Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

Buitenland

Bayern München gaat strijd aan in Azië en VS

In het Europese clubvoetbal vormen ze één van de, zo niet dé, marktleider(s). In het drukbevolkte Azië en de toonaangevende Verenigde Staten is dat nog niet bepaald het geval. Daar wil FC Bayern München nu verandering in brengen.

06-11-2014 08:06 door Redactie ELF Voetbal

President Karl-Heinz Rummenigge heeft tegenover persbureau Bloomberg gemeld dat de meest waardevolle club ter wereld wil worden. Momenteel staan Manchester United, Barcelona en Real Madrid nog voor de Duitse Rekordmeister.

De strijd wordt aangegaan met de steun van bevriende Duitse bedrijven en aandeelhouders Adidas, Audi, Allianz en de software van SAP, dat prestaties van spelers als Arjen Robben met metingen in kaart brengt voor de staf. De financiering verzorgt FC Bayern München geheel uit eigen middelen.

De Beierse topclub heeft nooit leningen of buitenlandse investeringen nodig gehad om haar plannen uit te voeren. Om dat in de toekomst vol te blijven houden, is de Aziatische en Amerikaanse markt belangrijk. Adidas, Audi en Allianz, die ieder 8,3% van de clubaandelen hebben, investeerden sinds 2002 ruim 275 miljoen euro in FC Bayern München.

De uitbreiding moet leiden tot een grotere naamsbekendheid bij meer fans, die vervolgens voor meer inkomsten uit voetbalshirts en ander fanmateriaal moeten zorgen. Manchester United geldt voor Rummenigge als voorbeeld in haar aanpak.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Damil Dankerlui (Willem II)
superelf Laatste: Superelf: Maceo Rigters, Amsterdamse EK-held
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <