Resultaten x
Jukebox

De Jukebox: Richard Jensen (Roda JC Kerkrade)

Aflevering 2 van de nieuw gelanceerde muziekrubriek op ELF Voetbal. De Jukebox van... Een speler stelt een top 5 samen van nummers waar hij erg graag naar luistert. Deze keer de keuze van Richard Jensen, de 22-jarige centrale verdediger van Roda JC Kerkrade uit Finland.
14-12-2018 12:00 door Sander Berends

"Ik ben met muziek opgevoed. Mijn vader (Henrik, red.) werkte als leraar op een school. Mijn broer Fredrik en ik reden dan altijd met hem mee. De muziek knalde dan uit de luidspeakers. Metallica, Iron Maiden, daar ben ik mee opgegroeid. Zeg maar gebrainwasht, haha. Het was een ritje van een kwartier tot twintig minuten, maar elke dag hoorden we deze muziek. Ook met broer Fredrik is nu fan van hardrock, maar we houden eveneens van muziek uit de jaren zestig. The Beatles vinden we bijvoorbeeld leuk."

Hij pakt zijn mobiele telefoon. "Kijk eens." Op een foto verschijnt een oeroude grammofoonspeler. Een oude vinylplaat draait rond en een klassieker uit de jaren vijftig klinkt. "Met mijn broer heb ik deze gekocht. Mijn vader vond hem op Marktplaats. Hij staat nu bij mijn ouders thuis in Porvoo. Straks willen we hem neerzetten in ons zomerhuis. Die laten mijn broer en ik op dit moment bouwen in Kotka. Het huis komt naast het zomerhuis van mijn ouders te staan."

Jensen bezocht nog nooit een festival. "Helaas niet. Die vallen altijd enorm ongunstig. Als in juni de meeste bands naar Europa komen voor festivals, reizen we naar Finland af voor onze zomervakantie. En als de bands in juli/augustus juist Finland aandoen, zijn we alweer terug in Nederland. Met mijn broer ben ik vorig jaar (30 januari 2017, red.) naar Green Day geweest. Ze traden op in de Lanxess Arena van Keulen. Een superoptreden. Ook heb ik Volbeat gezien in het Ziggodome (15 november 2016, red.)."

"Een top vijf samenstellen is erg lastig. Over het beste album hoef ik niet lang na te denken. Dat is 'And Justice for All' van Metallica. De ritmische complexiteit op dat album, die sound. Dat is niet normaal. Green Day en John Fogerty zijn met spijt in mijn hart gesneuveld bij het maken van mijn overzicht. Of ik andere jongens voetballers ken met mijn smaak? Alleen Jos Hooiveld vorig jaar bij FC Twente. Hij kende die muziek ook. Hij is ook wat ouder, haha."

De top vijf:

1.

Fade To Black - Metallica

"Dit nummer staat op Ride the Lightning (uit 1984, red.). Een prachtige opbouw in het nummer. Van rustig naar hard en weer terug. Supernummer. Van Metallica vind ik bijna alle nummers goed." 2.

Guitar Gangsters & Cadillac Blood - Volbeat

"Zo heet ook het album. De band komt uit Denemarken. Geweldig. Tot Heaven Nor Hell vond ik ze goed. Het laatste album Outlaw Gentlemen & Shady Ladies was goed, maar niet super. De sound was iets te commercieel." 3.

The Prisoner - Iron Maiden

 "Helaas heb ik Iron Maiden nog nooit live gezien. Dit nummer staat op The Number Of the Beast uit 1982. Topnummer!" 4.

Couldn't Stand The Weather - Stevie Ray Vaughan

"Ik twijfelde lang tussen Life by the Drop, Tightrope en deze. Stevie Ray is de beste gitarist die ik ken. Hij is in 1990 omgekomen tijdens een helikopterongeluk. Hij was toen 35 jaar." 5.

Simple Man - Lynyrd Skynyrd

"Prachtig nummer. Komt al uit 1973."

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <