01.00Arsenal maakt statement door aartsrivaal Tottenham Hotspur uit te verslaan: Premier League blijft ongekend spannend
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

23.58Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.05Geen winnaar in derby van Sevilla, Atalanta doet goede zaken in Serie A
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.45Vermeulen onthult bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op een haar na rond'
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
21.45Wissel Ten Hag zorgt voor boegeroep bij United-fans, Højlund reageert opvallend
Resultaten x
Buitenland

West Ham elimineert Everton, Van La Parra trefzeker

Het moest uit de tenen komen, maar daar zal men bij West Ham United de komende dagen maling aan hebben. Everton werd vanaf de strafschopstip uitgeschakeld in de FA Cup. Rajiv van La Parra scoorde namens Wolve

13-01-2015 23:33 door Redactie ELF Voetbal

West Ham United - Everton (1-1, 2-2 na verlenging, strafschoppen: 9-8):

Op voorhand was het de vraag of Romelu Lukaku opnieuw tot scoren zou komen tegen West Ham United. De 21-jarige aanvaller nam het met Everton namelijk al vier keer op tegen The Hammers en was in elk van die duels trefzeker. In het eerste bedrijf bleef de brilstand echter gehandhaafd.

Na de theepauze was dat wel anders. Enner Valencia liet in de 51ste minuut van zich spreken door namens West Ham United de openingstreffer te verzorgen. Een behoorlijke opluchting voor de 25-jarige middenvelder annex aanvaller, die al tien officiële wedstrijden niet meer had gescoord.

Toch kwam Everton laat in de bekerwedstrijd weer op gelijke hoogte, en dat terwijl het vanaf de 56ste minuut met tien man speelde. Toen kreeg Aiden McGeady zijn tweede gele kaart voorgehouden. Kevin Mirallas had nog altijd last van zijn enkel, maar dat weerhield hem er niet van om met een fraaie vrije trap de 1-1 te maken.

Er moest een verlenging aan te pas komen om een winnaar te bepalen en in die verlenging zat Everton na 97 minuten op rozen. Lukaku slaagde er toen alsnog in om wederom tot scoren te komen in een wedstrijd tegen West Ham United en stond na zijn goal stil bij het overlijden van zijn boezemvriend Junior Malanda, maar helaas voor Everton maakte Carlton Cole kort daarna de 2-2.

Er moesten strafschoppen aan te pas komen om te bepalen wie er aan het langste eind zou trekken en zelfs tijdens de penaltyserie duurde het even alvorens één van beide ploegen feest mocht vieren. West Ham United won de penaltyreeks met 9-8.

Bristol City - Doncaster Rovers (2-0):

De gevaarlijkste man aan de kant van Bristol City was op voorhand Matt Smith. Hij maakte dit seizoen vijf doelpunten in de twee bekerduels die hij namens zijn werkgever speelde. Toch was het iemand anders die de eerste goal van de thuisploeg voor zijn rekening nam: Jay Emmanuel-Thomas.

Ook in het tweede bedrijf was Emmanuel-Thomas doeltreffend. De 24-jarige middenvelder maakte zo zijn zevende doelpunt van zijn laatste acht krachtmetingen in de FA Cup, een ongekend moyenne. Bij Arsenal zal men zich wel achter de oren krabben waarom ze hem ooit hebben laten gaan.

Chesterfield - Scunthorpe United (0-0, 2-0 na verlenging)

Zaten we maar thuis voor de buis. Dat moeten de toeschouwers van Chesterfield - Scunthorpe United vandaag tijdens de eerste negentig minuten hebben gedacht. Doelpunten vielen er niet en dus moest er een verlenging aan te pas komen om uit te maken wie zich zou kwalificeren voor de vierde ronde. Het werd de thuisploeg. Samuel Clucas besliste de verlenging met twee doelpunten.

Wolverhampton Wanderers - Fulham (2-2, 3-3 na verlenging, strafschoppen: 3-5)

Fulham kwam halverwege de eerste helft aan de leiding. Een voorzet van Kostas Stafylidis bereikte Cauley Woodrow, die The Cottagers met een kopbal aan de leiding bracht. De 0-1 voorsprong werd tot de rust behouden en was terecht, want het was Fulham dat het betere van het spel had.

In de tweede helft volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op. In een tijdsbestek van vijf minuten vielen zowaar drie treffers, waarvan de eerste twee op naam van Wolverhampton Wanderers. David Edwards maakte de 1-1, waarna de Nederlander Van La Parra The Wolves op voorsprong zette: 2-1.

Fulham liet zich echter niet in de luren leggen en rechtte de rug. Weer was het Woodrow die de trekker overhaalde: 2-2. Zodoende moest er ook in dit duel een verlenging aan te pas komen. Daarin leek Wolverhampton Wanderers aan het langste eind te trekken toen Edwards zijn tweede van de avond op het scorebord plaatste, maar Fulham kwam in de slotminuut op 3-3 via Ross McCormack.

En dus volgde er een penaltyreeks. Daarin toonde Fulham zich het koelbloedigst: 3-5.