Dhabi.

Het blijft echter niet bij deze vier Nederlanders. Jaren geleden stonden al vele landgenoten voor de groep van Al-Jazira. De eerste was Chris Dekker, die in 1995 het avontuur aanging in de Verenigde Arabische Emiraten. Daarna volgden Rinus Israel (1998-1999), Lex Schoenmaker (1999-2001), Jan Versleijen (2001-2003), André Wetzel (2004), Sef Vergoossen (2004-2005) en nogmaals Versleijen (2006-2007). Tussendoor waren ook andere bekende trainers als László Bölöni, Walter Zenga en Eric Gerets actief in het Mohammed Bin Zayidstadion. Streppel wordt nu de negende Nederlander.

De inmiddels 49-jarige trainer begon zijn loopbaan in 2008 bij Helmond Sport, waar hij eerder ook werkte als assistent- en jeugdtrainer. Daarna werkte hij tussen 2011 en 2016 bij Willem II, waarmee hij in 2014 kampioen werd van de toenmalige Jupiler League. Vervolgens stond Streppel aan het roer bij sc Heerenveen en was hij afgelopen seizoen actief bij Anorthosis Famagusta op Cyprus. Dat avontuur bleek echter geen succes, aangezien de ex-prof lang moest wachten op zijn salaris. Na een jaar kwam er dan ook een einde aan die samenwerking.


Dat financiële gedeelte is voor zijn nieuwe club Al-Jazira echter geen enkel probleem. Streppel heeft een contract getekend voor een seizoen met een optie voor nog een jaar. "Het is een club die al jaren werkt volgens de Nederlandse manier van spelen en daar echt in gelooft, net als ik. Ik vind het een eer dat ik op die traditie bij de club voort mag borduren", vertelt de coach in gesprek met Voetbal International. Streppel kon ook weer in Nederland aan de slag bij De Graafschap, VVV-Venlo en NEC, maar kiest voor het avontuur in Abu Dhabi.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <