Laatste nieuws
03.30Arsenal maakt statement door aartsrivaal Tottenham Hotspur uit te verslaan: Premier League blijft ongekend spannend
03.00Arne Slot de duurste Nederlandse coach ooit: dít laat de succescoach achter bij Feyenoord
01.50Atalanta doet goede zaken in Serie A, geen winnaar in derby van Sevilla
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

Gisteren

23.58Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.45Vermeulen onthult bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op een haar na rond'
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
Resultaten x
Buitenland

Oog op de toekomst: Deze elf Nederlandse tieners spelen volgend seizoen bij Europese topclubs

Met de EK-blamage vers in het geheugen houdt de opvolging van Frank de Boer heel Nederland in zijn greep.  Hoewel de vraag ' Hoe nu verder?' met name de korte termijn betreft, lijkt er op lange termijn er in ieder geval voldoende aanwas te zijn voor een prima selectie. Zo speelt ook volgend seizoen weer een grote afvaardiging jonge landgenoten in de Europese topcompetities. In dit overzicht een basiself vol potentiële toppers van Oranje.

01-07-2021 17:14 door Siem van Merwijk

Doelman: Mert Demirici (17, Atletico Madrid)

Als zestienjarige trainde de talentvolle doelman al mee met de hoofdmacht van toenmalige club Valencia, waar hij aan de hand van Jasper Cillessen een goede ontwikkeling doormaakte. Dit bleef ook elders in Spanje niet onopgemerkt, want Atletico Madrid haalde Demirici binnen. In de Spaanse hoofdstad, waar Demirici tevens geboren is, hoopt de doelman Jan Oblak op te volgen. Ondanks het feit dat Spanje zijn geboorteland is voelt Demirici meer voor een interlandcarrière in Oranje, wat zich afgelopen seizoen resulteerde in de selectie voor Oranje Onder 17. Tot een debuut kwam het echter nog niet, Dani van den Heuvel (18, Leeds United) kreeg de voorkeur van bondscoach Mischa Visser.

Linksback: Ian Maatsen (19, Chelsea)

Hoewel hij afgelopen seizoen niet bij een topclub speelde, maar op huurbasis voor Charlton Athletic, maakte Ian Maatsen de nodige indruk in Engeland. De voormalige PSV’er speelde enorm veel wedstrijden in de League One (34), waarin hij een keer doel trof en drie assists gaf. Volgend seizoen keert Maatsen terug bij Chelsea, waar hij in eerste instantie aansluit bij het U23-elftal.


Centrumverdediger: Dean Huijsen (16, Juventus)

Op zijn vijfde verhuisde Huijsen met zijn famillie naar Marbella, waar hij begon met voetballen bij Costa Unida CF. Vijf jaar later volgde de overstap naar Málaga, waar de 1,95 meter lange Huijsen tot afgelopen seizoen succesvol de jeugdopleiding doorliep. In Málaga maakte hij dusdanig indruk, dat onder andere Real Madrid en Sevilla misgrepen toen zij informeerden naar de diensten van de Nederlandse centrumverdediger. De geboren Amsterdammer had namelijk meer oren naar een vertrek naar Juventus, waar hij aansluit in de U17.


Centrumverdediger: Björn Hardley (18, Manchester United)

Bij het vertrek van Björn Hardley naar Manchester United werd in Nederland direct hardop afgevraagd of de topclubs hadden zitten slapen. De multifunctionele verdediger speelde voor zijn vertrek namelijk in de Onder 19 van NAC Breda, waar hij met zijn prestaties indruk maakte op scouts uit Manchester. In Nederland grepen daarom de topclubs mis op een potentiele versterking, die komend seizoen in de Premier League voor junioren mee zal doen om de prijzen.


Rechtsback: Ki-Jana Hoever (19, Wolverhampton Wanderers)

Van alle spelers in dit elftal heeft Ki-Jana Hoever de meeste ervaring op het hoogste niveau. De verdediger maakte zijn debuut bij Liverpool onder Jurgen Klopp, maar moest absolute wereldster Trent Alexander-Arnold voor zich dulden. Een vertrek naar The Wolves was een logische stap met het oog op speeltijd, maar vlak na zijn komst trok deze club de zoveelste Portugees aan in de vorm van Nelson Semedo. Hierdoor heeft Hoever ook in Wolverhampton een geduchte concurrent.


Controlerende middenvelder: Xavi Simons (18, Paris Saint-Germain)

Een dik Nike-contract, een gevoelige transfer van Barcelona naar Parijs, een Instagram-account met meer dan drie miljoen volgers en een rol als ambassadeur voor Unicef. Wie niet beter weet zou denken dat Xavi Simons al jarenlang de superster van Paris Saint-Germain is, maar het toptalent is slechts een jeugdspeler die pas twee keer zijn opwachting maakte in het eerste elftal van de Parijzenaren. Gezien de ontwikkeling van Simons zal dit aantal het komende seizoen ongetwijfeld gaan toenemen.


Linkermiddenvelder: Salah & Ismael Oulad M'Hand (16 & 17, Arsenal)

De gelijkenissen tussen de Haagse broers Salah en Ismael Oulad M’Hand zijn nauwelijks op handen te tellen, vandaar dat we geen keuze kunnen maken voor deze positie. Los van hun uiterlijk spelen de 17- en 16-jarige gebroeders Oulad M’Hand beiden centraal op het middenveld bij Arsenal. Salah in de U23, Ismael in de U18. Het verloop van hun carrière is eveneens identiek. Zo begonnen beiden met voetballen bij VCS in Den Haag, waarna het duo via enkele jaren Feyenoord naar Engeland vertrok.

Rechtermiddenvelder: Philip Gililow (17, CSKA Moskou)

Van de D7 van Roda’23 naar CSKA Moskou is de kortste omschrijving voor de indrukwekkende ontwikkeling van Philip Gililow. De in Amstelveen geboren zoon van een Russische vader begon pas op zijn elfde met voetballen en was volgens zijn amateurclub aanvankelijk niet zo’n enorm talent. Hij kwam namelijk niet in aanmerking voor de selectieteams, terwijl Gililow zelf maar een doel had: profvoetballer worden. Om dit te verwezenlijken vertrok hij naar een voetbalinternaat in Spanje, zonder zijn ouders. Dit offer wierp zijn vruchten af, want na twee jaar bij het Fundación Marcet speelt de jarige Gililow sinds vorig seizoen in de jeugdopleiding van CSKA Moskou.

Linksbuiten: Jayden Braaf (18, Manchester City)

Als jongste Nederlandse doelpuntenmaker in de Serie A aller tijden bereikte Jayden Braaf in april dit jaar voor het eerst de landelijke media. De linksbuiten werd door Manchester City verhuurd aan Udinese, waar Braaf slechts tot vier duels kwam. Toch kan Braaf rekenen op het geloof van manager Pep Guardiola, die in de media al eens sprak over zijn 'ongelofelijke kwaliteiten'. Toch wordt het lastig voor Braaf om tussen sterren als Sterling, Foden en Mahrez de nodige speelminuten mee te pikken.

Rechtsbuiten: Dillon Hoogewerf (18, Manchester United)

In 2019 waren de fans van Manchester United dolgelukkig met het nieuws dat United zich had versterkt met een tiener van Ajax. Dit sloeg snel om toen ze ontdekten dat het niet Matthijs de Ligt, maar Dillon Hoogewerf betrof. Voor Hoogewerf was het allesbehalve een teleurstelling, aangezien hij niet alleen een droomtransfer te pakken had maar ook zijn eerste profcontract. In Manchester komt Hoogewerf uit voor de U23.

Spits: Julian Rijkhoff (16, Borussia Dortmund)

Waar Ajax met Brian Brobbey dit seizoen een topspits verliest aan een Bundesliga-club was het vorig seizoen ook al raak in Amsterdam. Destijds was het toptalent Julian Rijkhoff die de hoofdstad verruilde voor Duitsland, waar hij zich in de luwte van het Haaland-geweld in Dortmund kan ontwikkelen tot een potentiële topspits.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <