Laatste nieuws
09.15Feyenoord blijft zonder Arne Slot maar mét miljoenen achter: dit is wat de succestrainer nalaat
09.14Davy Klaassen onthult waar hij komend seizoen hoopt te voetballen
09.10'Van Bommel is ultieme vervanger van Slot, Van Marwijk kan tegenwicht bieden'
09.10Overzicht CL-deelnemers: PSV en Feyenoord bij tien 'zekere' clubs
09.09Heibel bij Bayern voor Champions League-pot: 'Ik zou woedend zijn'
09.00Column Hugo Borst | Aanstaande ontslag Erik ten Hag maakt Arne Slots komst naar Liverpool een klein wonder
08.59Balende Van Bommel: 'Zitten in de hoek waar de klappen vallen'
08.56Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
08.55Utrecht-uitblinker geeft Ajax waarschuwing: 'Zodra de kans er is, gaan we ervoor'
08.50Buitenspel: Veerman en Hartman dollen elkaar via reacties op Instagram
08.46Perez: 'Gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'
08.45Waarom Ajax met Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart een duel in de Efteling speelde: ‘Doornroosje deed ook mee, toch?’
08.30Klaassen snel met Internazionale in gesprek over zijn toekomst
08.24Guardiola: 'Arsenal gaat geen punten meer verspelen'
08.22Van der Vaart pareert Marco van Basten: 'Niet mee eens, hij is toch waanzinnig'
08.15Feyenoord krijgt open sollicitatie voor plek in staf: 'Zou de kroon zijn op mijn werk'
08.12Arteta spaart blunderende doelman
08.03V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
08.02'Agente Gimenez praat met drie clubs, Feyenoord laat vraagprijs zakken'
07.59Luijckx stelt andere speler voor die Ajax bekeek bij NEC - AZ: 'Kom niet verder'
07.54'Man Utd heeft tientallen miljoenen over voor Araújo'
07.50'Fenomenale' De Jong overladen met complimenten: 'Speelde de perfecte wedstrijd'
07.35Vermeulen overtuigd: 'Met hem staat Ajax in één of twee jaar weer aan de top'
07.30Voetbal op tv: Barcelona staat tegenover Valencia
07.30Hendriks en Vahle kondigen nieuw programma aan met nieuws over Oranje-boycot
07.26Ten Hag tevreden over de bijdrage van Antony
07.14'Geen promotie voor De Lang bij Ajax, mogelijk wel voor Geelen'
07.10De Telegraaf gaat in op Liverpool-bezoek Geertruida: Feyenoorder op Engelse radar
07.02De Telegraaf: Geertruida ‘wil dolgraag naar Liverpool’ en staat ook op de radar
06.51Prachtige beelden: Bizot en co onthaald door fans na mijlpaal
06.45Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
06.20Dumfries maakt richting EK misser bij huldiging Inter: 'Snap dit écht niet'
06.15Vermeulen bevestigt bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op haar na rond'
01.50Atalanta doet goede zaken in Serie A, geen winnaar in derby van Sevilla
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'
Resultaten x
Buitenland

ELF Terugblik: Spaanse titelstrijd in volle bloei, Dortmund hekkensluiter-af

In ELF Terugblik kijken we terug op het voetbal van vandaag (zaterdag). Wat waren de bijzonderheden?

07-02-2015 22:59 door Redactie ELF Voetbal

HOT:

Juventus superieur:

Juventus is AC Milan nog altijd op alle fronten de baas, zo werd zaterdagavond pijnlijk duidelijk tijdens de onderlinge confrontatie met de Milanezen. De Oude Dame behaalde een 3-1 overwinning. Na het openingsdoelpunt van Carlos Tévez maakte Luca Antonelli nog wel gelijk, maar Leonardo Bonucci en Álvaro Morata beslisten het competitieduel alsnog in Turijns voordeel. Nederlandse inbreng was er niet. Marco van Ginkel zat op de bank, Nigel de Jong ontbrak in de wedstrijdselectie.

Een pluim voor sc Heerenveen:
Sc Heerenveen heeft PEC Zwolle met beide benen op de grond gezet. Met een 3-1 overwinning op Feyenoord op zak bond het ook de formatie van trainer Ron Jans aan de zegekar: 4-0. Feyenoord en AZ kunnen later dit weekend profiteren van het puntverlies van de stuntploeg van de Eredivisie. Luciano Slagveer, Sam Larsson, Mark Uth (strafschop) en Henk Veerman verzorgden de productie.

Chelsea loopt uit:
Chelsea is uitgelopen in de top van de Premier League. Het won zelf met 1-2 van Aston Villa en zag Manchester City op 1-1 blijven steken tegen Hull City. Het gat met de naaste belager bedraagt inmiddels zeven punten. In dezelfde competitie trok Tottenham Hotspur aan het langste eind in de derby tegen Arsenal en pakte het Southampton van de gebroeders Koeman en Eljero Elia de volle buit tegen het Queens Park Rangers van Leroy Fer. Zowel The Saints als The Spurs staan in de top-5.

Dames op dreef voor WK:

De Oranje Leeuwinnen zijn hun voorbereiding op het WK 2015 in Canada uitstekend begonnen. In het Polman Stadion te Almelo werd korte metten gemaakt met Thailand: 7-0. Belangrijke pionnen als Manon Melis, Vivianne Miedema en Lieke Martens waren er niet bij, maar dat werd Oranje Vrouwen allerminst fataal. Sherida Spitse scoorde in haar honderdste interland en Tessel Middag (2x), Eshley Bakker, invaller Martens, Anouk Dekker en Kirsten van de Ven deden eveneens een duit in het zakje.

Atlético geeft Real een flinke tik:

Atlético Madrid heeft stadsgenoot annex Primera División-koploper Real Madrid op een genadeloos pak slaag getrakteerd. Het werd 4-0, mede door een blunder van Iker Casillas en een prachtige omhaal van Saul Niguez. Real Madrid had Atlético Madrid uit de Spaanse titelstrijd kunnen knikkeren. Bij winst had het een voorsprong van tien punten genoten, maar het liep anders. Real Madrid is nog wel de koploper van de Spaanse competitie, maar FC Barcelona kan De Koninklijke tot op één punt naderen. Bovendien is Atlético Madrid met een achterstand van vier punten nog allerminst kansloos.

Licht in de Duitse kelder, behalve voor Huub:

Borussia Dortmund en Hamburger SV zijn niet bepaald bezig aan hun beste seizoen ooit. Toch konden beide ploegen de twintigste speelronde van de Bundesliga met een glimlach beëindigen. Borussia Dortmund legde SC Freiburg met 0-3 over de knie, nadat het vijf speelrondes niet tot winst was gekomen. Hamburger SV, met Rafael van der Vaart in de eerste helft binnen de lijnen, versloeg Hannover 96 met 2-1. VfB Stuttgart is de nieuwe hekkensluiter. De club van trainer Huub Stevens verloor met 0-2 van FC Bayern München, waarvoor Arjen Robben fraai tot scoren kwam.


Bijzondere podiumplek voor Congo:
De Democ. Republiek Congo is voor het eerst sinds ruim veertig jaar weer eens in de top-3 van het Afrika Cup-toernooi geëindigd. Equatoriaal-Guinea werd vanaf de strafschopstip verslagen. Na negentig minuten betrof de tussenstand 0-0, waarna direct penalty's volgden. Deze werden beter genomen door de Democ. Republiek Congo (1-3). Robert Kidiaba, de oudste speler op het Afrika Cup-toernooi, was met twee saves te gevierde man namens de tweevoudig winnaar van het toernooi.

NOT:

Matte burenruzie:

Op voorhand beladen, na afloop hooguit vermeldenswaardig in een korte terugblik. Everton en Liverpool hebben de Merseyside-derby dit weekend niet bepaald van spanning voorzien (0-0). Everton wist de afgelopen negen burenruzies al niet meer te winnen, terwijl er voor Liverpool een einde kwam aan een serie van drie zeges op rij. Liverpool maakte het vaakst aanspraak op een goed resultaat. Jordon Ibe schoot de bal op de lat en Steven Gerrard, die zijn laatste Merseyside-derby speelde, zag een bal van de lijn gehaald worden. De eerste Everton-kans volgde na 87 minuten.

Doelpuntloze degradatiekraker:
Matig, pover, hoe je het ook wil noemen, positief zal het niet worden. ADO Den Haag en FC Dordrecht speelden vanavond een heuse degradatiekraker in de Eredivisie, maar kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. In de eerste helft zag ADO Den Haag een doelpunt afgekeurd worden en een handsbal van FC Dordrecht-verdediger Joris van Overeem niet bestraft worden. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük was zodoende na afloop het onderwerp van gesprek in Dordrecht. ADO Den Haag wacht nog altijd op haar eerste uitoverwinning van de huidige voetbaljaargang.

Weer verlies voor FC Twente:
FC Twente zit in de hoek waar de klappen vallen. Na de midweekse 2-0 nederlaag tegen ADO Den Haag ging het eveneens de bietenbrug op tegen Excelsior (1-3). Op de matig bespeelbare grasmat van de Grolsch Veste profiteerden de Kralingers optimaal van de spelhervattingen die zij kregen. Een hoekschop en een vrije trap brachten Excelsior op een 1-2 voorsprong, waarna invaller Kevin Vermeulen uiteindelijk met een kopbal voor de 1-3 zorgde. FC Twente was bij vlagen de bovenliggende partij tegen de counterende promovendus, maar leed desondanks haar eerste thuisnederlaag sinds 32 jaar tegen Excelsior. Eerder dit seizoen won Excelsior ook al van FC Twente.

Overige uitslagen:
Gertjan Verbeek is zijn avontuur bij VfL Bochum met een nederlaag begonnen. De Nederlandse oefenmeester ging met 2-1 ten onder tegen Union Berlin.

Dirk Kuijt, die in totaal 58 minuten meedeed namens zijn ploeg, kwam voor de verandering eens niet tot scoren in Turkije. Fenerbahçe bleef steken op een 0-0 gelijkspel tegen Trabzonspor. Royston Drenthe verloor in de Süper Lig met Kayseri Erciyesspor met 0-1 van Gaziantepspor.

Vitesse heeft de smaak eindelijk te pakken. Het versloeg NAC Breda met 0-1, de derde zege op rij.

Genero Zeefuik is vanmiddag tot scoren gekomen in het met 2-3 gewonnen duel met Livingston. Zeefuik speelde reeds vijf wedstrijden voor Hearts en scoorde daarin vier doelpunten.

In de Bundesliga pikte Bas Dost een doelpuntje mee. Kevin De Bruyne maakte de overige doelpunten tegen TSG Hoffenheim, dat er met 3-0 van langs kreeg.

PSV vergrootte de voorsprong op Ajax tot vijftien punten door FC Utrecht met 3-1 te verslaan.

Zonder Bruno Martins Indi, die was gepasseerd, won FC Porto vanavond met 0-2 van Moreirense. De achterstand op koploper Benfica bedraagt nu nog maar drie punten. Het openingsdoelpunt werd gemaakt door Jackson Martinez. Hij maakte het vijfduizendste competitiedoelpunt van FC Porto.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <