Laatste nieuws
07.05Arsenal maakt statement door aartsrivaal Tottenham Hotspur uit te verslaan: Premier League blijft ongekend spannend
07.02De Telegraaf: Geertruida ‘wil dolgraag naar Liverpool’ en staat ook op de radar
06.55De Telegraaf onthult: Liverpool aast op Geertruida, Feyenoorder wil met Slot mee
06.51Prachtige beelden: Bizot en co onthaald door fans na mijlpaal
06.45Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
06.20Dumfries maakt richting EK misser bij huldiging Inter: 'Snap dit écht niet'
06.15Vermeulen bevestigt bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op haar na rond'
03.00Arne Slot de duurste Nederlandse coach ooit: dít laat de succescoach achter bij Feyenoord
01.50Atalanta doet goede zaken in Serie A, geen winnaar in derby van Sevilla
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

Gisteren

23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
Resultaten x
Overige

TRANSFEROVERZICHT 31 JANUARI 2012

De winterse transfermarkt zit weer op slot. Transfers in binnen- en buitenland zijn nu niet meer mogelijk. ELF Voetbal zet de belangrijkste transfers van dinsdag 31 januari op een rij:

01-02-2012 01:54 door Redactie ELF Voetbal

- De nieuwste aanwinst van Portland Timbers luistert naar de naam Kris Boyd. De 28-jarige Schot zag zijn contract bij Eskisehirspor onlangs ontbonden worden en kon dus transfervrij vertrekken richting de Verenigde Staten. Over de duur van de verbintenis van de oud-aanvaller van Glasgow Rangers werden geen uitspraken gedaan.

- Swansea is de nieuwe eigenaar van Curtis Obeng. De 22-jarige rechtervleugelverdediger is overgekomen van Wrexham en tekende een contract voor 3,5 jaar.

- AGOVV Apeldoorn kan in de tweede seizoenshelft beschikken over de diensten van René Oosterhof, die wordt gehuurd van SC Heerenveen.

- De 25-jarige aanvaller Nicky Maynard is overgestapt van Bristol City naar West Ham United.

- São Paulo heeft Henrique voor een half seizoen verhuurd aan Granada, dat een optie tot koop heeft bedongen. De 20-jarige aanvaller was eerder nog dicht bij een overgang naar Queens Park Rangers, maar kreeg in Engeland geen werkvergunning.

- Manchester City huurt David Pizarro de komende maanden van AS Roma.

- Ebi Smolarek is bij ADO Den Haag de vervanger van de naar FC Twente vertrokken Wesley Verhoek. De Pool staat tot medio 2012 onder contract in de Hofstad.

- Damien Le Tallec keert terug naar zijn geboortegrond. De 21-jarige aanvaller laat Borussia Dortmund achter zich om aan de slag te gaan bij FC Nantes. Hij tekende tot 2014 bij de club uit de Ligue 2.

- Villarreal heeft Alejandro Martinuccio voor de rest van het seizoen gehuurd van Fluminense. De 24-jarige aanvaller moet bij The Yellow Submarine de vervanger worden van Giuseppe Rossi, die zich voor een langdurige periode in de lappenmand bevindt.

- Sporting Braga heeft een telefoontje gehad van Atlético Madrid. De Madrilenen zijn de eigenaar van Fran Merida, die werd uitgeleend aan Braga. Merida moet per direct terugkeren naar Atlético Madrid, zo werd er verteld in het onderhoud. Door de terugkeer van de jeugdinternational heeft trainer Diego Simeone meer opties gekregen.

- FC Utrecht heeft zich op de valreep versterkt met Cedric van der Gun. De aanvaller staat tot aan het einde van het seizoen onder contract in de Domstad.

- De Ier Keith Andrews heeft op transfervrije basis de overstap gemaakt van Blackburn Rovers naar West Bromwich Albion. De 31-jarige verdediger tekende een verbintenis tot medio 2012.

- Manchester United heeft een talent gehaald en een talent van de hand gedaan. De 19-jarige verdediger Frederic Veseli kwam over van stadsgenoot Manchester City. De 18-jarige middenvelder Ravel Morrisson tekende voor 3,5 jaar bij West Ham United.

- Real Zaragoza kan in de tweede seizoenshelft een beroep doen op Pablo Alvarez. De verdediger wordt gehuurd van Catania, dat op haar beurt doelman Juan Pablo Carrizo huurt van Lazio Roma.

- Liverpool heeft laten weten dat de 21-jarige voetballer Martin Hansen vertrokken is naar het Deense Viborg FF.

- Sporting Gijón neemt Adrian Colunga tot aan het einde van het seizoen op huurbasis over van Getafe CF.

- Norwich heeft zich op het allerlaatste moment verzekerd van Ryan Bennet. De 21-jarige verdediger kwam over van Peterborough en tekende voor 3,5 jaar.

- FC Emmen heeft twee nieuwelingen aan haar selectie toegevoegd. Renaldo Jongebloet komt op huurbasis over van FC Dordrecht, terwijl aanvallende middenvelder Mehmet Boztepe afkomstig is van Eskisehirspor.

- Willem II heeft Danny Schreurs en Rowin van Zaanen tijdelijk ondergebracht bij Fortuna Sittard. Jens Podevijn, een 22-jarige middenvelder, is overgekomen van Eendracht Aalst.

- FC Twente heeft de beschikking over Glynor Plet. De aanvaller heeft een contract voor 3,5 jaar getekend bij de regerend bekerhouder van Nederland. Ook Wesley Verhoek kwam FC Twente versterken. Ninos Gouriye en Joey Belterman bewandelden de tegenovergestelde weg. FC Porto heeft FC Twente drie miljoen euro betaald voor Marc Janko.

- Martin Jols Fulham heeft het 18-jarige talent Ryan Williams voor een kleine miljoen euro overgenomen van Portsmouth. Hij tekent een contract voor 2,5 jaar.

- Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline heeft Chelsea Patrick Bamford overgenomen van Nottingham Forest. De 18-jarige spits is gehaald met het oog op de toekomst.

- NAC Breda heeft Youssef El-Akchaoui (SC Heerenveen) en Jeffrey Sarpong (Real Sociedad) gehuurd. Stefano Seedorf (Monza) en Nourdin Boukhari (Kasimpasa) komen op amateurbasis over.

- Vitesse heeft Irfan Hadzic weggeplukt bij Zulte-Waregem. Vermoed wordt dat de 18-jarige aanvaller zich eerst bij de selectie van Jong Vitesse zal gaan melden.

- Familie samenbrengen. Dat is altijd goed om te doen. Blackburn Rovers heeft het gedaan. De tweelingbroers Martin Olsson en Marcus Olsson zijn herenigd.

- AC Milan heeft een talent weggeplukt bij Chelsea. De 18-jarige Philipp Prosenik tekende dinsdag een meerjarig contract in Milaan.

- Michiel Hemmen krijgt bij Westerlo concurrentie van Ibrahima Sidibé. De 31-jarige aanvaller komt over van Beerschot AC en heeft voor een half seizoen getekend. Na Hemmen, Felix Luz en Nathan Kabasele is de Senegalees de vierde aanvallende versterking van Westerlo.

- Liam Ridgewell heeft dinsdag zijn overgang van Birmingham City naar West Bromwich Albion afgerond. De 27-jarige verdediger heeft voor 2,5 jaar getekend.

- Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline heeft Queens Park Rangers haar gelederen versterkt met Bobby Zamora. De 31-jarige aanvaller had bij Fulham nog een contract tot medio 2014, maar dat is voor vijf miljoen euro afgekocht. Bij The Hoops moet Zamora een koningskoppel vormen met Djibril Cissé, die overkwam van Lazio Roma. Fulham heeft Pavel Pogrebnyak gehaald als vervanger van Zamora.

- Een oude bekende is teruggekeerd bij Everton. Steven Pienaar speelt in de tweede seizoenshelft weer op Goodison Park. De Zuid-Afrikaanse middenvelder wordt gehuurd van Tottenham Hotspur, dat hem in januari 2011 wegplukte bij The Toffees. De oud-middenvelder van Ajax en Borussia Dortmund tekende toen een vierjarig contract.

- Tottenham Hotspur heeft Roman Pavlyuchenko verkocht aan Lokomotiv Moskou. Volgens onbevestigde berichten heeft de Russische club negen miljoen euro betaald voor de 30-jarige aanvaller, die de komende maanden veel moet spelen om in beeld te blijven bij bondscoach Dick Advocaat. The Spurs haalden reeds Louis Saha (Everton) als zijn vervanger. De Fransman ondertekende een driejarig contract op White Hart Lane.

- Sébastien Bassong maakt het seizoen op huurbasis af bij Wolverhampton Wanderers. De 25-jarige verdediger had bij Tottenham Hotspur geen uitzicht meer op speelminuten. De vijftienvoudig international van Kameroen hoopt zich bij The Wolves weer in de kijker te spelen van The Spurs. Hij heeft daar vijftien competitiewedstrijden de tijd voor.

- Blackburn Rovers heeft Bradley Orr overgenomen van Queens Park Rangers. De 29-jarige rechtervleugelverdediger werd voor één miljoen euro getransfereerd.

- Levante UD heeft een Algerijnse speler binnengehaald. De revelatie van dit Liga BBVA-seizoen wist op de laatste dag van de winterse transfermarkt Abdel Kader Ghezzal binnen te halen. De aanvaller wordt gehuurd van Cesena met een optie tot koop. 

- De Duitse landskampioen Borussia Dortmund is een talent kwijtgeraakt aan Arsenal. The Gunners waren slagvaardig met het binnenhalen van Thomas Eisfeld. De negentienjarige aanvaller tekende een langdurig contract bij de Londenaren.

- Catania heeft een drietal spelers gecontracteerd. Filippe Seymour (Genoa), Osarimen Ebagua (Torino) en doelman Juan Pablo Carrizo (SS Lazio) werden aangetrokken.

- Veel transfers rondom Internazionale. De Serie A-club wil de aankomende maanden weer serieus mee gaan doen om de Italiaanse landstitel. En verwacht dit met gerichte aankopen te kunnen bewerkstelligen. Angelo Palombo komt op huurbasis over van Serie B-ploeg Sampdoria.

- Thiago Motta maakt definitief de overstap van Internazionale naar de Franse koploper Paris Saint-Germain. De Italiaanse middenvelder van Braziliaanse afkomst mag vertrekken na de komst van Fredy Guarin (FC Porto) bij de Nerazurri. Inter zal een bedrag rond de tien miljoen euro ontvangen voor de controleur.

- Internazionale heeft zich versterkt met Fredy Guarin. De 25-jarige middenvelder komt over van FC Porto. Eerst wordt de Colombiaanse international voor 1,5 miljoen euro gehuurd, waarna hij in de zomer definitief wordt overgenomen voor elf miljoen euro. Guarin tekende een contract tot medio 2016. Tot dezelfde periode tekende Juan Guilherme Nunes Jesus. De 20-jarige verdediger is afkomstig van Internacional Porte Alegre.

- Bayer 04 Leverkusen heeft Vedran Corluka gehuurd. De 25-jarige rechtervleugelverdediger komt over van Tottenham Hotspur. De 52-voudig international van Kroatië hoopt zijn EK-selectie in de Duitse Bundesliga veilig te stellen. Corluka staat nog tot medio 2014 onder contract bij The Spurs.

- ADO Den Haag heeft in de tweede seizoenshelft Milan Lalkovic in de selectie rondlopen. De Slowaakse aanvaller wordt gehuurd van Chelsea.

- Nikica Jelavic heeft voor tien miljoen euro de overstap gemaakt van Glasgow Rangers naar Everton.

- SC Freiburg heeft haar aanvallende linie versterkt. Als nieuwe aanwinst werd Ivan Santini aangetrokken. De 22-jarige aanvaller wordt gehuurd van NK Zadar. Bovendien bedong de hekkensluiter van de Bundesliga een optie tot koop op de Kroatische international onder 21 jaar.

- Queens Park Rangers heeft nog eens de geldbuidel getrokken. Djibril Cissé heeft een 2,5 jarig contract getekend op Loftus Road. De 30-jarige aanvaller werd weggehaald bij Lazio Roma. De 41-voudig Frans international was nog maar een halfjaar actief in de Italiaanse hoofdstad, nadat hij afgelopen zomer voor 6,5 miljoen euro werd overgenomen van Panathinaikos.

- Mohamed Zidan is teruggekeerd bij Mainz 05. De 30-jarige aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Borussia Dortmund. Dan loopt ook het contract van de 37-voudig international van Egypte bij de regerend kampioen af. Mainz nam tevens een optie voor nog eens twee jaar op de speler, die in twee eerdere periodes (2005/06 en januari 2007-juni 2007) al 41 wedstrijden (22 goals) voor de club speelde.

- FC Augsburg heeft nog een speler gehuurd. Van VfL Wolfsburg komt Koo Ja-Cheol over. De 22-jarige aanvallende middenvelder kon bij de groenhemden niet op een basisplaats rekenen en gaat nu in het zuiden van het land meestrijden om handhaving te bewerkstelligen. De 25-voudig Zuid-Koreaans international heeft nog een verbintenis tot medio 2014 in Wolfsburg.

- 1.FC Kaiserslautern heeft zich versterkt met Ariel Borysiuk. De 20-jarige middenvelder wordt overgenomen van Legia Warschau. De drievoudig Poolse international tekende een contract tot medio 2016. Kaiserslautern deed tegelijk Martin Amedick van de hand. De 29-jarige verdediger tekende een contract voor 2,5 jaar bij Eintracht Frankfurt.

- Een opvallende rentree van Sotirios Kyrgiakos in de Premier League. De Griekse verdediger, die een verleden heeft bij Liverpool, heeft de overstap gemaakt van VfL Wolfsburg naar Sunderland.

- Roberto Batres en Vojtech Schulmeister zijn vanaf vandaag actief voor AGOVV Apeldoorn.

- Lucas Roggia wordt een teamgenoot van de Nederlanders Urby Emanuelson, Clarence Seedorf en Mark van Bommel. AC Milan huurt de Braziliaan voor één jaar van Internacional.

- Nacer Barazite heeft er een nieuwe ploeggenoot bij in Monaco. De 24-jarige Georgios Tzavellaz komt over van Eintracht Frankfurt.

- Colin Kazim-Richards is door Galatasaray ondergebracht bij Olympiakos, dat een optie heeft om de Turkse aanvaller komende zomer voor twee jaar te strikken.

- RCD Espanyol heeft zich per direct versterkt met Victor Sánchez Mata. De 24-jarige middenvelder wordt gratis overgenomen van Xamax Neuchâtel, dat afgelopen maand uit de competitie werd genomen. De Spanjaard speelde tot juni 2011 voor FC Barcelona, dat hem verhuurde aan Deportivo Xerez en Getafe.

- Vincenzo Iaquinta maakt het seizoen af bij Cesena Calcio. De 32-jarige spits wordt gehuurd van Juventus. De 40-voudig Italiaans international mocht na 4,5 jaar vertrekken uit Turijn.

- Sjoerd Overgoor speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis voor Go Ahead Eagles. De 23-jarige middenvelder komt over van De Graafschap, waar zijn contract afliep. In Deventer tekende hij bovendien een contract voor een jaar, dat ingaat op 1 juli 2012, met een optie voor nog een jaar.

- Ryo Miyaichi wordt door Arsenal opnieuw uitgeleend. De 19-jarige aanvaller maakte vorig seizoen na de winterstop furore in het shirt van Feyenoord (12 wedstrijden, 3 goals). Nu gaat hij een halfjaar de clubkleuren verdedigen van Bolton Wanderers.

- Wayne Bridge maakt het seizoen op huurbasis af bij Sunderland. De 31-jarige linkervleugelverdediger wordt voor een halfjaar gehuurd van Manchester City. De 36-voudig Engels oud-international droeg sinds januari 2009 het shirt van The Citizens.

- AC Milan heeft Sulley Muntari aangetrokken. De 27-jarige middenvelder werd op huurbasis weggehaald bij Internazionale. De international van Ghana speelde vorig jaar op huurbasis bij Sunderland.

- Sdrjan Lakic (foto) speelt tot het einde van het seizoen voor TSG 1899 Hoffenheim. De 28-jarige spits wordt voor een halfjaar gehuurd van VfL Wolfsburg. De drievoudig Kroatisch international onder 21 jaar krijgt het rugnummer 39. Eerder speelde hij een jaar lang op huurbasis voor Heracles Almelo.

- Graziano Pellè vervolgt zijn loopbaan bij Sampdoria. De 26-jarige spits wordt voor een halfjaar gehuurd van Parma. Bij de Italiaanse Serie A-club, dat hem afgelopen zomer overnam van AZ, kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Sampdoria huurde tevens Gianni Munari voor een halfjaar. De 28-jarige middenvelder komt over van Fiorentina, waar hij afgelopen zomer een driejarige verbintenis tekende.

- Yannick Djalo heeft een contract tot en met medio 2017 getekend bij Benfica. De 25-jarige aanvaller komt over van Sporting Lissabon. Daar werd de Portugese international eind augustus uit de selectie gezet, toen een transfer naar OGC Nice afketste. De overschrijving kwam te laat rond. Benfica op haar beurt verhuurde Rúben Filipe Marques Amorim voor een halfjaar aan Sporting Braga. Het contract van de 27-jarige middenvelder in de Portugese hoofdstad loopt komende zomer ook af.

- MacDonald Mariga gaat een halfjaar spelen voor Parma. De 24-jarige middenvelder wordt uitgeleend door Internazionale, dat ook een optie tot koop overeenkwam met de club. De international van Kenia speelde in de eerste helft van het seizoen op huurbasis voor Real Sociedad.

- ACF Fiorentina heeft zich versterkt met Kenneth Zohore. De 18-jarige aanvaller komt over van FC Kopenhagen, waar hij al op 15-jarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal. Nikola Gulan werd tegelijk voor een halfjaar verhuurd aan Chievo Verona.

- Juventus heeft Simone Padoin gehuurd. De 27-jarige middenvelder verdedigt tot het einde van het seizoen de clubkleuren van de koploper in de Serie A. Daarnaast heeft de Turijnse club ook een optie tot koop bedongen. Juventus gaf op haar beurt Marco Motta voor een halfjaar op huurbasis af naar Catania. De 25-jarige rechtervleugelverdediger speelde nauwelijks in Noord-Italië.

- Kevin De Bruyne heeft een 5,5 jarig contract getekend bij Chelsea. De 20-jarige middenvelder komt voor acht miljoen euro over van KRC Genk. Een bedrag dat nog kan oplopen tot 9,6 miljoen euro vanwege bonussen en premies. De Bruyne wordt eerst nog een halfjaar terugverhuurd aan zijn Belgische werkgever.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <